De Mexicaanse keuken is favoriet bij ons thuis. Het enige dat ik superjammer vind, is dat er zoveel gebruik van verse koriander gemaakt wordt. Dit vind ik naar zeep smaken en ik reageer er vaak allergisch op.
Omdat ik niet uit voorzorg al met een EpiPen uit eten wil gaan of mijn restaurantbezoek wil eindigen op de Eerste Hulp Post, skip ik dus helaas meestal Mexicaanse restaurants.
Maar daarom bereid ik het dus wel graag zelf en vervang ik de koriander met iets anders groens. Meestal met verse munt.
In de afgelopen jaren heb ik al aardig wat bijzondere recepten in magazines, kookboeken en via foodbloggers gevonden. Van Mexicaanse eenpansgerechten, tot Mexicaanse salades, Mexicaanse burgers en Mexicaanse cupcakes.
Het leek mij leuk om al mijn favoriete Mexicaanse gerechten met jullie te delen! En als er nieuwe Mexicaanse recepten bijkomen, dan zal ik dit artikel uiteraard updaten.
De linkjes onder de foto’s brengen je naar het oorspronkelijke artikel, met het recept, de bronnen en meer foto’s.
Mexicaanse Salade met peultjes, avocado en spek
Deze goedgevulde Mexicaanse salade met peultjes, avocado en spek is een prima hoofdmaaltijd voor meerdere personen. Serveer het met taco’s of wraps, een mandje nacho’s en wat salsasaus erbij en je bent klaar!
Naast het recept, deel ik in het artikel ook tips voor variaties en hoe je de tafel in Mexicaanse sfeer kunt stylen.
Hartige Mexicaanse Cupcakes
De meeste mensen reageren geschokt, want: cupcakes moeten toch ZOET zijn?
Geloof me: deze Mexicaanse maïscakejes met avocadocrème wil je echt een keer proberen! Een gegarandeerde hit op een feestje of High Tea.
Mexicaanse Taco Lasagne
Het komt zelden voor dat mijn zoon tot drie keer toe zegt dat hij het eten ECHT heeeeeeel erg lekker vond. Deze Italiaans ogende maar Mexicaans smakende Taco Lasagne maakte indruk op hem. Hij was dan ook superlekker en een blijvertje op onze menukaart!
Mexicaans Eenpansgerecht
Dit Mexicaanse eenpansgerecht staat binnen no time op tafel én je hebt nauwelijks afwas: I like!
Serveer het met taco’s of wraps en… Buen provecho!
Lekker met z’n allen uit één pan scheppen 🙂
Kipfajita’s met Avocado & Watermeloensalsa
Is de naam van deze kipfajita’s met avocado en watermeloensalsa niet een leuke om te onthouden voor een lastig woordspelletje? Ik zou ‘m ergens opschrijven en een keer gebruiken voor Galgje of zo. Zeker weten dat je jouw tegenstander hier he-le-maal gek mee maakt.
Het gerecht is ook superlekker trouwens.
Taco’s met Andijvie en gehakt
Vul je taco’s eens met iets anders dan ijsbergsla en kip. Wat dacht je van gehakt, andijvie en geraspte peen?
Aanradertje hoor!
Kleurrijke kidneybonensalade met rode ui en banaan
Deze kleurrijke bonensalade lijkt op het eerste gezicht heel erg simpel, maar de smaakcombinatie is echt waanzinnig!
De mix van kidneybonen, maïs, rode ui en BANAAN is écht een feestje. Maak extra veel, zodat je de volgende dag een bakje mee kunt nemen naar je werk of school. Happy lunch break!
SAS Tortillataart
Het recept voor deze Tortillataart is van Sonja Bakker en deelde ik in januari 2014 op mijn blog. Toen had ik zowel het koken als het fotograferen van voedsel nog niet zo goed onder de knie 😉 (sorry alvast, voor de lelijkheid van deze post…)
Het staat nog op mijn To Do list om dit een keer opnieuw te maken en delen, maar ik vind het recept te leuk en lekker om het te verwijderen van mijn site. Ik heb er een SAS (Schijt Aan Sonja) variant van gemaakt. Dus geen light producten!
Tortillawraps met kip, mangochutney en ijsbergsla
Deze wraps met kip en mangochutney zijn makkelijk om te maken en ook lekker om koud te eten.
Ideaal om mee te nemen naar een picknick!
Viva Mexico Burger
Deze zomerse in tacokruiden gebakken Mexicaanse burger is ook lekker als het buiten sneeuwt: instant party vibes!
Naast nacho’s, jalapeñopepers en avocado, zit er ook salsasaus op. Bang dat de plakjes avocado er tussenuit vallen? Prak er een guacamole van en smeer dit op je broodje: problem solved!
Mexicaanse Salade met garnalen
Ik ben echt een sucker voor tacokruiden. Sinds ik weet hoe lekker het is om garnalen in tacokruiden te bakken, maak ik dit eigenlijk bijna nooit meer anders…
Deze salade met garnalen, maïs, avocado en garnalen is verrassend en vullend!
Zijn jullie ook zo gek op Mexicaans eten?
Welk gerecht is bij jullie thuis favoriet?
Laat het horen in een reactie! Tips voor Mexicaanse recepten die ik zeker eens moet uitproberen, zijn ook welkom 🙂
[bctt tweet=”Ola! Bijzondere Mexicaanse recepten, van salades tot burgers en cupcakes!” username=”MarisMariaRenne”]
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
10 reacties
Daar hou ik ook zoveel van en dan vooral in het voorjaar en de zomer 😉
Xoxo
Ik vind het in de koude maanden juist fijn, om me eraan te herinneren dat de zon weer gaat schijnen 😉
Hmmm ik houd er ook zo van maar het is meestal wel te calorierijk voor me dus ik pas het vaak aan. Zo eet ik t vaak met light producten en bijv zonder nacho’s ofzo..
Ik heb een korander plantje op het balkon en toe ik die laatst even in model knipte viel me pas de zeep lucht op, yuk. Volgend jaar geen koriander meer op het balkon bij ons 🙂
Mexicaans vind ik heerlijk, in Nijmegen een paar weken geleden nog uit eten geweest bij de mexicaan en de garnalen waren… to die for! Ik sla je blogje even op om later eens een recept te proberen.
Dat ziet er allemaal zo lekker uit! En mijn maag rammelde al voordat ik op deze post klikte… kun je nagaan hoe erg het nu is 😛
Yum Yum, wat een lekker dingen allemaal!
allemaal HEERLIJK 😀
Ik hou ook zeker van Mexicaanse gerechten, kan alleen geen lievelingsgerecht kiezen haha…deze receptjes lijken me allemaal ook heerlijk!
Er staan echt heel lekkere dingen bij! Koriander vind ik vers ook niet lekker, inderdaad echt een zeepsmaak.
Dol op de Mexicaanse keuken! Ik ga de cupcakes zeker een keer maken!