Ik maakte deze spinazie-pannenkoeken met blauwe kaas, pijnboompitten en rozijnen een tijdje geleden als lunch en ze werden ook enthousiast ontvangen door Mika. En terecht, want alle ingrediënten van dit gerecht zijn al lekker als je ze apart eet, dus alles bij elkaar gecombineerd is een succesverhaal!
De combinatie van zoet en hartig is voor mij sowieso altijd al onweerstaanbaar, maar dit recept viel bijzonder goed in de smaak en heb ik nu ook toegevoegd aan mijn favorietenlijstje.
Ingredienten
- 8 pannenkoeken kant-en-klaar (koelvers)
- 65 g pijnboompitten (zakje)
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie
- 600 g bladspinazie (zak à 300 g)
- 150 g Castello blue (doosje)
- 50 g rozijnen
Bereidingswijze
Verwarm de pannenkoeken volgens de gebruiksaanwijzing. Rooster de pijnboompitten in een droge pan en snipper de knoflook.
Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de knoflook circa 1/2 minuut. Voeg de spinazie toe en roerbak ongeveer 3 minuten mee. Verkruimel de kaas boven de spinazie. Voeg de pijnboompitten en rozijnen toe en meng het geheel goed.
Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het spinaziemengsel over de pannenkoeken en rol ze op.
Maak je een recept van mijn blog en deel je er een foto van op social media? Gebruik daarbij dan de hashtag #haremaristeit zodat ik ‘m kan zien, liken of sharen: vind ik leuk!
*Bron recept: Albert Heijn
3 reacties
Dit heb heb ik nog nooit zo gegeten en het zier=t er erg lekker uit.
Oeh klinkt goed en wow wat een prachtige foto’s weer.
Dank je! Deze zonnige periode is perfect voor het maken van goede foto’s. Binnenkort ga ik een goede camera aanschaffen, zodat ik niet meer afhankelijk ben van het weer en ’s middags al moet koken voor de betere foto’s 😉