Had je mijn laatste update over mijn basilicumproject al gelezen?
Ik ben wegens een overschot aan verse basilicum dus lekker aan het kokkerellen met verse basilicum 😉
Een flink aantal blaadjes kon ik kwijt in een paar liter van deze basilicumsoep, die echt waan-zin-nig lekker was!
De gerookte zalm is een heerlijke toevoeging aan deze vullende soep, maar als je hier niet van houdt kun je dit ook vervangen met gerookte kip.
Vegetariërs kunnen dit vervangen door bijvoorbeeld gegrilde cherrytomaatjes en geroosterde pijnboompitjes.
Kortom: er is volop variatie mogelijk voor een extra bite aan dit van zichzelf al smakelijke soepje!
Foto: klik HIER voor meer info over het beestachtige servies en stylingtips voor een bont gedekte tafel!
Ingrediënten voor ongeveer 1,5 liter soep
- 1,2 liter kippenbouillon
- 200 gr gerookte zalm
- 2 el olijfolie
- 5 lente-/bosuitjes
- 250 gr (voorgekookte) aardappelen
- 20 grote blaadjes verse basilicum
- 125 ml crème fraîche
- 2 el groene pesto
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl kerriepoeder
- 1 teen knoflook
- takje verse dille
- peper
Hoe maak je het?
Snijd de aardappelen in blokjes en de bosuitjes in ringetjes.
Verhit olie in een soeppan en fruit de (geperste of geraspte) knoflook en bosuitjes aan.
Voeg hier de aardappelen, Italiaanse kruiden en kerriepoeder aan toe en bak dit al omscheppend 5 minuten.
Voeg de bouillon toe en laat op een laag vuurtje 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de basilicum en pesto toe en pureer met een staafmixer tot een gebonden soep.
Snijd de zalm in dunne reepjes en verdeel over de kommen soep.
Garneer met kleine schepjes crème fraîche, dille en versgemalen peper.
Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien deel ik jouw foto met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!
[bctt tweet=”Recept voor basilicumsoep met gerookte zalm” username=”MarisMariaRenne”]
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
4 reacties
Dit ziet er zo heerlijk uit!
Ik heb nog nooit zoiets gegeten.
Het recept bewaar ik.
Xoxo
Oh dit ziet er heerlijk uit, ik ga het even opslaan!
Ja! dit is weer een soep die ik ga uitproberen! Lekker en bijzonder, basilicumsoep. Ben benieuwd wat man en kind ervan vinden. Experiment voor volgende week. Oh en update over het ovenprobleem. Eerst hield de lamp ermee op (lastig omdat je zo iedere keer het deurtje moest opendoen om te kijken of het gerecht gaar werd of niet). Toen begon de magnetron een enorm lawaai te maken en gaslucht te verspreiden – ter informatie we koken elektrisch – en dus werd het tijd om afscheid te nemen. Vandaag dan is onze nieuwe combi oven-magnetron gebracht dus op naar de sterrenkok-recepten (ofzo)
Hee wat fijn! Nodigt uit tot nieuwe recepten uitproberen, niet?