Mijn dochter was een paar weken geleden jarig en dit hebben we twee keer kleinschalig gevierd. Voor beide feestjes heb ik een originele variatie op een simpele kwarktaart (uit een pakje!) gemaakt en vandaag deel ik er eentje. De how to van de andere kwarktaart volgt nog.
Ik had geen zin in een ingewikkeld taartrecept en uren in de keuken staan, dus ik hield het lekker simpel. Kwarktaart uit een pakje mislukt namelijk NOOIT en vrijwel iedereen vindt het lekker.
Op mijn blog vind je nog meer variaties die ik heb gemaakt met eenvoudige kwarktaart (kijk HIER maar): weinig moeite, groots effect!
Wat heb je nodig?
- 1 pakje kwarktaart (ik gebruikte naturel, vanwege de witte kleur)
- 500 gr magere kwark
- 250 ml slagroom
- 60 gr roomboter of margarine
- kleurstoffen (hoeveelheid en kleuren naar keuze)
- schaaltjes en vorkjes
- bakspray of bakpapier
- vleesvork + grote opscheplepel
- OPTIONEEL: druppeltje smaakstof naar keuze (ik heb een drupje banaanaroma toegevoegd)
Hoe maak je het?
Bereid de bodem en het beslag voor de kwarktaart volgens de instructies op de verpakking.
Spray de zijkanten van het blik in, of beplak deze met bakpapier. Dit voorkomt een rafelige buitenkant van je taart.
Verdeel het kwarkbeslag over de kommetjes en voeg hier kleurstoffen aan toe:
TIP: je hebt niet veel verschillende flesjes kleurstof nodig en kunt ook kleurstoffen mengen!
Met blauw en geel maak je groen, met rood en geel maak je oranje enz.
Schep met een grote lepel een kleurtje kwarkbeslag en maak hier een ‘bolletje’ van op de bodem. Schep er een ander kleurtje naast en maak zo de bodem vol.
Zorg ervoor dat alle kleuren elkaar raken en dat de kwarkvulling ook de zijkant van het bakblik raakt.
Herhaal dit proces met een tweede en derde laag, totdat alle kwark op is.
Probeer steeds verschillende kleuren op en naast elkaar te stapelen: dit geeft een leuker eindresultaat!
Wanneer het blik gevuld is met alle kwark, maak je zigzag-bewegingen in het beslag, met een grote vleesvork:
Ik heb mijn kwarktaart een nachtje in de koelkast laten staan en de volgende middag geserveerd.
Maar in principe is een paar uur koelen voldoende om het te laten opstijven.
Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram?
Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit in je tekst of tag @hare_maristeit in je foto.
Op Pinterest kun je ook een foto als reactie achterlaten, in mijn No Bake Unicorn Cake Pin 🙂
Misschien zie je jouw foto met eervolle credits terug in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Heel erg leuk! En makkelijk ook nog.
Superleuk èn makkelijk… Deze ga ik zeker onthouden! Dank voor het delen ?
Geweldig!! 2 taarten die ik dus MOET maken! Hoelang blijft zoiets goed?
ALS wij overhouden (gaat meestal helemaal op), is het de volgende dag ook nog prima. Langer weet ik eigenlijk niet 🙂 Ik weet wel dat sommige strooisels (sprinkles of confetti) niet mooi meer zijn de volgende dag.
Wat een super idee! Snel en makkelijk 🙂
Jaaaaah heel makkelijk: kan echt niet mislukken ?
Zooo leuk. Smaakt het ook? Of is het wel echt een kleurstofhap? 🙂
Haha, smaken verschillen, maar alle gasten vonden het lekker! Ligt ook aan het smaakje dat je gebruikt en ja: het zit inderdaad bomvol kleurstoffen 🙂
Is toch slecht die kleurstoffen voor kinderen