Kookboek: I Love Unicorn Food

rainbow springrolls

Wanneer je regenboogrecepten of unicorn food zegt, dan is het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt: shitloads veel chemische kleurstoffen. Right?

Ik vind het persoonlijk niet erg om wat drupjes kleurstof toe te voegen, om bijvoorbeeld een gave No Bake Rainbow Cake snel en stressvrij in elkaar te flansen. Maar met een beetje extra tijd en aandacht, is het dus heus mogelijk om prachtige regenboogcreaties te maken, zonder kunstmatige kleurstoffen!

I Love Unicorn Food

In december 2017 kwam het bijzondere kookboek ‘I Love Unicorn Food‘ uit.
Hierin staan 32 kleurrijke zoete en hartige recepten, waarbij gebruik is gemaakt van natuurlijke kleurstoffen.

i love unicorn food

Veel producten die we bijna dagelijks eten, zijn geschikt om kleur af te geven. Om die kleur eruit te halen, kun je de producten laten trekken in kokend water of ze door een gerecht mengen.
Denk bijvoorbeeld aan spinazie, bieten of wortels, maar ook aan specerijen zoals kurkuma of paprikapoeder.

Als je geen tijd of zin hebt om de kleurstof zelf te maken (of een specifieke smaak niet lekker vindt), kun je ook natuurlijke kleurstoffen in poedervorm kopen bij taartdecoratiewinkels, natuurvoedings-of gezondheidswinkels (zoals Ekoplaza of Holland & Barrett) of even speuren op het interwebs.

unicorn dessert

Nu kom ik meteen met een kritische noot: in het geval van een hartige regenboogtosti, unicorn sushi of de rainbow springrolls (eerste foto in deze blogpost), heb ik persoonlijk geen bezwaar tegen een vleugje kurkuma of een spinazie-achtige nasmaak.
Maar bij sommige zoete recepten uit het boek (zoals bijvoorbeeld regenboogijs), vraag ik me af of gasten (met name kinderen) blij worden van een eventueel aanwezige spinazie-of matchasmaak van het groene ijs.

regenboog tosti

Maar het idee van zelf kleurstoffen maken en kleurrijke gerechten op tafel toveren, is wel iets dat mij aanspreekt.
Ook wanneer je een regenboogcreatie wilt serveren op een kinderfeestje (en dit doe ik regelmatig, ook wanneer er geen kind jarig is trouwens), dan is het vooruitzicht van minder hard hysterisch rondstuiterende kinderen, een érg fijne gedachte.

rainbow pancakes

Ik vind het een verrassend en origineel kookboek. In principe vind ik alle recepten uit het boek ook vrij toegankelijk voor niet gevorderde keukenprinsessen, al denk ik wel dat het een hoop tijd en gedoe scheelt als je van tevoren zorgt dat je kant en klare natuurlijke kleurstoffen in huis hebt.
Niet iedereen heeft de tijd en zin om zelf een zestal kleurtjes te maken voor een stapel unicorn pannenkoeken of schaal regenboogmaki’s.

Maar als je wel eens flink wilt uitpakken voor een kleutertraktatie of het kerstdiner op school, kun je al deze gerechten dus veilig maken zonder de regels van het traktatieprotocol te overtreden.

Het staat nog op mijn To Do List om een recept uit het boek te maken en delen op mijn blog: wordt vervolgd.
Verder is het boek voorzien van schitterende foto’s en is het ook lekker betaalbaar: een leuk cadeautje dus voor unicorn liefhebbers!

rainbow sushi

Titel: I Love Unicorn Food
Auteur: Sandra Mahut
Prijs: €9,99
Uitgeverij: Becht

 

Ben je ook fan van eenhoorns? Klik HIER voor al mijn Unicorn-blogposts!
Meer kookboek reviews? Klik HIER!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret