Bugles met Pindakaas, Chocolade en Discodip!

bugles chocolade pindakaas

Ik kan me voorstellen dat je de titel van deze blogpost leest en denkt: Bugles met pindakaas, chocolade en discodip…? Whut!?!’
Maar…. hear me out!

We zijn het erover eens dat de combinatie van chocolade en (zee-)zout superlekker is, nietwaar?
En als ik Pinterest en Instagram mag geloven, zijn er ook héél veel mensen dol op de combinatie van chocolade en pindakaas.

Ik vulde daarom Naturel Bugles met pindakaas, dipte deze in gesmolten chocolade en strooide er sprinkles over. Want sprinkles maken alles in het leven leuker en mooier.

Het is supermakkelijk om te maken, je hebt er weinig ingrediënten en geen keukenapparaten voor nodig. Dat scheelt weer afwas en daar houden wij van. En wedden dat dit een eye catcher + conversation piece is op ieder feestje?

Wat heb je nodig?

 • 1 zak Naturel Bugles (hoewel het mij met Sweet Chilli ook erg lekker lijkt!)
 • 1 grote reep pure chocolade
 • Halve pot pindakaas (zonder nootjes smeert makkelijker)
 • Sprinkles of discodip
 • Velletje bakpapier
 • Kleine kom + steelpan om de chocolade te smelten.

Hoe maak je het?

Je kunt de Bugles eenvoudig met pindakaas vullen.

Je kunt een spuitzak gebruiken, maar ook gewoon een boterhamzakje waar je een klein puntje vanaf knipt.
Het kan nóg simpeler: gebruik een klein theelepeltje om de pindakaas mee in de chipjes te smeren. Dit klusje is zo gepiept!

Bugles-vullen-pindakaas
Hak of breek de chocolade in kleine stukjes en smelt dit Au bain-marie.
Dip de gevulde Bugles in de gesmolten chocolade en strooi er wat sprinkles over.

Dat mijn nagellak trouwens heel goed matcht met mijn snijplank, is overigens puur toeval.

bugles dippen

TIP!
Dip de chipjes NIET in een bakje met sprinkles of discodip!
Dit gaat klonteren en je ziet dan nauwelijks nog chocolade.

Je kunt beter met de hand wat sprinkles over de gesmolten chocolade strooien.

bugles pindakaas chocolade flamingo

Laat de in chocolade gedipte en met sprinkles bestrooide Bugles uitharden op een vel bakpapier.
Als je zo lang kunt wachten tenminste: met de nog ietwat warme chocolade is het namelijk ook érg lekker!

bugles pindakaas chocolade

Dit is echt de perfecte snack tijdens een avondje bingewatchen van je favoriete serie! En natuurlijk ook erg origineel om te serveren op een feestje.

De combinatie van zoet en hartig is onweerstaanbaar. DO try this at home!

bugles discodip

Ik kwam op dit idee door Pinterest. Hier had ik al vaker de combinatie van Bugles met pindakaas voorbij zien komen, op (Amerikaanse) foto’s van inspirerende Christmas Snacks.

Zoek op Pinterest voor de grap maar eens op Bugles Elf Shoe of Bugles Santa Hat en dan zul je zien dat mijn Bugles met pindakaas, chocolade en sprinkles, eigenlijk nog best wel simpel en bescheiden zijn 😉

Volg je mij al op Pinterest trouwens?
Ga naar pinterest.com/haremaristeit voor je (bijna) dagelijkse overdosis kleurrijke inspiratie.

Misschien moet je nog even wennen aan het idee van Bugles, pindakaas en chocolade?
Ik kan alleen maar zeggen…. Don’t hate it till you’ve tried it!

En oh: We LOVED it!

bugles choco dip
P.s. dat mijn nagellak trouwens ook nog eens heel goed matcht met mijn turquoise buffetkast, is wederom puur toeval, echt…

bugles pindakaas chocolade sprinkles

Waarmee vullen jullie Bugles het liefst?
Laat het weten in een reactie!
En laat me ook weten wat je van mijn pindakaas + choco + sprinkles idee vindt 🙂
Meer inspiratie voor vultips? Kijk op Bugles.nl!

bugles-pindakaas-chocolade-sprinkles

 

bugles-pindakaas-chocolade

Ga je dit ook maken?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtags #HareMaristeit en #BuglesVultip en tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!

 

[bctt tweet=”Gegarandeerde Party Hit: Bugles gevuld met pindakaas en gedipt in chocolade + sprinkles!” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

15 reacties

  1. Jahahaha: toen ik tegen mijn huisgenoten zei dat ik dit ging maken, trokken ze ook de wenkbrauwtjes sceptisch omhoog. Maar ze hebben mooi alles opgevr… DO try this at home 🙂 Het is een verrassende en bijzondere combinatie van hartig, zoet en zout.

 1. Ik vul ze altijd met kaas uit die tubetjes, standaard, maar wel erg lekker! Maar dit klinkt goed hoor, ik heb wel eens van Milka zoiets gehad, dat waren ook soortgelijke stukjes chips met Milkachocolade, heerlijk.

 2. Ik vind de foto’s zo gaaf! Zo feestelijk. De smaakcombinatie lijkt mij verrassend lekker. Ik heb Bugles tot nu toe alleen maar gevuld met smeerkaas uit dat koksmuts mannetje verpakking ding. Je weet welke ik bedoel toch 😉 haha

 3. Ik heb ze vandaag gemaakt…ik vond ze lekker! Eigenlijk wel precies wat ik ervan verwacht had. ..Mijn man NIET, mijn kids UITERAARD NIET, mijn moeder wel, de rest van de visite vond pindakaas toch niet zo lekker, maar ze vonden het er wel gezellig uitzien;))

  1. Ik hoor vaak van mensen dat zij hagelslag op een boterham met pindakaas strooien. Heb ik nog nooit gedaan maar de combi klinkt wel lekker. Deze chippies moet je zeker eens proberen! Vooral als ze uitgehard en lekker crunchy zijn ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop