Gado Gado + Perfecte Pindasaus


Op het moment van schrijven (januari 2020) is mijn Gado Gado recept uit 2015 al meer dan 250.000 keer bekeken! Daarmee is het één van de populairste artikelen op mijn site en na al die jaren vond ik het daarom wel tijd voor een update en upgrade. 

Het is namelijk ook één van de meeste door mijn lezers gemaakte gerechten en ik krijg er na al die jaren nog steeds wekelijks berichtjes, vragen of kritiek op. Met die kritiek doe ik trouwens precies niets, want iedereen heeft zijn of haar eigen manier, smaak of stijl, wanneer het (Indisch) eten betreft.

Wél heb ik dit artikel voorzien van nieuwe foto’s en het geheel anders (logischer) ingedeeld, handelingen toegelicht en veelgestelde vragen opgenomen. Vragen zoals: ‘Hoe spreek je Gado Gado uit?’ en ‘Wat is het verschil tussen pindasaus en satésaus?’.

Wat is Gado Gado en kan het ook simpel(er)?

Heel kort samengevat, is Gado Gado eigenlijk een soort Indische en vegetarische salade van geblancheerde en rauwe groente met pindasaus of Gado Gado saus.

Blancheren is groente opwarmen gedurende een korte tijd, maximaal enkele minuten in een pan met kokend water. Hierna wordt de groente afgekoeld door het met koud water te spoelen. Daardoor blijft het lekker knapperig.

Beschouw mijn onderstaande lijst met ingrediënten als een richtlijn en zeker niet als een ‘must’.
Gebruik vooral groenten die je zelf lekker vindt, maak de restjes uit je groentelade op of wissel eens af met seizoensgroente uit je moestuin.

Ik maak Gado Gado zelf bijvoorbeeld regelmatig met blokjes tomaat of knapperige radijs.
Gekookte of gebakken mini-krieltjes vind ik er ook lekker bij of blokjes Indisch gemarineerde tofu of tempeh.

Wanneer ik een Indische rijsttafel maak voor gasten, maak ik altijd een grote portie Gado Gado. Meestal serveer ik er lontong (blokjes kleefrijst) bij of maak ik een grote pan met Nasi Goreng. Al deze gerechten bereid ik al een dag van tevoren. Ik hoef dan vlak voor het serveren alleen maar de Nasi Goreng en pindasaus op te warmen: scheelt een hoop tijd, rommel in de keuken en stress!

Gado Gado serveren

Beslis van tevoren hoe je de Gado Gado wil serveren. Wanneer ik dit gerecht voor een groep mensen maak, rangschik ik alle groenten apart op een grote schaal. Iedereen kan dan zelf zijn portie samenstellen met ingrediënten naar keuze.

Hiervoor gebruik ik dan verschillende pannen met kokend water om de groenten apart in te blancheren. Tikkeltje tijdrovend wel, maar het ziet er voor je gasten wel uitnodigend uit op een mooi gedekte tafel.
Wanneer ik Gado Gado alleen voor mezelf en/of mijn huisgenoten maak, kies ik voor de luie variant en zo min mogelijk afwas 😉 .

Met slechts één grote pan en een kookwekker, blancheer ik dan alle groenten door elkaar en houd ik de tijd nauwlettend in de gaten. De wortel en sperziebonen moeten bijvoorbeeld allebei 2 minuten geblancheerd worden. Deze doe ik dan tegelijk in de pan en na 1 minuut voeg ik de taugé en spitskool toe.

Wil je het nóg simpeler en sneller bereiden? Check dan het recept voor mijn supersnelle Gado Gado salade. Deze bevat alleen rauwe groenten, een mildere pinda-dressing en staat al binnen 10 minuten op tafel!
Ben je net zo’n Gado Gado fan als ik? Check dan ook mijn Gado Gado van de bakplaat en deze waanzinnige Gado Gado Burger!

Recept voor Gado Gado
Basisingrediënten voor 4-5 personen

 • 4 eieren
 • 200 gram winterpeen (of wortelen)
 • 200 gram sperziebonen
 • 250 gram gesneden spitskool
 • halve komkommer
 • handje Kroepoek, Cassave of Emping (LET OP: gewone kroepoek bevat garnaal en is dus NIET vegetarisch).
 • 100 gram taugé
 • gebakken uitjes
 • Pindasaus (ingrediënten & bereiding zijn verderop in dit artikel apart uitgeschreven)
 • OPTIONEEL: bouillonblokje

FOTO: het roze drankje achter het bord met Gado Gado, is een Stroop Susu Mocktail

Bereidingswijze

Kook de eieren in 7 tot 9 minuten hard.
Spoel af met koud water, pel ze en snijd in partjes.

Snijd de wortelen en spitskool in reepjes, verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd ze doormidden.
Snijd de komkommer in repen en vervolgens in blokjes.

Blancheer de groenten (behalve de komkommer) om en om gaar in water met zout of bouillon.
De wortel en de sperziebonen blancheer je 2 minuten.
De spitskool en taugé worden 1 minuut geblancheerd.

Wanneer je borden voor je gasten opmaakt, rangschik dan de afgekoelde groenten over de borden.
Schenk hier de pindasaus over en garneer met de partjes ei, stukjes emping, cassave of kroepoek en gefruite uitjes.

Recept voor Perfecte Pindasaus

INGREDIENTEN  

 • 1 sjalot (optioneel)
 • 1 grote teen knoflook
 • 1 el olie
 • 2 grote el pindakaas met stukjes noot
 • 2 el ketjap manis
 • 200 ml kokosmelk
 • 1-2 tl sambal oelek (naar smaak)

BEREIDING PINDASAUS

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de sjalot en knoflook even aan. 

Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt.
Blijf roeren tot de saus dikker wordt.
Roer dan de ketjap en sambal erdoor en neem de pan van het vuur.

TIP!
Is de pindasaus te dik geworden? Voeg dan een klein scheutje water of extra kokosmelk toe. Te dun? Doe er dan nog wat pindaka
as bij.

Hoe spreek je ‘Gado Gado’ en Ketjap Manis uit?

Als Nederlands je moerstaal is (net zoals bij mij het geval is), dan maak je automatisch een soort ‘spugende’ of ‘rochelende’ G en lange klinkers, wanneer je maar één ‘a’ gespeld ziet staan in een woord.
Maar in het Indisch zijn klinkers 99% van de tijd kort en worden medeklinkers vaak bijna Engels uitgesproken.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Engelse woorden ‘Goody Bag’ of ‘Gift’. De ‘G’ klinkt daarin bijna als een ‘K’, maar dan net even anders.

Zoals je in deze woorden de ‘G’ uitspreekt, zo spreek je ook ‘Gado Gado’ uit. En dan niet met een ‘lange Aaaa’ maar met korte klinkers en de klemtoon op de ‘d’. Het klinkt dus een beetje zoals ‘Kaddo Kaddo’.

Wil je horen hoe je deze gerechten goed uitspreekt? Klik HIER voor de juiste uitspraak van Gado Gado en HIER voor de juiste uitspraak van Nasi Goreng.

Ketjap Manis spreek je uit als: ‘mannies’ en niet ‘maaaaaanis’

Wist je trouwens dat ‘Nasi‘ gewoon ‘witte rijst‘ is? Dit wordt vaak verward met gebakken rijst, maar dit heet dus ‘Nasi Goreng’.
Goreng‘ betekent ‘gebakken’. Dus ‘Pisang Goreng‘ is ‘gebakken banaan’ en ‘Nasi Goreng’ is gebakken rijst.

Wat is het verschil tussen pindasaus, satésaus en Gado Gado saus…?

Er is ook een verschil tussen pindasaus en satésaus. Saté is ‘iets’ op een stokje/spiesje, zoals bijvoorbeeld vlees, garnalen of blokjes tofu. Indische mensen zeggen trouwens vaak ‘tahoe‘ in plaats van tofu, om deze steeds langer wordende spreekbeurt nog wat ingewikkelder te maken 😉 . Maar alle saus die je over je satéspiesje giet, is satésaus. Dit kan dus ook ketjap, mayonaise of appelmoes (ieuwl…) zijn.

Satésaus wordt dus vaak verward met pindasaus, die (zoals de naam al doet vermoeden) gemaakt is van pinda’s (of pindakaas). Het is natuurlijk ook verwarrend dat in supermarkten en op de kant en klare potten met pindasaus gewoon ‘satésaus’ staat. Maar of je nou pindasaus of satésaus bestelt bij je Patatje Oorlog of ernaar vraagt in een toko: er wordt altijd wel begrepen wat je bedoelt.

Gado Gado-saus is overigens milder dan ‘gewone’ pindasaus, maar ziet er wel een beetje hetzelfde uit.
In veel toko’s (en sommige supermarkten) wordt ook speciale Gado Gado-saus (of zakjes met een mix om het zelf te maken) verkocht.

Persoonlijk vind ik zelfgemaakte en een ietwat pittige en smaakvolle pindasaus lekkerder bij de ‘flauwe groenten’ van Gado Gado, maar…. smaken en meningen verschillen natuurlijk!

PIN DIT:

gado gado

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram, vind ik leuk! En misschien zie je ‘m binnenkort met credits terug in een nieuw artikel met Fan Mail 🙂 .

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

77 reacties

 1. Oh dit gerecht is heerlijk.
  Ik maak het soms ook en dan met Surinaamse kouseband.
  Ook koop ik de speciale ingrediënt voor de satésaus voor dit gerecht bij de Toko.

  Fijne dag Xoxo

    1. Hoi Kyra! De witte blokjes = lontong (blokjes kleefrijst, hier kun je ook een blogpost over vinden op mijn site). De bruine stukjes in het groene schaaltje = gebakken uitjes. Deze kun je gewoon kopen bij iedere supermarkt 🙂

 2. Wat een leuke weetjes!
  De pindasaus lijkt precies op hoe ik hem klaar maak, alleen gebruik jij kokosmelk. Uiteraard ga ik hem de volgende keer ook zo klaar maken. Maar gado gado is niet mijn ding. Mijn vader maakte ook geregeld hele rijsttafels, maar echt geen idee welke gerechten er in zaten. Ik ga het navragen, leuk!

  1. Ik heb dat met veel Indische vleesgerechten, die zijn niet echt aan mij besteed. Maar Seth is er dol op, dus ik eet meestal wat kleine porties vlees als bijgerecht en veeeeeeel Gado Gado, en hij andersom 🙂
   Dat is ook het leuke van een uitgebreide Indische rijsttafel, dat je lekker mixt en (veel) pakt van wat je het lekkerst vindt.

 3. Phew….gelukkig spreek ik alles goed uit…..behalve manis misschien! Je saté saus ga ik zeker uitproberen, lijkt me superlekker met kokosroom. De Surinamers maken petjil, boontjes, spitskool en taugé met pindasaus. Natuurlijk van de Javaanse Surinamers ?

  1. Ik moest dit gerecht even opzoeken in Google, maar het lijkt op Gado Gado! Ik ben niet thuis in de Surinaamse keuken, maar zie wel veel overeenkomsten met de Indische gerechten. Dus ik denk dat ik alles wel lekker zal vinden 🙂

 4. Heerlijk zeg! Nou moet ik eerlijk zeggen dat mijn schoonmoeder wel eens zakjes koopt die gemengd moeten worden met water. Klinkt wat ranzig misschien maar dat is echt wel lekkere pindasaus, probeer het eens? ik zie bij de toko meer Indische mensen dat kopen dus dan moet het toch wel ok zijn. Zelfgemaakte is natuurlijk the best!

 5. Oeh, fijn want dit bestel ik dus altijd in een Indonesisch restaurant. Dus dit recept wordt geprint en gaat in mijn receptenmap! Thanks.

 6. omg als ik dit voor Zout elke week een keer zou maken, is hij heel erg blij. pfff oww en de broccoli schimmelkaas pasta.
  Ik heb in een toko gewerkt in Leiden en daar had je 1 klant die telor als taylor uitsprak. (Euh… watte) duurde ff 5 seconden voordat ik door had dat ze telor bedoelde.
  Trouwens ik sprak vroeger Trima Kassie (zal fout geschreven zijn) uit als prima kassie. hahahaa LOl en dat terwijl ik gedeeltelijk bij een molukse tante en oom en hun kinderen ben opgegroeid. hihi.

  1. Haha, nou: ik sprak Telor tot voor kort ook verkeerd uit 😉
   Mijn Opa en Oma waren hier laatst en toen heb ik alles maar gewoon Nederlands uitgesproken (Balinees ei i.p.v. Telor Boemboe Bali: lekker makkelijk), werd er zenuwachtig van haha (KORTE klinkers meisje, adoe jij…)

 7. Zo lekker !!! Al ben ik een dikke Thaise pindasaus die-hard?Wij maken onze pi dasaus ook altijd met kokosmelk en voor t Thaise accent”goddelijk”een beetje masaman curry pasta & panang pasta echt zo lekker .
  ????

 8. *tahu of tahoe is de Indische naam, tofu is Japans 😉

  Ook 1 van mijn favorieten! Wordt overigens normaal geserveerd met lontong. Yummm

 9. Klinkt erg lekker! 🙂 ik sprak het dus verkeerd uit (maar niet met een lange aaaa want dat is raar!) (maar dus wel met de verkeerde G)
  Verder heb ik dus nog nooit zelf pindasaus gemaakt. Ik weet dat het ongetwijfeld lekkerder is, maar ik ben best wel lui…….

  1. Het is echt niet moeilijk! En zooooveel lekkerder 🙂 Vooral met kokosmelk! Ik houd best wel van lekker makkelijk en kant en klare dingetjes, maar pindasaus: nope!
   Indisch is een verwarrend taaltje. Mijn Opa hamerde er laatst bij mij ook op (toen ik weer eens iets verkeerd uitsprak…): ALTIJD korte klinkers! ‘Dus ‘Tèh-lo Boemboe Bali’ i.p.v. ‘ Teejlor Boemboe Bali’ (je schrijft: Telor Boemboe Bali). Ik durf in een toko ook zelden naar iets te vragen en gebruik dan maar gewoon de Nederlandse vertaling 😉

   1. Hallo Maris,
    Complimenten voor je website.
    Leuk ook al die uitspraken .
    Wat mij opviel is de uitspraak van saté .
    Dat is echt niet zo maar meer de klemtoon aan het begin.
    Overigens deelde mijn moeder al haar recepten met mij en liet ik haar de recepten bij mij thuis maken.
    Ik heb alles op video gezet.
    Tegelijk een mooie herinnering nu ze er niet meer is.

    1. Hi Erwin,
     Dank je wel!
     Klopt idd wat betreft de uitspraak van ‘sateh’ maar het is een begin haha 😉
     Bijzonder dat je video’s hebt van je kokende moeder met jouw favoriete recepten: koesteren! Mijn Oma heeft het afgelopen jaar een paar keer met de scepter (houten pollepel haha) in mijn keuken gezwaaid, vond ik zo bijzonder! Het zijn juist de fijne herinneringen die bepaalde recepten en gerechten bij je oproepen, die het daarom extra speciaal en lekker maken.
     Groetjes, Maris

 10. Eindelijk eens je recept gemaakt!
  Na zo vaak voorbij zien komen werd het wel eens tijd.
  Maar ooh jammie, jammie en nog eens jammie.
  Wij hebben ons echt helemaal vol gegeten 😉
  Wij hebben het alleen zonder tauge gegeten (ik hou hier niet echt van)
  En wij hebben heel slecht pindasaus uit een potje gebruikt.
  Zelf maken is natuurlijk wel veel lekkerder en dat doe ik dan ook wel eens.
  Maar zeker voor herhaling vatbaar.
  Bedankt!!!

  1. Uit een potje…. foei! 😉
   Ik laat de taugé ook wel eens weg hoor, zoveel werk om schoon te maken. Ik maak het eigenlijk iedere keer wel anders, de laatste tijd meestal zonder tahoe/tofu en onlangs ook een keertje met longtong. Lekker variëren! Maar dan wel met home made pindasaus 😉

 11. Heb je pindasaus gisteren gemaakt voor bij de nasi en mijn vriend die normaal absoluut GEEN pindasaus lust schepte nog een keer op! Dat zegt wel wat;)

 12. Hier in de Eifel in Duitsland heb je weinig mogelijkheden om naar de Chinees/ Indonesiër te gaan want je hebt ze hier erg weinig. En ik mis dat eten zó vreselijk. Dus even gegoogeld en dit recept gevonden én gemaakt. Zalig!! Dankjewel.

 13. Hoi maris,
  Je recept klinkt goed zeg! Wil ik zeker proberen. Denk je dat dit ook een dag van te voren gemaakt kan worden? En dan de pindasaus natuurlijk apart houden.

 14. Bedankt voor het recept. Al 3 keer gemaakt.
  Iedereen vindt het heerlijk.
  Vooral de pindasaus.
  Kan geen potje tegenop.
  Groet, Renée

 15. Super gerecht. Erg lekker. Al een keer eerder gemaakt en toen had ik een geweldige pindasaus. Dus ik zou ook nooit meer een kant en klare saus gebruiken. Nu ook weer gemaakt, alleen de saus, geen idee wat ik verkeerd heb gedaan, maar de olie dreef erop en het wilde niet binden. Nog geprobeerd met een beetje bloem erbij, maar ook niet. Heb jij een idee wat er mis is gegaan.

 16. Ik heb nog nooit pindasaus gemaakt met kokosmelk. Ga ik zeker eens proberen. Ik heb ook een eigen recept wat ik erg smakelijk vind. Hier komt het.: 1/3 pot pindakaas, 2 theelepels suikerstroop,teentje knoflook, heel fijn gesneden ui, kentjoor op gevoel, water, theelepel sambal, 1 lepelcitroensap, lepel ketjap manis, lepel ketjap asin.
  Uitje even bakken in wat olie, sambal, knoflook erbij even meebakken, dan al het overige erbij, roerend in laten dikken op niet te hoog vuur. Als het te dik is wat water erbij. Ik smul ervan!

 17. Ik doe altijd suiker door mijn pindasaus, maar lees nu dat jij dat niet doet maar in plaats daarvan kokosmelk! Interessant!

 18. Hallo,
  Ik vind je uitgesproken irritaties naar mensen die sommige dingen ‘verkeer’ uitspreken hoogst irritant en denigrerend. Zoals mijn omatje zou zeggen ; “ach , laat haar , ze is een beetje tollol ” .
  Ik ben zelf lid van mensa, en irriteer me dagelijks aan in mijn ogen , “domheden” maar spreek ze zeker niet openlijk uit. Deze mensen weten niet beter dan dat de regels van de Nederlandse taal gelden, zoals ze heel hun leven geleerd hebben. Wie ben jij om ze daarop aan te vallen ? Zou jij het wel weten als je een puur Nederlandse achtergrond zou hebben ! 98% kans van niet.
  Over je recept ; wel ok, maar mijn oma maakte het beter. En ik zeg niet hoe.

  1. Hi Philip,

   Volgens mij heb jij het artikel snel gescand en niet gelezen, want ik spreek zeker geen irritaties uit en val niemand aan + vertel ook dingen die ik zelf verkeerd uitsprak of heb benoemd 🙂
   En natuurlijk is het recept van jouw Oma beter: dat heet nostalgie (waar ik ook over schrijf in deze blogpost).

   XOXO

  2. Wat een zeurpiet zeg. Zo kan ik ook wel zeggen dat ik het hoogst irritant vind dat er zo een negatieve reactie achtergelaten wordt na zo een vrolijk artikel…
   Het is een super leuk stuk, niemand word hier tekort gedaan en ook nog eens een lekker gerecht om te maken. Enorm leuk en lief van Maris dat zij haar kostbare recept wél wil delen! Dankjewel daarvoor!

 19. Groenten koken/blancheren in bouillon….gewoon groente bouillon blokjes….smaken je groente niet zo flauw….geleerd van mijn baboe….

 20. Vriendlief wil gado gado eten dus was ik op zoek naar een goed recept. Was want ik heb gevonden wat ik zocht. Er komen geen pakjes of zakjes mijn keuken in, ooit wel eens een maaltijdpakket gebruikt om het te maken. Ik ben benieuwd, vooral of ik voor wat extra liefde kan zorgen met dit recept, de liefde van de man gaat immers door de maag. Gelukkig kan ik mij een misser veroorloven maar die kans lijkt mij nihil met dit recept. Waarschijnlijk maak ik de pindasaus volledig zelf. Relatief simpel; ongezouten pinda’s in de keukenmachine met een druppeltje olie en pindakaas is een feit (scheelt alweer zout en suiker), verder houd ik jouw recept voor de saus aan.

 21. ik maak mn pindasaus altijd met kokosmelk, Palm suiker, limoen en rod3 peper erdoor (volgens mij is dat de Balinese versie, zo maakt mn tante het. Mn Javaanse oma dort dat er niet door.
  Van vers geroosterde & fijngemalen pinda’s het aller aller lekkerste!

 22. Weet niet of het typisch sumatraans is maar mijn moeder en vrouw doet er ook nog stukjes gekookte aardappel bij.
  Verder groenten van het seizoen, zoal radijs.

  1. Jaaaaaaah met stukjes gekookte aardappel vind ik ook lekker! Wel erg vullend, maar zeker lekker! En inderdaad: seizoensgroenten zijn prima te gebruiken en variëren. Radijs heb ik nog nooit gedaan, maar ga ik eens doen: leuke tip!

 23. Hallo Maris Maria, Ik had al eens gado gado gemaakt wat erg lijkt op jouw recept, maar met de aanvullingen van jou zijn de puntjes op de i gezet en is het recept perfect geworden.
  Ik ben ook erg blij met jouw recept voor de perfecte pindasaus; ik ga voortaan ook kokosmelk gebruiken ipv. gewone melk. Bedankt voor je leuke tips en de uitspraak haha!!

  1. Hi Hans, wat leuk om te lezen, dank je wel!
   Ik maak het ook iedere keer weer anders hoor, er is niet ‘ maar 1 juist recept’ 🙂 Maar kokosmelk gebruiken is wel iets dat ik altijd doe bij zelfgemaakte pindasaus, zoveel lekkerder!

 24. Tahoe kan ook gekookt worden in water met ketjap, knoflook en sambal tot die gaar is. Mijn partner maakt voor de pindasaus eerst een roux. Dan pas alle ingrediënten.

  Volgens Bep Vuyk is er verschil tussen Gado Gado en Petjel.
  Bij Petjel worden alleen witte en groene groenten gebruikt, zoals bv. Andijvie, spinazie, boerenkool, raapstelen, savooie kool en/of bloemkool. In haar kookboek staat een hele waslijst. Geen eieren. De pindasaus is met kentjoer, asem en een eetlepel azijn.

  Een ieder moet het natuurlijk maken op z’n eigen manier. Experimenteren helpt je je voorkeur te vinden.

  Het is leuk om recepten van anderen te bekijken. Dus graag, ga voort met vermelden van recepten. Succes en dank je wel.

  1. Wat een leuke tip van die roux, dat wil ik wel eens proberen! Het boek van Ben Vuyk staat nog op mijn verlanglijstje, maar ik wil heel graag een oude druk (en niet een nieuw exemplaar). Ben ik helaas nog niet tegengekomen.

 25. Ik maak mijn pindasaus altijd helemaal zelf. Dus ongezouten pinda’s in een hete, droge pan roosteren. Daarna fijn malen. Een sjalot, knoflook, rawit naar behoefte? en wat kentjur fruiten. Dan gemalen pinda’s er bij en kokosmelk. Klein scheutje ketjap manis aan het eind er door heen. Zooooo lekker

 26. Ohhh wat was dit lekker! Je hebt er 2 fans bij. Gaat bij ons vaker op tafel komen. Heb eindelijk de perfecte pindasaus gevonden mèt kokosmelk. Dankjewel voor het delen.

 27. Volgensmij is dit best al een oud bericht, maar ik ga een poging wagen.
  Zown 8/9 jaar geleden had ik een Indonesische schoonvader, die de lekkerste dingen maakte !
  Nou was ik altijd dol op zijn Gado Gado, daar stond hij 2 dagen voor in de keuken !
  Ik kan me herinneren dat hij er ook aardappelen bij had, maar die waren wel koud..
  Ook hadden wij er rijst bij, welke rijst kan ik daar het beste voor gebruiken ?
  Er is geen contact meer tussen mij en hem, kan het hem dus ook niet navragen.

  Misschien kan jij mij verder helpen ? (het was namelijk geen gewone snelkookrijst geloof ik.)

  1. Hi Michelle!
   Ik heb het even bij mijn helpdesk gecheckt, want ik eet het zelf eigenlijk nooit met rijst (wel met lontong: zoooo lekker!).
   Mijn helpdesk adviseert Pandanrijst (van de super is prima). Qua aardappel: koken in stukken en laten afkoelen. Ik denk dat een vastkokende aardappel of kriel met schil heel geschikt is.
   En bloemkool is inderdaad ook erg lekker in gado gado! Ik maak het zelf bijna iedere keer anders, met seizoensgroenten of restjes uit de groentelade. Gewoon beetgaar koken in licht gezouten water, koud afspoelen en je bent klaar 🙂
   Succes ermee en eet smakelijk alvast!

 28. Ha Michelle, ik heb er een beetje Nederlandse draai aan gegeven denk ik ??
  Ik doe de (gestoomde) groenten in een ondiepe schaal. Daarover Ketjap Manis, best veel…Dan gebakken kipstukjes die gemarineerd zijn in ketjap, olie, sambal, koriander en komijn. Daarover de pindasaus en de gefruite uitjes.ik serveer er witte rijst bij en cassave kroepoek. Verrukkelijk!! ?

 29. Hoi hoi, ik ben voor het eerst op je site en wil deze gado gado zaterdag maken voor mijn bezoek (broertje en zijn vrouw). Nu zou ik dit het liefst warm willen opdienen. Hoe doe ik dat het beste? Want de groenten koelen snel af. Kan ik dit van te voren klaarmaken en de groente op een bepaalde manier nog verwarmen voor het opdienen? De pindasaus kan ik nog opwarmen, maar de groente ?

  Hoor het graag. En dank je voor de leuke site!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret