Freelance

Wil je met me samenwerken of kun je mijn hulp gebruiken voor je teksten of social media? Ik publiceer niet alleen blogposts op mijn eigen site, maar ben ook als freelancer in te huren voor bijvoorbeeld het plannen van je insta-posts of het SEO-proof maken van de teksten op jouw website.

Webredacteur & Social Media Beheer

In 2022 ondersteunde ik de redactie van het populaire foodblog Eef Kookt Zo (maandelijks méér dan 1 miljoen unieke bezoekers) met de teksten op de site en content op social media.

Eef deelt toegankelijke recepten, waardoor je gelijk de keuken in wil duiken of een sprintje naar de supermarkt maakt. Van haar prachtige food-foto’s krijg je ook direct trek. Hier had ik zelf trouwens ook ‘last’ van, wanneer ik haar recepten uitwerkte in lekker leesbare teksten, de wekelijkse nieuwsbrief opmaakte, de FB & IG posts inplande of weekmenu’s samenstelde uit het eindeloze archief van haar recepten index.

Tekstschrijver

Voor de internationale award winnende fotograaf Isabelle Hattink, verzorgde ik bijna alle teksten op haar website. Ook ondersteun ik haar nog regelmatig met aan te leveren teksten voor persbureaus en het inplannen van haar posts op social media.

Ik vind het belangrijk dat de tekst op jouw site ‘klinkt’ zoals jij het zou zeggen. Naar de enthousiaste Isabelle kan ik uren luisteren en haar foto’s zijn stuk voor stuk kunstwerken. Haar ‘geratel’ (haar woorden, niet de mijne) vertalen in een blogpost, is voor mij dan ook geen rocket science.

Natuurlijk let ik vóór publicatie van teksten op haar site of het SEO-proof is, maar ik staar me niet blind op groene bolletjes in de Yoast-plugin. Authenticiteit en ‘lekker leesbare teksten’ vind ik veel belangrijker.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Isabelle Hattink (@isabellehattink)

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Isabelle Hattink (@isabellehattink)

Social Media Beheer

‘Wij moeten ook echt iets gaan doen met social media…’ Dit hoor ik zó vaak en meestal wordt het ‘snel snel’ even tussendoor of ‘ernaast’ gedaan.

Je hebt geen duur marketingbureau nodig of een volgeplempte social calendar: een trouwe online fansbase creëren voor je bedrijf en engagement verdienen kost tijd. Ik kijk en denk graag met je mee, om te onderzoeken welke vragen jouw doelgroep heeft en hoe jij deze het best kunt benaderen. En dat kan dus allemaal heel laagdrempelig, zonder dat het jou teveel tijd kost.

Administratiekantoor Kamp B.V.

Op WhatsApp zit ik in een gezellige groeps-app met een paar medewerkers van Administratiekantoor @kamp_bv. Zij droppen daarin leuke ideetjes waar zij zelf geen tijd voor hebben, die ik vervolgens uitwerk tot nieuwe posts voor op hun socials.

Kiki's House of Color

Sinds september 2022 ondersteun ik Haarlems haarkleurenwonder Kiki met het inplannen van haar posts op Insta en Facebook. We delen een gezamenlijk foto-album op onze iPhones, waar zij regelmatig nieuwe make overs en andere leuke kiekjes aan toevoegt. Ik zorg ervoor dat deze steeds voor een langere periode, op de beste momenten van de dag én met  relevante hashtags ingepland worden. Zo kan Kiki zich lekker fulltime bezig houden met wat zij het liefste doet: knippen en kleuren van kunstige kapsels!