No Bake Unicorn Rainbow Cake

no bake unicorn rainbow cake

De verschillende No Bake Cakes uit de recepten index van mijn blog, zijn al bijna 10 jaar een succesnummer op ieder feestje. Ik maak ze altijd met een kant en klaar pakje kwarktaart uit de supermarkt en varieer daar iedere keer weer mee. Over deze Unicorn Kwarktaart uit 2017 kreeg ik afgelopen week wat vragen van nieuwe volgers op Insta. Daarom heb ik deze oude post even van een update voorzien en publiceer ik ‘m opnieuw, want ik verwacht dat deze makkelijk te maken taart ook de komende 10 jaar nog een grote hit blijft 🙂 .

Unicorn of Mermaid Rainbow Cake?

Ik noemde deze taart in 2017 een ‘No Bake Unicorn Rainbow Cake’ maar je kunt ‘m natuurlijk ook ‘No Bake Mermaid Rainbow Cake’ noemen. Potatoes, potatoes 😉 . De zoete en vrolijke regenboogkleuren in pasteltinten, matchen op zowel een unicorn als een mermaid themafeestje.

no bake unicorn rainbow cake

Decoreer ‘m na het opstijven met bijpassende sprinkles en een toffe taarttopper of kaarsje en je bent klaar! Wil je geen door elkaar lopende kleurtjes in je no bake rainbow cake? Op mijn blog vind je ook de how to voor een regenboog kwarktaart met mooie op elkaar gestapelde laagjes!

Wat heb je nodig?

 • 1 pakje kwarktaart (ik gebruikte naturel, vanwege de witte kleur)
 • 500 gr magere kwark
 • 250 ml slagroom
 • 60 gr roomboter of margarine
 • kleurstoffen (hoeveelheid en kleuren naar keuze)
 • schaaltjes en vorkjes
 • bakspray of bakpapier
 • vleesvork + grote opscheplepel
 • OPTIONEEL: druppeltje smaakstof naar keuze (ik heb een drupje banaanaroma toegevoegd)

no bake unicorn rainbow cake

Hoe maak je het?

Bereid de bodem en het beslag voor de kwarktaart volgens de instructies op de verpakking.
Spray de zijkanten van het blik in, of beplak deze met bakpapier. Dit voorkomt een rafelige buitenkant van je taart.

Verdeel het kwarkbeslag over de kommetjes en voeg hier kleurstoffen aan toe:

no bake unicorn rainbow cake

TIP: je hebt niet veel verschillende flesjes kleurstof nodig en kunt ook kleurstoffen mengen!
Met blauw en geel maak je groen, met rood en geel maak je oranje enz.

no bake unicorn rainbow cake

Schep met een grote lepel een kleurtje kwarkbeslag en maak hier een ‘bolletje’ van op de bodem. Schep er een ander kleurtje naast en maak zo de bodem vol. Zorg ervoor dat alle kleuren elkaar raken en dat de kwarkvulling ook de zijkant van het bakblik raakt.

no bake unicorn rainbow cake

Herhaal dit proces met een tweede en derde laag, totdat alle kwark op is. Probeer steeds verschillende kleuren op en naast elkaar te stapelen: dit geeft een leuker eindresultaat!

no bake unicorn rainbow cake
Wanneer het blik gevuld is met alle kwark, maak je zigzag-bewegingen in het beslag, met een grote vleesvork:

no bake unicorn rainbow cake

Ik heb mijn kwarktaart een nachtje in de koelkast laten staan en de volgende middag geserveerd.
Maar in principe is een paar uur koelen voldoende om het beslag te laten opstijven. no bake unicorn rainbow cake

no bake unicorn rainbow cake

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

9 reacties

  1. ALS wij overhouden (gaat meestal helemaal op), is het de volgende dag ook nog prima. Langer weet ik eigenlijk niet 🙂 Ik weet wel dat sommige strooisels (sprinkles of confetti) niet mooi meer zijn de volgende dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret