Kleuterkamer met roze, goud en regenbogen

We zijn nu bijna vier maanden geleden verhuisd en het voelt inmiddels écht als thuis!
Ik had een reeks blogposts beloofd, met voor-en-na foto’s van alle kamers in ons nieuwe huis.

Nou is er nog geen enkele kamer in huis helemaal af (en ben ik een beetje klusmoe), maar er is al genoeg leuks om te laten zien.

Op de kamer van mijn dochter zijn er nog een aantal finishing touches nodig waarvoor ik klushulp moet inschakelen, omdat ik dit niet alleen kan. Die ontbrekende dingetjes moeten jullie er maar even bij denken op de foto’s 😉
Wanneer deze klussen gedaan zijn, zal ik deze blogpost updaten met nieuwe foto’s!

De kamer van mijn dochter: voor & na

De kamer voor mijn dochter leuk en gezellig maken, stond bovenaan mijn prioriteitenlijstje, toen ik slechts één week de tijd had om tijdens de tweede lockdown te klussen voor de verhuizing.
Zo’n verhuizing maakt veel indruk op een kleuter en ik wilde echt dat zij zich direct prettig zou voelen op haar nieuwe kamer en er metéén graag wilde slapen.

Toen zij hier voor het eerst binnenstapte, werd ze niet blij van de donkergrijze muur met witte wolkjes op haar kamer.
In de aanloop naar de verhuizing, hebben we samen op Pinterest een moodboard gemaakt en ze had heel duidelijke wensen voor haar nieuwe kamer:

Ze wilde graag veel roze, goud, regenbogen en een hoogslaper.
In ons nieuwe huis zijn beide etages gelukkig érg hoog, dus in tegenstelling tot de vorige kinderkamers (verlaagde plafonds) heb ik nu beide kinderen blij kunnen maken met een hoogslaper.

Voor mijn dochter koos ik voor nu voor een halfhoogslaper. Wanneer ze wat ouder is en echt een bureau nodig heeft, vervang ik deze met een hoger exemplaar.
De kleuter is dolgelukkig met het resultaat en is vanaf de eerste avond blij in haar nieuwe bed gekropen.

Door die donkere muur, leek de toch al niet heel grote kamer nóg kleiner. Ik heb het wit-met-gouden-stippen behang (van KWANTUM) doorgetrokken over het aangrenzende uitstekende hoekje.
Dit geeft niet alleen een speels effect, maar het oogt nu ook veel ruimtelijker en lichter. Ik vind het zo leuk als zoiets onhandigs als een raar hoekje of muurtje, juist leuker wordt wanneer je het accentueert!

Op twee muren heb ik ter hoogte van haar nieuwe halfhoogslaper een roze lambrisering geschilderd (in de kleur OUDROZE van FLEXA) en ook de deur en muurplint (met lak i.p.v. muurverf) meegeschilderd:


Het duurde vervolgens nog een maand of twee voordat ik ein-de-lijk deze kledingkast van IKEA tweedehands heb kunnen scoren via Marktplaats:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit)


Ik vertikte het om tijdens de lockdown voor torenhoge bezorgkosten een nieuwe te bestellen én ik was van plan om de lambrisering ook door te trekken over de kast.
De binnenkant van de kast heb ik beplakt met hetzelfde behang als op de muur: leuk detail, niet!?

De knoppen heb ik goud gespoten, maar dit bleek helaas geen succesverhaal. Ik moet nog op pad om ze te vervangen met dezelfde gouden knoppen als op mijn ladekast.
De deurklink heb ik ook goud gespoten en moet ik nu ook gaan vervangen 🙂


Goede foto’s van het eindresultaat hebben jullie nog van me tegoed, want naast dat ik nog knoppen moet kopen, heb ik ook hulp nodig met het goed afstellen van de deuren. Daarna kan ik de lijnen namelijk precies afwerken, zodat alles netjes doorloopt.

In dit filmpje zie je de transformatie van haar lieve kamertje:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit)

Roze, Goud en Regenbogen

Ik vond het zelf ook zo leuk om al haar wensen door te voeren in dit kamertje! Zelf had ik als klein meisje ook wel zo’n kamer willen hebben.
Toen de rest van het huis nog kaal en een bende was, zat ik tijdens schooltijd ook wel vaak op haar kamer te bellen of werken met mijn laptop op schoot: het voelde er gewoon zo fijn en blij.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit)

Van vrienden kreeg ze onlangs een goudkleurig dekbed cadeau: dit maakt het ook zó af!
Naast de gouden lamp, hangen op de muren nog gouden spiegels (van XENOS) en gouden lijstjes (van IKEA).

De schilderijtjes in de gouden lijstjes zijn zelfgemaakt. De afbeelding van het huis met de ballonnen uit de film UP (die je in de video ziet) schilderde ik op nummer. Het schilderij van onze kat Badjak onder een regenboog, maakte zij zelf.

Boven haar bed pronkt een schitterende regenboog: een muursticker van geweldige kwaliteit, die ik heb gekregen van de Finse webshop Made of Sundays.
TIP: de regenboog muurstickers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren voor verschillende interieurstijlen!
In mijn vorige huis heb ik ook jarenlang deurstickers van deze webshop gehad en moeiteloos en zonder schade kunnen verplaatsen naar een andere deur.

Onder haar halfhoogslaper heeft ze een knus en gezellig plekje, waar ze vaak speelt:

Zoals je op bovenstaande foto ziet, heeft het DIY Barbiehuis dat wij maakten (om de verhuizing te visualiseren) ook een mooi plekje gekregen!

Ik moet haar verwarming nog van een laatste laag radiatorlak voorzien en klushulp inschakelen voor de kastdeuren en raamdecoratie. Ook wil ik nog wat kleine plankjes naast het raam ophangen voor haar boeken en decoraties.
Maar ook zonder deze finishing touches, is haar kamertje nu al de allerleukste ruimte in dit huis!

UPDATE:
De halfhoogslaper in 2022 vervangen door een hoogslaper:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit)


Hier zijn we superblij  mee, want ze knutselt graag en veel op haar bureau.
De schitterende regenboog muursticker is daardoor helaas weg, maar de roze geschilderde lambrisering op de muur is nog steeds een leuke toevoeging in combinatie met het nieuwe meubel!

Hoe vinden jullie de kamer van mijn dochter geworden?
Laat het weten in een reactie!

PIN DIT:

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret