Zelf Maken: Tomatensoep met Verse Basilicum

zelfgemaakte tomatensoep met verse basilicum

Voor het kerstdiner in de klas van mijn zoon, was ik te laat om ‘stokbrood met kruidenboter’ of ‘pakken chocolademelk’ aan te vinken. Ik bood daarom aan om één van de voorgerechten te bereiden en zodoende maakte ik een grote pan met verse tomatensoep.

Tomatensoep is niet voor niets één van de populairste soepen en verse zelfgemaakte tomatensoep is zoooooveel lekkerder dan uit blik of uit een zakje! Het is ook nog eens supersimpel om te maken en het staat binnen no time op tafel. Wel zo handig dus, als je voor een hele klas moet koken…

 

Ingrediënten voor 4 personen

 • 2 sjalotten
 • 2 tenen knoflook
 • 2 el olijfolie
 • 750 ml groentebouillon
 • 750 gr rijpe tomaten
 • 2 tl paprikapoeder
 • 15 gr verse basilicum

zelfgemaakte tomatensoep met verse basilicum

 

Zo maak je het

 1. Snipper de sjalotten in superkleine stukjes en hak, rasp of pers de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook op laag vuur tot ze er doorzichtig uitzien.
 2. Snijd de tomaten in kwarten. Doe in de pan en bak 5 minuten mee. Voeg de paprikapoeder toe. Haal de blaadjes van het basilicum en doe de steeltjes bij de tomaten in de pan.
 3. Voeg de bouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg wat peper en eventueel zout toe als je dat lekker vindt.
 4. Doe de basilicumblaadjes op het laatste moment in de soep en roer door. Verdeel de tomatensoep in grote kommen en versier met nog een paar basilicumblaadjes.

VARIATIETIP!
Met tabasco maak je de soep nog wat pittiger.

BRON RECEPT: Allerhande.nl

tomatensoep met verse basilicum

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!

[bctt tweet=”Zelf maken: tomatensoep met verse basilicum!” username=”MarisMariaRenne”]


Is tomatensoep niet je ding? No worries!
Bekijk HIER alle supersoeprecepten van mijn blog.

Hoe maken jullie meestal tomatensoep?
Kooktips & suggesties zijn welkom in een reactie!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

10 reacties

 1. Joh wat gaat het snel hier! Klik en BAM ik ben er 😉 Goed zeg!

  Soepje ziet er heerlijk uit. Ik houd van tomatensoep waar je echte tomaten in moet doen.

  1. Haha 🙂 Ik maak meestal minimaal 1 x pw soep en vries dan 1-2 eenpersoonsporties in. Dan heb ik een vriezerlade vol met verschillende (gezonde) en lekkere soepjes om mee te lunchen of als ik ’s avonds geen tijd/zin heb om te koken.

   1. Heel handing inderdaad! Wij hebben helaas niet zo’n grote vriezer (en geen plek voor eentje extra). Dit weekend zal ik je berichten over de soep! 🙂

 2. Daarnet toevallig zelf ook tomatensoep gemaakt 🙂 Ik voeg meestal (zeker in de winter, wanneer de tomaten naar niet veel smaken) nog een blik tomatenblokjes toe, scheelt enorm in smaak vind ik! Oeh en heeeel lekker erbij: een mespuntje gerookt paprikapoeder, mmm!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret