8 x gerechtjes voor kinderen met Kerst

kerstdiner kinderen

8 x toffe gerechtjes voor kinderen met Kerst! In mijn jeugd bestond een kerstmenu op school vaak nog gewoon uit: tomatensoep uit blik vooraf, knakworstjes in bladerdeeg als hoofdgerecht en een bolletje ijs toe.

Tegenwoordig wordt er méér uit de kast getrokken. En in mijn inmiddels alweer 18 jaar ouderschap ben ik regelmatig in de stress geschoten door ogenschijnlijk onmogelijke verzoekjes voor thema-kerstdinertjes voor een basisschoolpubliek 😅 .

Kindergerechtjes voor Kerst

Ik overdrijf niet: er was één schooljaar (toen mijn zoon nog op de basisschool zat), dat er een idee in de klassen-app geopperd werd om naast de tig verschillende soorten Tapas-gerechtjes, álles in een magisch thema te maken. Er zou namelijk ook een goochelshow plaatsvinden tijdens het kerstdiner. Dus of we allemaal even extra ons best wilden doen met glitters en sterretjes voor een ‘Mediterraanse Magic Night’ én laten we ook een dresscode afstemmen voor alle kinderen….!

Ik geloof vooral in ‘keeping sh!t simple’. De méér dan 8 kidsproof gerechtjes die ik in dit artikel deel, zijn dan ook allemaal niet moeilijk om te maken. En nog een tip: zet die overfanatieke klassen-app op MUTE als je er een opgejaagd gevoel van krijgt, want de decembermaand is al druk genoeg 😜.

1. Kerstboompjes van Komkommer

kerstboompjes van komkommer en kaas

Deze kerstboompjes van komkommer met kaas zijn een klassieker op kinderkerstmenu’s, heuse center pieces op de kersttafel en er is makkelijk mee te variëren. Je kunt bijvoorbeeld ook gewoon alleen kerstboompjes van komkommer maken en er feestelijke kerstprikkers in steken. In plaats van kaas, kun je ook sterretjes uitsteken van een plakje komkommer. Of prik er gewoon een cherrytomaatje op als piek!

Als je voor 30 kinderen aan de slag moet, maak dan bijvoorbeeld 10 boompjes met kaas, 10 stuks met een tomaatje en 10 stuks met worst: dan is er nog wat te kiezen.
Bekijk de kerstboompjes van komkommer >> >>

2. Rendier Brownies

Deze Rendier Brownies maakte ik een paar jaar geleden en vind ik persoonlijk één van de leukste kerstcreaties op mijn blog. Ik maakte ze zonder Pinterest desillusies of een druppeltje zweet op mijn voorhoofd, gewoon met een bakmix uit de supermarkt in plaats van een ingewikkeld recept.

Met zo’n bakmix kun je 9 vierkante of 6 rechthoekige brownies maken, afhankelijk van wat voor vorm rendieren je wil maken of voor hoeveel kinderen je aan de slag moet gaan.
Bekijk de how to voor de rendier brownies >> >>

VARIATIETIP: Rendieren van Chocoladecake


Never change a winning formula’ 😉 . Wegens groot succes, maakte ik supersimpel en snel een variatie op de Rendier Brownies, met een bakmix voor chocoladecake. De Milka Bakmix Choco Cake of de Oreo Mousse Bakmix bijvoorbeeld, zijn hiervoor perfect geschikt

Na het afkoelen heb ik de taart in punten gesneden en daarna hetzelfde gedecoreerd zoals de Rendier Brownies. Alleen heb ik nu jelly beans voor de neusjes gebruikt en oogjes van Dr. Oetker. Als je geen oogjes kunt vinden in jouw supermarkt, dan maak je eenvoudig zelf oogjes van fondant en decoratiestiften. Hoe ik dit heb gedaan, kun je zien in de omschrijving van mijn Rendier Brownies.


Wil je liever geen kant en klare taartmix gebruiken? In 2014 deelde ik op mijn blog een superlekker recept voor een zelfgemaakte Duivelse Chocoladetaart.

3. Oreo Rendieren


Deze Oreo Rendieren maakte ik in 2016 en ze pakten helaas niet uit zoals ik had gehoopt. Toch besloot ik om deze Pinterest desillusie wél te tippen in deze post. Want met de juiste tips & tricks (die ik ook deel in het artikel) zullen ze bij jou NIET mislukken ❤️

En ze zijn gewoon super cute! Ik wil ze nog steeds een keer opnieuw maken en het artikel updaten met betere foto’s van niet mislukte beestjes. To be continued!
Bekijk de how to en lees mijn tips voor mooiere Oreo Rendieren >> >>

4. Marshmallows & Candy Canes

Deze Xmassy snacks van Marshmallows & Candy Canes zijn supersimpel + razendsnel te maken en zien er feestelijk uit! Je hebt alleen maar wat marshmallows, candy Canes, een reep pure chocolade en wat geraspte kokos nodig. That’s it!
Bekijk de how to voor deze Marshmallows met Candy Canes >> >>

5. Sneeuwpoppen van Ei

Van alle tips die ik in dit artikel deel, kosten deze Sneeuwpoppen van ei de meeste tijd om te maken.
Op het eerste gezicht lijkt het misschien moeilijk, maar dit valt echt reuze mee als je na 1 of 2 sneeuwpoppen je draai een beetje gevonden hebt. Wanneer je aan de slag gaat met 30 stuks, wil ik je nog deze tip meegeven: ga fabrieksmatig te werk. Ga dus niet poppetje voor poppetje maken, want dan ben je wel uuuuuuren bezig.

Zet dus eerst alle hoofdjes op lijfjes, ga dan alle hoedjes maken enz. Je zal zien dat je er al na 2 sneeuwpopjes een handigheid in krijgt en dat het echt reuze meevalt.

En ja: de eerste sneeuwpoppen die je maakt (en die je dus een beetje in het midden van de schaal wegmoffelt…) zullen mogelijk scheel kijken en minder mooi zijn dan de laatste exemplaren.
Maar dit heeft ook zijn charme, bovendien is het een kinderkerstdiner en geen finale voor een kookprogramma op TV.
Bekijk de how to voor de sneeuwpoppen van ei >> >>

6. Slagroomsoesjes met chocolade en sprinkles

Dit dessert van slagroomsoesjes met chocolade en confetti, maakte ik in 2015 voor het kerstdiner op de basisschool van mijn zoon. Het is tevens één van de populairste posts op mijn blog en de afgelopen jaren zie ik ze steeds in deze periode weer voorbij komen in de rubriek met Fan Mail: echt een succesnummertje dus!

Met de juiste tips & tricks (die ik uiteraard ook in het artikel deel) zorg je ervoor dat je keuken geen plakbende wordt en dat de sprinkles niet als klontjes op de chocolade kleven. Extra leuk natuurlijk om kerststrooisels te gebruiken, in plaats van gewone sprinkles.

Je maakt ze super eenvoudig met bevroren slagroomsoesjes uit het vriesvak van de supermarkt. Je kunt ze dus ook al ruim van tevoren maken en weer in de vriezer bewaren. Scheelt weer gehaast en gedoe in deze toch al drukke week!
Bekijk de how to voor slagroomsoesjes met sprinkles >> >>


BONUSTIP!
In plaats van slagroomsoesjes, kun je ook marshmallows in chocolade dippen en decoreren met strooisels. Lolliestokje erin en klaar!

7. Cupcakes met Sneeuwpoppen van Marshmallows

cupcake sneeuwpop marshmallow
Deze Carrot Cupcakes met Sneeuwpoppen van Marshmallows maakte ik een eens samen met mijn kleuterdochter. Je kunt dit natuurlijk ook heel eenvoudig met gewone cupcakes (en bijvoorbeeld een kant en klare bakmix) maken, om nog meer tijd te besparen. In plaats van de creamcheese frosting, kun je ook heel simpel gewoon een zakje kant en klare witte glazuur gebruiken, waar je de marshmallows op plakt.

Het versieren van de gezichtjes is heel makkelijk om te doen met een decoratiestift. De neusjes (driehoekjes gesneden uit een wortel) duw je heel eenvoudig in de marshmallow.
Bekijk de how to voor cupcakes met sneeuwpoppen van marshmallows >> >>

8. No Bake Party Cake


Heb je écht geen tijd of zin om iets te bakken? Dan is een No Bake Party Cake een slimme oplossing.
Koop gewoon een kant en klare cake. Je weet wel, zo’n stomme, die ze ook op condoleances serveren.

Glazuur de cake met chocolade, witte of gekleurde frosting, strooi er kerststrooisels over of decoreer met kerstkoekjes of kerstkransjes.

In 2017 had ik voor Kerst een tafelstyling in roze en goud. Daar heb ik toen mijn No Bake Xmas Cake op aangepast, met roze glazuur en gouden sprinkles.

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb mogen inspireren met leuke kindergerechtjes voor het kerstdiner! Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn website? Maak er dan vooral een foto van, wellicht deel ik ‘m in een volgende blogpost met Fan Mail! Deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret