Warm weer doet iets met me: ik heb bijna alleen nog maar trek in salades. Nou heb ik een groot zwak voor combinaties van zoet en hartig, dus toen ik deze zomerse witlofsalade spotte op het gezonde foodblog van Voedzaam & Snel moest ik ‘m metéén maken.
Ik vond ‘m zo lekker (en had te veel witlof in huis), dat ik het afgelopen week nog vaker heb gemaakt (zie overige foto’s in deze blogpost).
Het oorspronkelijke recept is bereid met aardbeien, maar ik heb ook een paar keer gevarieerd met ander zomerfruit: prima combinatie!
En ja: dit komt omdat ik moest improviseren, want de aardbeien waren weer eens uitverkocht bij onze buurtsuper 🙂
“Fijne witlof is niet alleen kleiner, maar smaakt ook frisser en heeft bijna geen bittere stukken. En dat het uit ons eigen landje komt, is toch ook fijn: de witlof heeft geen lange reis gehad, is daardoor verser en lekkerder.
Het koken van deze fijne stronkjes witlof vind ik maar zonde: liever gebruik ik ze rauw in een salade. Deze zomerse witlofsalade is superlekker en zit barstensvol vitaminen.”
– Jennifer, van Voedzaamensnel.nl
Ingrediënten voor 2 maaltijdsalades
- fijne witlof – 250 gram (3 kleine stronken)
- 2 eieren
- aardbeien – 130 gram (TIP: bramen zijn ook lekker!)
- galiameloen – ¼
- avocado – 1
- mango – ½
- verse bieslook
- Voor de dressing:
- yoghurt – 2 el
- honing – 2 tl
- kerriepoeder – ⅛ tl
- peper
- zout
Foto: pitabroodje met gekruide vegareepjes en een kleinere portie van wéér deze heerlijke zomerse salade!
Hoe maak je het?
Snijd de witlofstronken doormidden, verwijder het kontje en de harde kern, trek de bladeren uit elkaar en spoel ze af in een vergiet met koud water.
Kook de eieren.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd het vruchtvlees doormidden.
Snijd de galiameloen in blokjes.
Snijd de avocado doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar, snijd het vruchtvlees in de schil in reepjes en lepel deze uit de schil.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Giet de eieren af, pel ze en snijd ze in plakjes.
Leg alle ingrediënten op een bord, knip de bieslook in stukjes en strooi deze over de witlofsalade.
Meng de ingrediënten voor de dressing en druppel deze over de salade.
Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verdien je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!
[bctt tweet=”Witlofsalade met Avocado, Ei & Zomerfruit” username=”MarisMariaRenne”]
Bewaren
Bewaren
Eén reactie
Mmmmm ik heb ook geen zin om met dit warme weer warm eten te gaan koken.
Geef mij maar salades 😉