Toiletportret

Het idee voor de Toiletportretjes ontstond in Coronatijd. Om mezelf niet gek te maken, ging ik los met foute kunst schilderen op nummer. Maar er was een limiet aan wat ik aan kitschwerken wilde ophangen in mijn huis 😉

Toen ik op mijn Instagram feed een foto deelde van mijn zelf geschilderde gezin in cartoon-style op canvas, kreeg ik daar superveel leuke reacties op. ‘Zou je dit ook voor mij kunnen maken?!’

Jij / jullie in cartoon style op canvas

En voor ik het wist, zat ik aan de lopende band schilderijtjes op bestelling te maken 🙂 . Dit was ontzettend leuk om in zo’n rotperiode te doen en de blije reacties van de ontvangers waren fantastisch. Het was voor mij een fijne uitlaatklep en een boost voor mijn creativiteit. Alleen wilde ik het na verloop van tijd niet meer op zo’n grote schaal blijven produceren. Het moet namelijk wel leuk blijven.

Ik doe dus ALLES from scratch, manueel, ja: he-le-maal met de hand. Jij stuurt mij de foto’s, ik maak een schets en werk het vervolgens met acrylverf uit op een canvasdoek.

Hieronder kun je in een Insta-filmpje zien hoe zo’n portretje tot stand komt.

Familieportret op je toilet

Wat ik ontzettend grappig vond, was dat zoveel mensen het schilderijtje vervolgens op het toilet ophingen. Zo ontstond ook de naam ‘Toiletportret‘. Maar je kunt het dus ook prima op de gang hangen (zoals ik) en mijn dochter heeft ook een zelfportret op haar eigen kamer pronken. Zoals je al kon lezen, zijn de portretjes hartstikke hand made en ik denk graag met je mee. Of je nou een portretje wil van één persoon op een klein canvasdoek (van 24×30 cm) of een gezin van zes personen en twee katten op een doek van 50×60 cm: in principe is alles mogelijk en ik geef al in het eerste chat-contact aan of iets wel of niet realiseerbaar is voor mij.

Hoe werkt het?

Stuur mij een mailtje of een berichtje via @toiletportret op Instagram, dat je graag een portretje zou willen bestellen.
Wat dingen die ik graag van tevoren nodig heb en wil weten:

  • Hoeveel personen op het doek.
  • Kleur achtergrond van het doek.
  • Ik ontvang graag 2 foto’s per persoon, waarop de vorm van het gezicht + kapsel en haarkleur goed zichtbaar is. Liefst ontvang ik (bij meerdere personen en bijvoorbeeld grotere/kleinere broertjes of zusjes) ook een groepsfoto, zodat ik duidelijk verschillen in grootte van mensen kan zien.
  • Vermeld eventuele bijzonderheden of wensen (zoals bril, linker-of rechterkant van een zijscheiding, gouden of zilveren oorknopjes of oorringen enz).

Vervolgens stemmen we samen de mogelijkheden + prijs af. Daarna stuur ik je een schets ter goedkeuring, waarop je nog eventuele aanpassingen kunt doorgeven. Vervolgens probeer ik binnen 1 tot 2 weken je schilderij (na ontvangst van je betaling) te versturen via de pakketservice van PostNL. Wees er dus op tijd bij, als je het portret bijvoorbeeld cadeau wil geven op Vaderdag of wil inpakken voor onder de kerstboom.