Leuke Gerechtjes voor de kinderen met Kerst

Op veel basisscholen zou het deze week weer zover zijn: het jaarlijkse kinderkerstdiner!
Een welbekend fenomeen en op veel scholen gaat het niet meer zoals ‘vroeger’.
Even los van de nieuwe lockdown.

In mijn jeugd bestond een kerstmenu vaak nog uit: tomatensoep uit blik vooraf, knakworstjes in bladerdeeg als hoofdgerecht en een bolletje ijs toe.

Tegenwoordig (again: even los van de Coronamaatregelen en annuleringen van kerstpartijtjes) wordt er méér uit de kast getrokken. In mijn inmiddels alweer 16 jaar ouderschap ben ik regelmatig in de stress geschoten door ogenschijnlijk onmogelijke verzoekjes voor thema-kerstdinertjes voor een basisschoolpubliek.

Ik geloof in ‘keeping sh!t simple’.
De kidsproof gerechtjes die ik in deze post deel, zijn dan ook stuk voor stuk supermakkelijk om te maken.
Dus ook geschikt voor een klein kindergezelschap in besloten kring deze feestdagen in Coronatijd: stay merry & healthy!

Kerstboompjes van Komkommer

Deze kerstboompjes van komkommer met kaas zijn een klassieker op kinderkerstmenu’s, heuse center pieces op de kersttafel en er is makkelijk mee te variëren.

Je kunt bijvoorbeeld ook gewoon alleen kerstboompjes van komkommer maken en er feestelijke kerstprikkers in steken.
Of in plaats van kaas, kun je ook sterretjes uitsteken van worst of plakjes zalm. Of prik er gewoon een cherrytomaatje op als piek!

En als je wél voor 30 kinderen aan de slag moet, maak dan 10 boompjes met kaas, 10 stuks met zalm en 10 stuks met worst: dan is er nog wat te kiezen.

Rendier Brownies

Deze Rendier Brownies maakte ik een paar jaar geleden en vind ik persoonlijk één van de leukste kerstcreaties op mijn blog.
Ik maakte ze zonder Pinterest desillusies of een druppeltje zweet op mijn voorhoofd, gewoon met een bakmix uit de supermarkt in plaats van een ingewikkeld recept.

Met zo’n bakmix kun je 9 vierkante of 6 rechthoekige brownies maken, afhankelijk van wat voor vorm rendieren je wil maken of voor hoeveel kinderen je aan de slag moet gaan.

VARIATIETIP: Rendieren van Chocoladecake


Never change a winning formula’ 😉
Wegens groot succes, maakte ik supersimpel en snel een variatie op de Rendier Brownies, met een bakmix voor chocoladecake.
Alleen in plaats van de bijgesloten rechthoekige bakvorm in de verpakking, gebruikte ik een ronde springvorm.

Na het afkoelen heb ik de taart in punten gesneden en daarna hetzelfde gedecoreerd zoals de Rendier Brownies.
Alleen heb ik nu jelly beans voor de neusjes gebruikt en oogjes van Dr. Oetker.
Als je geen oogjes kunt vinden in jouw supermarkt, dan maak je eenvoudig zelf oogjes van fondant en decoratiestiften (zie de omschrijving van mijn Rendier Brownies).


Mocht je wel zelf een chocoladetaart willen bakken: in 2014 deelde ik op mijn blog een superlekker recept voor een Duivelse Chocoladetaart.

BONUSTIP: Rendieren van Oreo’s


Deze Oreo Rendieren maakte ik in 2016 en ze pakten helaas niet uit zoals ik had gehoopt.
Toch besloot ik om deze Pinterest desillusie wél te tippen in deze post. Want met de juiste tips & tricks (die ik ook deel in het artikel) zullen ze bij jou NIET mislukken 🙂

En ze zijn gewoon super cute! Ik wil ze nog steeds een keer opnieuw maken en het artikel updaten met betere foto’s van niet mislukte beestjes.
To be continued 🙂

Marshmallows & Candy Canes

Deze Xmassy snacks van Marshmallows & Candy Canes zijn supersimpel & razendsnel te maken en zien er feestelijk uit!
Je hebt alleen maar wat marshmallows, candy Canes, een reep pure chocolade en wat geraspte kokos nodig. That’s it!

Sneeuwpoppen van Ei

Van alle tips die ik in dit artikel deel, kosten deze Sneeuwpoppen van Ei de meeste tijd om te maken.
Op het eerste gezicht lijkt het misschien moeilijk, maar dit valt echt reuze mee als je na 1 of 2 sneeuwpoppen je draai een beetje gevonden hebt.
Als je aan de slag gaat met 30 stuks, wil ik je nog deze tip meegeven: ga fabrieksmatig te werk.
Ga dus niet poppetje voor poppetje maken, want dan ben je wel uuuuuuren bezig.

Zet dus eerst alle hoofdjes op lijfjes, ga dan alle hoedjes maken enz.
Je zal zien dat je er al na 2 poppetjes een handigheid in krijgt en dat het reuze meevalt.

En ja: de eerste sneeuwpoppen die je maakt (en die je dus een beetje in het midden van de schaal wegmoffelt…) zullen mogelijk scheel kijken en minder mooi zijn dan de laatste exemplaren.
Maar dit heeft ook zijn charme, bovendien is het een kinderkerstdiner en geen finale voor een kookprogramma op TV.

Slagroomsoesjes met Confetti

Dit dessert van slagroomsoesjes met chocolade en confetti, maakte ik in 2015 voor het kerstdiner op de school van mijn zoon.
Het is tevens één van de populairste posts op mijn blog en de afgelopen jaren zie ik ze steeds in deze periode weer voorbij komen in de rubriek met lezersfoto’s: echt een succesnummertje dus!

Met de juiste tips & tricks (die ik uiteraard ook in het artikel deel) zorg je ervoor dat je keuken geen plakbende wordt en dat de sprinkles niet als klontjes op de chocolade kleven.
Extra leuk natuurlijk om kerststrooisels te gebruiken, in plaats van gewone sprinkles.

Je maakt ze supereenvoudig met bevroren slagroomsoesjes uit het vriesvak van de supermarkt. Je kunt ze dus ook al ruim van tevoren maken en weer in de vriezer bewaren. Scheelt weer gehaast en gedoe in deze toch al drukke week!


BONUSTIP!
In plaats van slagroomsoesjes, kun je ook marshmallows in chocolade dippen en decoreren met strooisels.
Lolliestokje erin en klaar!

Carrot Cupcakes met Sneeuwpoppen van Marshmallows


Deze Carrot Cupcakes met Sneeuwpoppen van Marshmallows maakte ik een eens samen met mijn kleuterdochter.

Je kunt dit natuurlijk ook heel eenvoudig met gewone cupcakes (en bijvoorbeeld een kant en klare bakmix) maken, om nog meer tijd te besparen.
In plaats van de creamcheese frosting, kun je ook heel simpel een zakje kant en klare witte glazuur gebruiken, waar je de marshmallows op plakt.

Het versieren van de gezichtjes is heel makkelijk om te doen met een decoratiestift. De neusjes (driehoekjes gesneden uit een wortel) duw je heel eenvoudig in de marshmallow.
TIP: als je deze cakejes al ruim van tevoren maakt, wacht dan tot het laatste moment met de neusjes. Deze kunnen vervormen als ze een tijdje in de koelkast staan!

No Bake Bonustips!


Heb je écht geen tijd of zin om iets te bakken?
Dan is deze No Bake Party Cake een slimme oplossing.
Koop gewoon een kant en klare cake. Je weet wel, zo’n stomme, die ze ook op condoleances serveren.

Glazuur de cake met chocolade, witte of gekleurde frosting en strooi er kerststrooisels over of decoreer met kerstkoekjes of kerstkransjes.

In 2017 had ik voor Kerst een tafelstyling in roze en goud.
Hier heb ik toen mijn No Bake Xmas Cake op aangepast, met roze glazuur en gouden sprinkles.

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog?
Maak je er een foto van en zou je het leuk vinden als deze in een volgend artikel met lezersfoto’s verschijnt?

Tweet je foto dan @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit en/of tag @hare_maristeit in je foto.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hare Maristeit


Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop