Mijn dochter werd afgelopen maand twee jaar oud en dit vierden wij twee keer met kleine familiefeestjes.
Ik had geen tijd of zin in ingewikkelde taartrecepten, dus hield ik het KISS.
“Het KISS-principe (afkorting voor ‘keep it simple, stupid’) gaat er vanuit dat dingen en producten het beste werken, wanneer ze simpel worden gehouden in plaats van complex worden gemaakt.
Eenvoud dient een hoofddoel te zijn bij het maken van ontwerpen. Daardoor gaat de ontwikkeling sneller, worden er minder fouten gemaakt en is ook het beheer en onderhoud eenvoudiger.”
Bron: Marketingtermen.nl“
Voor beide feestjes greep ik daarom naar een pakje kwarktaart uit de supermarkt, waar ik een leuke draai aan gaf.
Eerder liet ik al zien hoe ik hiermee een ‘No Bake Unicorn Rainbow Cake‘ maakte en vandaag deel ik tips & tricks om een hoge kwarktaart te maken, met een bodem van Oreokoekjes, overgoten met chocolade!
Ingrediënten voor een extra hoge taart van ø 20cm
BODEM:
- 100 gr roomboter of margarine
- 250 gr Oreo koekjes (= 23 stuks)
TAART
- 2 pakjes naturel kwarktaart
- 1000 gr naturel kwark
- 500 ml verse room
- handmixer
- keukenmachine, staafmixer, vijzel, of stevige lepel om koekjes te verbrijzelen
- velletje bakpapier en bakspray
- 1 grote reep pure chocolade
- OPTIONEEL: decoraties zoals strooisels en een cijferkaarsje. Ik maakte madeliefjes van witte en gele fondant.
LET OP: als je geen extra hoge taart wilt maken, gebruik je 1 pakje naturel kwarktaart, 500 gr naturel kwark en 250 ml slagroom voor de taartvulling in een springvorm met ø 20 cm of 24 cm.
De ingrediënten voor de bodem van Oreo-koekjes blijven hetzelfde.
Hoe maak je het?
BODEM
Smelt de boter in een steelpannetje.
Maal de koekjes fijn in een foodprocessor en meng met de gesmolten boter.
Heb je geen foodprocessor? Dan kun je de koekjes ook gewoon met een staafmixer en lepel verkruimelen.
Leg de cirkel bakpapier uit het supermarktpakje op de bodem en druk de koekkruimels er stevig in.
Zet de bodem in de vriezer tot de vulling klaar is.
Knip een vel bakpapier doormidden en spray de randen van de springvorm in met bakspray.
Bekleed de springvorm met het bakpapier en knip op maat. Het papier moet hoger zijn dan de rand.
Mix alle ingrediënten voor het kwarkbeslag, volgens de omschrijving op de verpakking.
Giet dit in de met bakpapier beklede springvorm, wanneer de oreo-bodem volledig is afgekoeld.
Volgens de verpakking, moet de kwarktaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
Omdat ik een hogere taart heb gemaakt en geen risico wilde nemen, heb ik het een nacht in de koelkast laten staan:
Van witte en gele fondant, maakte ik met behulp van uitstekers kleine madeliefjes:
De volgende ochtend heb ik de taart uit de springvorm gehaald en deze was mooi hoog en stevig.
Ik smolt een grote reep chocolade au bain marie, en liet dit een beetje afkoelen.
Ik wilde dit namelijk niet loeiheet op de koude taart gieten, maar het moest nog wel volledig vloeibaar zijn om met een (siliconen) spatel uit te smeren:
Hierna plakte ik meteen de madeliefjes van fondant op de (snel stollende!) chocolade en prikte het cijferkaarsje erin:
De taart heeft vervolgens nog een paar uur in de koelkast gestaan om volledig uit te harden, voordat ik het serveerde aan de verjaardagsvisite.
Van tevoren was ik bang dat deze taart (net zoals de regenboogkwarktaart met macarons, die ik voor mijn eigen verjaardag maakte…) volledig zou instorten na het aansnijden. Maar hoera hoera: hij bleef mooi stevig!
De visite vond het een erg leuke en lekkere taart en ik ga ‘m zeker nog eens vaker maken! No fuss, no stress: IEDEREEN kan dit maken!
Ook leuk om bijvoorbeeld met aardbeienkwarktaart te maken en te overgieten met aardbeienglazuur of witte chocolade en er eetbare pareltjes overheen te strooien: volop mogelijkheden!
Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verdien je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!
[bctt tweet=”Supersimpel om te maken: naturel kwarktaart met Oreo’s en chocolade!” username=”MarisMariaRenne”]
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
3 reacties
Chilllllll alleen vraag ik mij af was de chocolade niet te hard of te dik om goed aan
tesnijden? ik doe het ook weleens maar dan met bonbonblok praline.Toch maar eens met een pure reep proberen.
Fuuuuck dit moet ik ook maken. Ik vraag me alleen hoe ik het kan vervoeren naar mijn moeder (voor haar bday..geldig excuus).
Hmmmm…. Dat is inderdaad tricky! Dan zou ik het op safe spelen en niet zo’n hoge taart maken als ik in dit voorbeeld heb gedaan, maar 1 pakje taartmix en met doos op schoot in de auto/trein 🙂
Succes!