Een tijdje geleden schreef ik al dat ik helemaal mijn draai had gevonden met vleesvervangers (ik vind vleesopvolgers overigens een betere benaming).
Het heeft me geholpen om oude, vertrouwde gerechten (die ik doordeweeks op drukke dagen snel op tafel zet voor mijn hongerige huisgenoten) op eenvoudige wijze te kunnen blijven bereiden.
Lees ook: Vleesvervangers voor beginners
Snelle pasta’s, lasagnes, Mexicaanse wraps: ik serveer ze regelmatig (zie bovenstaand linkje) maar ik vergat hier nog curry’s aan toe te voegen.
Meestal bereidde ik een curry met in blokjes gesneden kipfilet en (surprise surprise): dit kan dus ook prima met vegetarische kipstuckjes 🙂
Ik toverde in een handomdraai deze snelle en smakelijke curry op tafel, die helemaal vegan proof is.
Niks moeilijks aan dus!
Ingrediënten voor 2-3 personen
- 150 gram rijst
- 175 gram vegetarische kipstukjes
- 1 grote ui
- 250 gram winterpeen
- 400 gram snijbonen
- 1 el rode currypasta (TIP: de pasta van Fair Trade is vegan proof)
- blikje kokosmelk (400 ml)
- 1 rode peper
- 1 takje verse munt
- grote hand cashewnoten
Hoe maak je het?
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Maak de snijbonen schoon en snijd ze in grove stukken.
Snipper intussen de ui, snijd de wortel in plakjes en de peper in kleine stukjes.
Fruit de ui in een beetje olie, voeg de wortel, peper en snijbonen toe en bak dit ongeveer 5 minuten.
Voeg in de laatste minuut de kipstukjes toe.
Schep de currypasta erbij, bak het mengsel even aan en roer goed door elkaar.
Voeg tot slot de kokosmelk toe en laat de curry in 10-15 minuten op laag/medium vuur gaar worden.
Serveer met rijst en garneer met noten en fijngesneden blaadjes verse munt.
Eet smakelijk!
8 reacties
Lijkt ons heel lekker!
Ja, dit soort gerechten vind ik inderdaad heerlijk voor doordeweeks. Snel, met smaak en gezond! Ik vervang de rijst tegenwoordig voor bloemkool of brocolli die ik in de keukenmachine gooi, en daarna kruid zoals ik het met rijst zou doen. Nog gezonder!
Oh wow! Ik koop dat vaak kant en klaar bij Oom Albert haha (lui…) 🙂 Hoe kruid jij rijst?
Dit ziet er heerlijk en zeer gezond uit!
Xoxo
Ik moet toch wennen aan die kipstuckjes. De substantie is toch anders. Ik had gehoopt dat ik het ook knapperig kon bakken, maar dat is mij tot op heden nog niet gelukt. Nu moet ik zeggen dat ik maar een poging heb gedaan en na luidkeels protest van H. ben ik nog niet aan poging twee aanbeland. Misschien is een curry een goede manier om het toch ons huis in te krijgen. Per slot van rekening eten we zo vaak vegetarisch inmiddels, dat dit misschien juist wel heel lekker is voor hem. En ons!
Een krokant laagje is mij (meerdere pogingen) ook niet gelukt dus ik geef het op nog zelf te proberen ?
Maar ik ben er inmiddels aan gewend en vind het echt een uitkomst om veel vertrouwde oude en geliefde gerechten mee te bereiden!
Ik heb Vraag 5 30 Day blog challenge in gevuld en heb uw naam in gevuld kijk maar op mijn website en ik hoop dat u dan een reactie achterlaat op mijn website.http://www.missynicolekatje.com/
groetjes van Missynicolekatje
Hi Nicole,
Wat leuk dat je de challenge doet!
Ik heb net een reactie achtergelaten onder dag 4, maar zie ‘m niet staan. Misschien zit het in je spam of trash folder ?
Succes en veel plezier met de andere opdrachten!
Groetjes Maris