Mocktail van Grapefruit, Komkommer & Limoen

mocktail-grapefruit
Zwanger? Ben je de Bob? Dan drink je dus een frisje met de feestdagen. Maar proosten met een glaasje appelsap is zo…. saai.
Althans: dat vond ik toen ik zwanger was tijdens de feestdagen.

Als er iets te vieren is, dan mag je best iets feestelijks drinken en daar hoeft niet altijd alcohol in te zitten. Verse ingrediënten en een feestelijke presentatie is al het halve werk voor een specialer drankje met Kerst of Oud & Nieuw: Cheers & Happy New Year!

Deze mocktail is trouwens een echte frisse dorstlesser met zure accenten. Ook ’s ochtends (of ’s middags…) geschikt als anti kater kickstart dus, voor de mensen die de avond ervoor wel een glaasje (of zeven) te veel gedronken hebben.

Ingrediënten voor twee glazen

  • halve komkommer, in stukjes
  • 1 grapefruit, geschild en in stukjes
  • 1 limoen, geschild en zonder pitten
  • 200 ml water
  • ijsblokjes + schijfje limoen voor garnering

Hoe maak je het?

Doe de komkommer, grapefruit, geschilde limoen en het water in een blender en pureer glad.
Werk de puree met de achterkant van een pollepel door een zeef boven een kan.
Schenk de overgebleven drank in glazen en serveer op ijsblokjes met een schijfje limoen.

mocktails-grapefruit

Dit recept vond ik in het boek ‘De Mocktailbar‘ dat je HIER voor €12,50 kunt kopen voor je zwangere vriendin.
Klik HIER voor alle (alcoholvrije) smoothies & sapjes van mijn blog, die je met de feestdagen kunt serveren in een feestelijk glas!

[bctt tweet=”Frisse Mocktail van Grapefruit, Komkommer en Limoen.” username=”MarisMariaRenne”]

 

mocktails-komkommer-limoen

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret