Frisse Perzikcupcakes

perzikcupcakes munt

Ik vind cupcakes schitterende éénpersoonsgebakjes, maar vaak wel een beetje machtig. Eigenlijk maak je me niet erg blij met té zoete zompige cakejes en kleffe boterige toefjes.
Als je deze zomervakantie op een regenachtige dag iets wilt bakken met je kids, dan zijn deze frisse en zomerse perzikcupcakes zonder boter leuk om samen te maken. Oh, én lekker om te eten natuurlijk 😉

Als de zon weer schijnt, neem je de fruitcakejes gezellig mee naar een picknick. Maak ze dan zónder toefjes, want die smelten in de zon en dat geeft zo’n kliederboel.

Ingrediënten voor 12 perzikcupcakes

Voor de cakejes:

  • 200 gr bloem
  • 1 el bakpoeder (7 gr)
  • 215 gr suiker
  • 15 gr vanillesuiker
  • mespuntje zout
  • 2 eieren
  • 1 blik Del Monte halve perziken
  • 130 gr perzik (in kleine blokjes gesneden) en 130 ml perziksap (uit het blik)
  • 180 ml zonnebloemolie

Voor de toefjes:

  • 250 gr naturel roomkaas
  • 60 gr poedersuiker
  • 1 el perziksap (uit blik)
  • 12 blaadjes verse munt
  • 12 schijfjes perzik

perzikcupcakes ingredienten

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180.
Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom.
Meng met een garde de suiker en het zout erdoor.

Mix in een andere kom de eieren, het perziksap en de zonnebloemolie.
Voeg beide mengsels bij elkaar en mix ze, op lage stand, tot een glad beslag.
Mix het beslag vervolgens nog 10 seconden op de hoogste stand en voeg dan pas de kleine blokjes perzik toe.

perzikcupcakes in bakblik
Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze voor minimaal driekwart met het beslag.
Bak de cakejes in de voorverwarmde oven in ongeveer 20-25 minuten gaar.

perzikcupcakes

perzikcupcake

Doe de roomkaas, poedersuiker en een eetlepel perziksap in een kom en klop dit in ongeveer 7 – 10 minuten luchtig met een handmixer of keukenmachine.
Gebruik een spuitzak om toefjes te maken en garneer met blaadjes munt en de achtergehouden stukjes perzik.

Persoonlijk houd ik meer van roomkaastoefjes, dan van botercrèmes. Ik vind het neutraler smaken en minder machtig.
De cakejes zijn lekker fris en een beetje vochtig van binnen:

perzikcupcake doormidden

 

Say yes to Fruit

Ben je net als ik ook gek op gerechten met fruit?
Laat je dan inspireren door de veelzijdige en originele recepten op Del Monte’s website: SayYesToTheBest.nl en bekijk HIER alle recepten met fruit op mijn blog.

perzikcupcakes del monte
[bctt tweet=”Bakken met kids? Maak deze frisse perzikcupcakes zonder boter!” username=”MarisMariaRenne”]

 

Vinden jullie het ook leuk om met kids samen te bakken?
Wat voor cupcakes zijn bij jullie thuis favoriet?

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog?
Maak je er een foto van en zou je het leuk vinden als deze in een volgend artikel met lezersfoto’s verschijnt?
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto OP de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #haremaristeit

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

7 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret