Op de site van Jamie Magazine spotte ik een tof recept voor een frisse witlofsalade met bietjes, sinaasappel en walnoten.
Maarrrrrr…. het bevatte een ingrediëntenlijst voor tien personen en ik was eigenlijk maar de enige persoon in dit huishouden die enthousiast werd van deze salade.
Ik heb de ingrediëntenlijst dus iets versimpeld en ingekort (ik word namelijk niet erg enthousiast van balsamico azijn en gebruikte alleen witlof, geen roodlof) en aangepast voor een salade voor twee personen.
Want jawel: ik at dit twee dagen achter elkaar 😉
Ingrediënten voor 2 salades
• 2 grote handen (gemengde) veldsla
• 1 rode biet, in piepkleine blokjes
• ½ rode ui, gesnipperd
• 2 takjes platte peterselie, fijngehakt
• 2 el extra vergine olijfolie
• 1 tl honing (of agavesiroop, als je deze salade VEGAN PROOF wilt maken)
• halve bol mozzarella
• 1 handsinaasappel
•1 stronkje witlof
• klein handje bieslook, fijngesneden
• handje walnoten, grofgehakt
• parmezaanse kaas (garnering)
Hoe maak je het?
Zet de veldsla op ijswater.
Kook de bieten in 40 minuten gaar, spoel af onder koud water, pel ze en snijd ze in piepkleine blokjes of maal ze in de keukenmachine.
Ain’t nobody got time for that? Gebruik dan (net als ik) een kant en klaar bietje en bespaar jezelf 40 minuten tijd en onnodige afwas.
Voeg de uisnippers en de peterselie toe aan de bietblokjes.
Meng olijfolie en honing en breng op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel een druppeltje sinaasappelsap toe.
Snijd of scheur de mozzarella in plakken of blokjes.
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd het in dunne plakken of kleine blokjes.
Pel de blaadjes van de witlof. Laat de veldsla goed uitlekken.
Rangschik veldsla, witlof, sinaasappel en mozzarella op een grote schaal, of apart op bordjes.
Schep op het laatst de bietendressing erover en bestrooi met de walnoten, bieslook en geschaafde parmezaan.
Bekijk alle salades van mijn blog!
Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit in je onderschrift of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verdien je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
4 reacties
Lekker! Maar roodlof heb je ook de niet bittere versie van ,ziet er het zelfde uit als witlof alleen wit met donker rood/paars .Die radicchio is ook niet mijn smaak of het moet echt heel ragfijn gesneden zijn.Bietjes met citrusfruit is zó lekker.
Wat leuk dat jij gewoon lekker voor jezelf dan wat anders kookt! Heel veel mensen doen dat niet !
De smaken van deze gezinssamenstelling lopen nogal uiteen, laat ik het daarop houden 😉 En ik heb niet altijd zin in gezeur of eye rolls, dus dan bestellen hunnie maar lekker een pizza of warmen ze zelf maar een diepvriesvariant op, dan maak ik voor mezelf een salade met ingrediënten waar zij hun neusjes voor ophalen.
P.s. dat betekent dan wel vaak dat ik twee dagen achter elkaar hetzelfde eet haha! Maar dan kook ik voor mijn huisgenoten ook iets anders (nasi of een grote pan pasta of zo) en dat mogen zij dan twee dagen achter elkaar eten.
Mmmmmm 😉
Ik had net boodschappen gedaan om morgen een witlofsalade te maken.