• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Hare Maristeit logo

  • Over mij
    • Adverteren
    • Contact & Disclaimer
    • FAQ
    • Over Mij
    • In de media
  • Food
  • DIY
  • Shopping
    • Productreviews
    • Shoplogs & Shoptips
    • Webshop
  • Persoonlijk
    • Achter de schermen
    • Blogpraat
    • Challenges & Tags
    • Entertainment
    • Gewichtige Zaken
    • Huis & Tuin
    • Kids & Stuff
    • Lezersfoto’s
    • PARTY!!!
    • Scheiden
    • STOM!
    • Travel, Trips, Hotspots & Events

Telor Boemboe Bali (Balinees Ei)

Dec 10, 2015 · 16 Comments

balinees ei

Weet je wat ik als kind zo teleurstellend vond, wanneer ik zelf mijn bordje mocht opscheppen aan de Indische rijsttafel? Dat al die sausjes in de gerechten op pindasaus lijken.
Ik was (en ben nog steeds) dol op pindasaus namelijk. Als je dan een hap neemt en het blijkt een tomatensmaak te hebben of het is ontzettend pittig, dan is dat echt een grote desillusie. Vooral omdat het natuurlijk ‘not done’ was om je bord niet leeg te eten.

Laat je dus niet misleiden door de kleur van de saus op de foto, want er is geen pinda te vinden in dit gerecht.
Telor Boemboe Bali is een heerlijk en tikkeltje pittig bijgerecht met tomaten, knoflook en kokosmelk en het staat erg kleurrijk op een Indische rijsttafel.

In tegenstelling tot veel andere Indische gerechten, is dit recept vrij eenvoudig te bereiden en ook redelijk snel klaar. Het kan al in ongeveer 30 minuten op tafel staan.
Daarom vond ik het ook geschikt om voor mijn allereerste Indische rijsttafel te maken: no fuss & no stress!

Ingrediënten voor ongeveer 4 personen

  • 8 eieren
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 2 cm laos (ik gebruikte laospoeder uit een potje)
  • zonnebloemolie
  • 1 el sambal oelek
  • 2 el gula djawa (palmsuiker)
  • 2 daun djeroek poeroet (Indisch limoenblad, te koop bij de toko)
  • 100 ml water
  • 2 tomaten
  • 100 ml kokosmelk

TIPS!
Ik heb dit gerecht nu een paar keer gemaakt en wil graag de volgende tips meegeven:

1) Het is op de tweede dag nog veeeeeel lekkerder, omdat de smaken er dan extra goed in zijn getrokken.
2) Ik vind het nét iets smaakvoller met een (flinke) snuf zout of een blokje bouillon.

Bereiding

Breng een pan water aan de kook en kook de eieren in circa 8 minuten hard.
Laat schrikken onder koud water en pel ze. Pel en snipper de uien en pel de knoflook. Hak de pepers fijn.
Maal de uien, knoflook, pepers en laos in een foodprocessor tot een fijne boemboe.

indische rijsttafel bovenaf

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de boemboe, sambal, gula djawa en daun djeroek poeroet circa 2 minuten.
Voeg de eieren en het water toe en meng goed door elkaar.

Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe aan de pan met eieren. Zet het vuur laag, laat het geheel rustig inkoken tot de saus een beetje gebonden is en schenk op het laatst de kokosmelk erbij.
Halveer de eieren en leg ze op een schaal of bord. Serveer met lekker veel saus.

BRON: Het recept voor deze Telor Boemboe Bali, komt uit het boek ‘Zoals alleen Oma dat kan‘.
In oktober 2015 schreef ik een erg enthousiast review (lees HIER terug) over dit boek van 24 Kitchen kok Danny Jansen.

QUIZVRAAG!

Weten jullie het verschil tussen Pindasaus en Satésaus?
Lees het verlossende antwoord in mijn recept voor mijn eigen Gado Gado + Perfecte Pindasaus! 

gado gado

 

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verdien je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Recept voor 'Telor Boemboe Bali' (Balinees Ei). Een heerlijk bijgerecht op een Indische rijsttafel! Click To Tweet

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren




Dit vind je vast ook leuk:

  • Vegaburger van Kidneybonen met TomatensalsaVegaburger van Kidneybonen met Tomatensalsa
  • Penne met geitenkaas en walnotenPenne met geitenkaas en walnoten
  • Sambal Goreng Telor (Pikante Eieren) op 2 verschillende manierenSambal Goreng Telor (Pikante Eieren) op 2 verschillende manieren
  • Oreo Lavendel Cheesecake van Miljuschka Witzenhausen & Hare MaristeitOreo Lavendel Cheesecake van Miljuschka Witzenhausen & Hare Maristeit

Indisch, Recepten, Vega Balinees Ei, Danny Jansen, Indisch ei gerecht, telor boemboe bali, Zoals alleen Oma dat kan

Reader Interactions

Comments

  1. chucky1012 says

    10/12/2015 at 5:59 am

    Dit recept bewaar ik en zal het gerecht zeker eens gaan koken.
    Het ziet er heerlijk uit.
    Dank je.

    Xoxo

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      10/12/2015 at 7:43 am

      Ben benieuwd hoe je het vindt! Ik vond deze zelfgemaakte lekkerder dan van de toko ?

      Reply
  2. kelly says

    10/12/2015 at 7:48 am

    Lijkt mij heerlijks!! Deze ga ik zeker een kertje maken. Ook heel benieuwd naar je Gado Gado 🙂

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      10/12/2015 at 7:50 am

      Ik had teveel ingrediënten over en heb de hele week Gado Gado als lunch gegeten ?
      Het komt nog steeds niet mijn neus uit, dus dat is een goed teken! Het recept volgt spoedig ?

      Reply
  3. Marieke says

    10/12/2015 at 10:41 am

    Woah dit klinkt héél lekker en ook nog eens makkelijk, win-win! Begrijp ik goed dat je de eieren eerst in de saus mee laat pruttelen, en daarna nog weer halveert? En ik kijk ook uit naar de gado-gado!
    (misschien ben ik trouwens stiekem ook een indo, want ik denk nu al: oeh, vast ook lekker met koriander. hoewel dat misschien helemaal niet zo gangbaar is in de indo-keuken, of wel?)

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      10/12/2015 at 10:51 am

      Yes, je vist de eieren er dus uit na het pruttelen en snijdt ze dan doormidden. De volgende dag zijn ze trouwens nog lekkerder 😉
      Koriander wordt wel vaker gebruikt in Indische gerechten, alleen vind ik het supervies en ben ik er ook allergisch voor, dus ik laat dit altijd weg.

      Reply
  4. Nesrin says

    10/12/2015 at 1:22 pm

    Maal, hak, schrik, verhit dit klinkt allemaal eng voor iemand met een keukenfobie 😉

    Het ziet er super lekker uit en bedankt voor de ‘er zit geen pinda in waarschuwing’.
    Het boek wil ik bestellen, niet voor mij maar voor een vriendin die half Indisch is.

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      10/12/2015 at 1:41 pm

      Haha, je kunt het hak & maalwerk ook overlaten aan je blender, dat scheelt weer ?
      Wel de pitjes uit de pepers verwijderen. Dit is niet moeilijk en hier is een handig truukje voor. Het filmpje hiervan kun je terugvinden in mijn post over de “Sambal Tomaat”. Ook een recept uit dit boek trouwens en ik denk dat je vriendin hier erg blij mee zal zijn ?
      En jij ook, want ze maakt waarschijnlijk grote porties en dan kun jij fijn bij haar aanschuiven.

      Reply
  5. Paula says

    16/05/2016 at 10:29 pm

    Hallo Maris.

    Naar aanleiding van jou eerdere blogs heb ik het kookboek “zoals alleen oma dat kan” gekocht.
    Heb het al meerdere malen doorgelezen. En er geeltjes ingedaan. Ga het binnenkort met mijn vader uitproberen. Wij zijn namelijk allebei erg dol op Indisch eten! Wat een top kookboek! Heel erg bedankt voor jou tip!

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      17/05/2016 at 3:48 pm

      Aaah leuk om te horen, dank je wel ❤ Ik vind het ook echt een topboek, echt geschikt voor beginners en voorzien van leuke feitjes en duidelijke uitleg in de soms toch best wel ingewikkelde Indische keuken 🙂

      Reply
  6. Simone says

    16/05/2016 at 10:35 pm

    Dit ga ik natuurlijk ook maken, je had me bij djeroek poeroet! En pfieuw gelukkig wist ik het verschil tussen pinda en satésaus. En jij inmiddels ook tussen sojasaus en ketjap 🙂
    xxx

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      17/05/2016 at 3:46 pm

      Haha ja 😉 én hoe je Ketjap Manis uitspreekt 😂

      Reply
  7. judith says

    18/05/2019 at 7:48 pm

    klinkt goed, als je het een nacht laat staan, serveer je het dan koud of warm je weer op de volgende dag?

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      28/05/2019 at 11:56 am

      Ik warm het altijd weer op!

      Reply
  8. Jessie says

    11/06/2019 at 1:12 pm

    Ik ben t aan t uitproberen… Als ik die ‘boemboe’ van ui, knoflook en peper 2 minuten bak, zit t er nog net zo uit als voor ik t in de pan deed. Hoort dat zo? Moet dat op hoog vuur? Of gewoon een beetje pruttelen?
    Ben benieuwd hoe het hier in huis ontvangen wordt…

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      11/06/2019 at 11:29 pm

      Ik bak het altijd 2 min op hoog vuur in hete olie terwijl ik flink schep & roer. Het is dan niet helemaal doorbakken, meer ‘stevig aangefruit’ en niet al teveel van kleur veranderd. Hoop dat het is gelukt en in de smaak is gevallen!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Hare Maristeit


Hare Maristeit is het kleurrijke, diverse en persoonlijke blog van Maris Maria Renne uit Haarlem.
Gepensioneerd webwinkelier, hardcore shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series.
Dol op koffie, rosé, veggie burgers en Mexicaans eten.
Meer weten? Klik HIER!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Thanks 4 UR support!

Lees hoe je mij kosteloos een beetje kunt supporten tijdens de coronacrisis, wanneer je gaat shoppen op Bol.com

Volg Hare Maristeit op Pinterest

Like Hare Maristeit op Facebook

Footer


Nog even wennen (en vanmiddag nieuwe kleurpotloden Nog even wennen (en vanmiddag nieuwe kleurpotloden en stiften scoren), maar wát een supertof verjaardagscadeau kreeg ik van mijn zoon 😍
Hij maakte een winkelafspraak bij @pipooshobby en kocht daar dit boek met ‘Extreme Kleurpuzzels voor volwassenen’ voor mij ❤️🙏🏻

Gister kreeg ik zoveel leuke reacties & DM’s van 80’s kinderen over de Troeliewoelies en dat de My Little Ponies van nu zoveel lelijker, stommer en hysterischer zijn dan die van de 1e generatie 😆
Ik schreef er in 2018 een betoog over met filmpjes van de tekenfilms, van toen en nu. Deze blogpost heb ik even opgepoetst en vandaag opnieuw gepubliceerd op de homepage van www.HareMaRisteit.nl

Happy reading & trips down memory lane en ik wens jullie een zonnige zaterdag 😘
💡QUIZ-vraagje: wie van jullie 80’s kinderen w 💡QUIZ-vraagje: wie van jullie 80’s kinderen weet hoe dat beestje/speelgoed rechtsboven op de foto heet...?

Thanks voor alle felicitaties en leuke berichtjes gister: ik heb een heel fijne en relaxte verjaardag gehad ❤️

Vandaag zette ik deze fijne vibe voort met een #vrijmibo samen met m’n posse 🤟
#Vega bitterballen & kaasstengels uit de oven en Frozen Kwartet 😊

#80s #retrotoy #retrotoys
42 🤟 Photo Credits @glowzyig ❤️ 42 🤟

Photo Credits @glowzyig ❤️
Niet normaal, hoeveel berichten & vragen ik heb ge Niet normaal, hoeveel berichten & vragen ik heb gekregen op mijn Stories van de betegelde vensterbank die ik gisteren heb gevoegd 😍

Een blogpost met voor-en-na foto’s + tips & tricks staat op de planning: ik moet eerst nog de motivatie vinden om de verwarming van een laatste laag radiatorlak te voorzien 🤪

#diy #meetmycolors #interior #budgethome #budgethomedecor #mosaic #mozaiek
Vandaag tegels gesneden en op de vensterbank gelij Vandaag tegels gesneden en op de vensterbank gelijmd + pizza 🍕 & wijn🍷 geconsumeerd met de lieve @sylvia_buyten van @voilawalhalla 🥰

Dit weekend voegen: WHO’S excited?!?

#diy #interior #mosaic #mozaiek #meetmycolors #klusseninhuis #interior #interiorinspiration
I ❤️ haar zelfportret 🥰 #selflove #selfie I ❤️ haar zelfportret 🥰

#selflove #selfie #seeyourself #girlswithglasses #youarebeautiful #mygirl
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2021 · HareMaristeit.nl

Privacyverklaring