10 x Vega Soep Recepten

10 x vega soep recepten

Zin in een lekkere en vegetarische soep…? Zoek niet verder, want ik heb méér dan 10 fijne recepten voor je! Ik heb in dit artikel een lijstje gemaakt van 10 vegetarische soeprecepten, maar in de rubriek SOEPEN van mijn Food Index, vind je er nog veel meer. Ook deel ik in de tekst nog wat extra linkjes naar recepten voor vega soepjes.

Meer dan 10 vegetarische soeprecepten

Het was best even lastig om tien recepten te selecteren en uit te lichten in dit artikel. Zo staat bijvoorbeeld de truffel-pastinaaksoep niet in het rijtje, omdat ik de foto’s te Christmassy vond. Maar een aanrader is dit soepje wel 😉 . Ook maak ik nog steeds heel regelmatig de knaloranje wortelsoep, alleen dan zonder de blokjes chorizo zoals op de oude foto’s bij dat recept.

Ik ben echt gek op soep en maak het dan ook zeer regelmatig. Het moestuinseizoen gaat ook weer van start en uit ervaringen van voorgaande jaren, weet ik halverwege het oogsten al niet meer wat ik met mijn overschot aan tomaten of courgettes moet doen.

Makkelijke soepjes maken van je moestuin-oogst

Een soepje maken van je moestuin-oogst is áltijd een goed idee. Vorig jaar had ik een overkill aan komkommers geoogst en ik heb ze toen uitgedeeld aan iedereen die ze niet wilde hebben. Maar ik heb er ook líters spicy komkommersoep van gemaakt (maar dan zonder de garnalen, zoals in het oorspronkelijke recept).

courgettesoep met appel en prei

Een lekkere soep maken is niet ingewikkeld, want de basis is vaak redelijk hetzelfde:
– Snijd de groenten in blokjes en fruit in een scheutje olie even aan met een gesnipperd uitje en wat knoflook.
– Voeg groentebouillon toe en laat even koken.
– Pureer (eventueel met wat roomkaas) met een staafmixer of in een hittebestendige blender en voilà: je bent al klaar!

Serveer met een lekker broodje en je hebt al een volledige maaltijd. Ik maak altijd grote hoeveelheden soep, door de ingrediënten uit het recept te verdubbelen. Daarna verdeel ik het over kleine bakjes en deze doe ik in de vriezer. Zo heb ik altijd iets achter de hand voor een lekkere lunch, borrel met vrienden of een snelle avondmaaltijd op drukke doordeweekse dagen.

1. Courgettesoep

romige courgettesoep

ik trap dit lijstje met vegetarische soeprecepten af met één van mijn all time favoriete soepjes, namelijk: romige courgettesoep. Dit recept is al meer dan een decennia één van de grootste succesnummers bij mij thuis en wordt ook door mijn vrienden en lezers regelmatig gemaakt. Op de website van boodschappen.nl vond ik nog meer lekkere variaties voor courgettesoep én ik deelde zelf een paar jaar geleden ook nog een fijne variatie op mijn recept, met onder andere appel en prei.
Bekijk het recept voor courgettesoep met appel, prei en feta >> >>

2. Paprikasoep

paprikasoep

Dit soepje is ook echt een no brainer. Qua basis komt het overeen met het recept van de courgettesoep hierboven, maar dan met paprika in plaats van courgette. De pepertjes geven het een heerlijke spicy bite!
Bekijk het recept van de romige en pittige paprikasoep >> >>

3. Skinny Spinaziesoep

spinaziesoep

Deze skinny en spicy spinaziesoep is echt een waanzinnige smaakexplosie. Hij is zowel fris (door de munt en citroen) als pittig (door de cayennepeper) en.. Nou ja: probeer ‘m gewoon zelf maar 😉 .
Bekijk het recept voor de skinny spinaziesoep met munt >> >>

4. Champignonsoep met avocado

kruidige champignonsoep

Het recept voor dit romige en hartverwarmende champignonsoepje wil je bewaren voor de wat koudere of regenachtige dagen. Dit is echt comfort food in een kommetje!
Bekijk het recept voor de romige champignonsoep met avocado en rozemarijn >> >>

5. Pompoensoep met appel en sinaasappel

pompoensoep met appel

Pompoensoep is ook één van mijn favoriete soepjes. Zo vind je op mijn site onder andere een recept voor knaloranje pompoensoep met wortel, maar ook een fijn basisrecept voor pompoensoep. Stiekem is de variatie van pompoensoep met appel en sinaasappel wel mijn favoriet: lekker met een snufje kaneel!
Bekijk het recept voor de pompoensoep met appel & sinaasappel >> >>

6. Broccolisoep

broccolisoep met ei

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik blijf op de één of andere manier altijd zitten met restjes broccoli in de groentelade van mijn koelkast… Ideaal om er een soep van te maken, met prei en ei!
Bekijk het recept voor broccolisoep met prei en ei >> >>

7. Gazpacho met avocado

Dit koude soeprecept wil je onthouden voor de wat warmere zomerdagen. Deze gazpacho is zó heerlijk fris door de yoghurt en tomaten en fantastisch romig door de avocado.
Bekijk het recept voor gazpacho met avocado >> >>

8. Verse tomatensoep met basilicum

tomatensoep

Tomatensoep is een all time klassieker en kán vrijwel niet mislukken. Supermakkelijk om te maken en vers gemaakt ook echt wel vele malen lekkerder dan kant en klaar uit een blik of zakje. Ideaal als je net als ik ook ieder jaar weer meer tomaten oogst uit je moestuin, dan jij en je eventuele huisgenoten op kunnen.
Bekijk het recept voor verse tomatensoep met basilicum >> >>

9. Soep van bosui of lente-ui

bosui soep

Bosuitjes (of lente-uitjes) zijn net als de eerdergenoemde broccoli, typisch van die groenten die ik overhoud in mijn groentelade en waarvan ik niet weet wát ik er nou mee moet doen. Een soepje ervan maken is áltijd een goed idee.
Bekijk het recept voor soep van bosui of lente-ui >> >>

10. Aardbeiensoep met pistachesuiker

aardbeiensoep

Ik sluit dit lijstje met meer dan 10 vegetarische soeprecepten af met een lekker zoet toetje: aardbeiensoep met pistachesuiker! Ik proefde dit voor het eerst als tiener, tijdens een vakantie in Florida en ik vond het zo magisch. In Nederland heb ik het sindsdien eigenlijk nog nooit ergens op een menukaart gespot, dus ik vind het leuk om dit af en toe zelf te maken. De combinatie van zoet en hartig is echt geweldig en ik durf te wedden dat jouw kinderen dit ook echt te gek vinden om te proeven.
Bekijk het recept voor aardbeiensoep met pistachesuiker >> >>

PIN DIT:

10 x vega soep recepten

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram, vind ik leuk! En misschien zie je ‘m binnenkort met credits terug in een nieuw artikel met lezersfoto’s 🙂 .

Dit artikel is geschreven i.s.m. Boodschappen.nl

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret