Stressvrije Taart voor een Kinderverjaardag

troetelberen taart
Niet iedereen heeft de tijd, skills of middelen om een indrukwekkende taart op tafel te toveren voor een kinderverjaardag.
Maar als je een jarige peuter of kleuter hebt met specifieke wensen, wil je misschien toch wel enigszins je best doen om het feestvarken te verrassen.

En dit kan dus heel eenvoudig gerealiseerd worden, zonder stress, hoge kosten of ontplofte bende in je keuken.

Mijn dochter werd een paar weken geleden drie jaar en zij had het al maanden over een Troetelberenfeestje.
Voor dit feestje heb ik het mijzelf supergemakkelijk gemaakt, maar was ze DIEP onder de indruk.

troetelberen taart

Veel meer dan wat spullen bestellen en ophangen, heb ik namelijk niet gedaan 🙂
Een blogpost met tips & tricks voor het organiseren van een kinderthemafeestje volgt nog, maar de meeste vragen kreeg ik afgelopen weken over dé taart.

Een verjaardagstaart is toch wel een beetje de center piece op een kinderpartijtje en als je kleuter gek is van Super Mario / LEGO / Spiderman of de Troetelberen, wil je misschien (net als ik…) niet zomaar gewoon een kaarsje steken in een appeltaart van de supermarkt.

Ik heb goede ervaringen met het gebak van de HEMA en bestelde dus ruim op tijd een Red Velvet Cake.
Deze is gedecoreerd met chocoladekrullen en blauwe bessen en die heb ik eraf gehaald.
Zowel deze Red Velvet als de chocoladetaart van de HEMA, zijn betaalbaar, lekker en zien er feestelijk en smakelijk uit.
Nog makkelijker is het bestellen van een slagroomtaart of tompouces met een geprinte afbeelding, die zien er ook supergoed uit!

Bij magicmomentsforkids.nl bestelde ik een taarttopper van een Troetelbeer.
Bij ZEEMAN kocht ik een paar prikkers met regenboogjes, bij XENOS wat pareltjes in regenboogkleuren en van de webshop ConfettiandBalloons.nl had ik een leuk setje spaghettivormige kronkelkaarsjes gekregen:

troetelberen taart

Op Pinterest had ik een album ‘Care Bears Party‘ gemaakt met toffe foto’s en inspiratie voor een Troetelberenfeestje, maar ik wist al snel dat het mij dit jaar niet zou lukken om zo’n over the top taart met regenboogglijbanen en wolkjes in elkaar te flansen.
En gelukkig weet mijn driejarige niet van het bestaan van zulke kunstwerktaarten af en was ze intens blij met deze Red Velvet Troetelberentaart die haar moeder in drie minuten had gedecoreerd 😉

Met de Troetelberen taarttopper wordt nog iedere dag gespeeld en de hoogtepunten van haar Troetelberenfeestje worden nog iedere dag enthousiast door haar naverteld.

5 stappen voor een toffe kindertaart

Er is dus echt niet veel nodig om een geslaagd themafeestje voor je kleuter te organiseren. Een blogpost met tips & tricks volgt nog, maar voor de taart hoef je niet meer te doen dan dit:

 1. Bestel op tijd een lekkere en mooie taart bij HEMA (bijvoorbeeld chocolade of Red Velvet) of een goede banketbakker.
 2. Decoreer met strooisels in kleur/stijl van het thema.
 3. Koop een poppetje van de actieheld / het tekenfilmfiguur waar je kind gek van is en zet dit op de taart.
 4. Print plaatjes zoals wolkjes/regenboogjes/legoblokjes/vormpjes of gebouwen uit de tekenfilmserie. Knip uit, plak op een satéprikker en steek dit in de taart.
 5. Maak af met kaarsjes en je bent klaar!

troetelberen taart

Simple, no?!
Pakken jullie groots uit met verjaardagstaarten voor kinderen?
Laat het weten in een reactie!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

9 reacties

 1. Wat een mooie taart, het ziet er ontzettend feestelijk uit! Ik neem mezelf elk jaar voor om een spectaculaire taart te bakken, maar uiteindelijk heb ik altijd te weinig tijd en wordt het weer een snelle kwarktaart ofzo 🙂 Wat heb je je dochter cadeau gegeven? Ik heb een ontzettend leuke kinderhangmat op internet gevonden, hier zal ze waarschijnlijk erg blij mee zijn.

 2. Geweldig wat een fijne tips. Meteen van alles en nog wat in mijn leeslijst opgeslagen. Voorheen kocht ik – serieus – ieder jaar een ontzettend dikke gepersonaliseerde taart (marsepein, chipolatavulling) van de beste banketbakker in ’t Gooi (maar ik was wel 100 euro kwijt). Ik vond dat het kon, eens per jaar. Maar man, 100 euro!!! En dochterlief zei een paar dagen geleden dat ze de taart eigenlijk nooit lekker had gevonden 🙁 Dus op naar een fijn alternatief zoals jij schrijft. Dank!

  1. Haha, you’re welcome 🙂 Zo’n mooie gepersonaliseerde taart is te gek, maar ik kan mij ook nog een 3-laags Super Mario Taart herinneren waar een tiental kinderhandjes iets te driftig de decoraties vanaf gingen pulken en waar vervolgens geen enkele volwassene nog een hap van wilde nemen 🙂

 3. Gaaf!! Ik ben sowieso fan van de Hema taarten. Ik citeer één van de jonge bezoekers een paar jaar geleden: hey, deze taart heeft mama ook gebakken (echt Hema). ?

  1 keer zelf een baksel gebrouwen, ivm koemelkallergie voor de eerste verjaardag een elmo gemaakt met sojamelk en dito slagroom. #huuln Een grote rode klont ingezakte taart. ??

  De red velvet incl drupdeco is op dit moment mijn favoriet qua smaak en uiterlijk. En vorig jaar de 3D taart met super Mario afbeeldingen aan alle kanten besteld. Lekker! En een blije jarige. #winwin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret