Is de naam van dit gerecht niet een leuke om te onthouden voor een lastig woordspelletje? Ik zou ‘m ergens opschrijven en een keer gebruiken voor Galgje of zo. Zeker weten dat je jouw tegenstander hier he-le-maal gek mee maakt.
Ik ben gek op frisse en zoete watermeloen in pittige gerechten of met hartige combinaties. Zie bijvoorbeeld ook deze watermeloen met feta en munt: mijn favoriete zomersnack!
Het recept voor deze kipfajita’s met avocado en watermeloensalsa kun je natuurlijk ook maken met vegetarische kipstuckjes.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 6 el olijfolie
- 300 gr kipfilet (in blokjes) of vegetarische kipstuckjes
- 350 gr watermeloen, in kleine blokjes
- handje verse munt
- halve rode ui, gesnipperd
- 1 limoen, uitgeperst
- 8 tortilla’s, licht geroosterd
- 2 avocado’s, in plakjes
- 125 ml zure room
Hoe maak je het?
Meng in een kom de komijnpoeder, paprikapoeder en twee eetlepels olijfolie.
Schep de kip erdoor, breng op smaak met zout en peper en marineer minimaal een half uur.
Doe de watermeloen, fijngehakte blaadjes munt en rode ui in een kom en schep om.
Sprenkel er limoensap en twee eetlepels olijfolie overheen en breng op smaak met zout en peper.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoge stand en bak hierin de kip in circa 8 minuten goudbruin.
Serveer de kip in de tortilla’s met avocado, zure room en de watermeloensalsa.
Eet smakelijk!
Meer inspiratie? Bekijk dan ook alle recepten met fruit of alle Mexicaanse recepten op mijn blog.
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op social media en wie weet staat deze met eervolle vermelding in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel het op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit of tag mij ( @hare_maristeit ) in je foto!
[bctt tweet=”Snel klaar + lekker: Kipfajita’s met Avocado en Watermeloensalsa” username=”MarisMariaRenne”]
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
9 reacties
Watermeloen is echt weer zo’n dingetje wat ik in eerste instantie niet zou koppelen aan een fajita of salsa maar ik snap de combi wel en het klinkt op zich ook heel erg lekker.
Het IS ook echt heel erg lekker 🙂 Lekker fris en zomers: DO try this at home!
Heel benieuwd naar deze combi, deze week maar een keertje maken.
Eet smakelijk alvast en laat me weten wat je ervan vond!?
Oeh, lekker. Deze ga ik onthouden. Vast ook een goede vega combi van te maken.
Dit recept bewaar ik want het ziet er heerlijk uit!
Prachtige foto’s.
Xoxo
Dank je wel 🙂 XOXO
Munt in plaats van koriander … Jij verdient een lintje!
Koriander smaakt naar zeep!
Dat, en ik mag meteen door naar de EHBO voor allergieremmers, wanneer ik verse koriander eet 😉