• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Hare Maristeit logo

  • Over mij
    • Adverteren
    • Contact & Disclaimer
    • FAQ
    • Over Mij
    • In de media
  • Food
  • DIY
  • Shopping
    • Productreviews
    • Shoplogs & Shoptips
    • Webshop
  • Persoonlijk
    • Achter de schermen
    • Blogpraat
    • Challenges & Tags
    • Entertainment
    • Gewichtige Zaken
    • Huis & Tuin
    • Kids & Stuff
    • Lezersfoto’s
    • PARTY!!!
    • Scheiden
    • STOM!
    • Travel, Trips, Hotspots & Events

Gado Gado Burger

Feb 20, 2019 · 6 Comments

Gado Gado is mijn favoriete Indische gerecht en (vega-)burgers zijn mijn all time favourite guilty pleasure.
Waarom heb ik die twee nooit eerder gecombineerd!?

Geen idee waarom niet.
Maar ik kwam op dit sublieme idee, toen ik onlangs weer mijn nieuwe favoriete Snelle Gado Gado Salade maakte.
Ik had ingrediënten over en bedacht toen: ‘Hee, dit kan toch óók op een broodje en met een burger!?!’

Onthoud dit, voor wanneer de BBQ weer aangestoken wordt 🙂 

Ingrediënten voor 2 Gado Gado Burgers

  • 2 lekkere broodjes
  • 2 burgers naar keuze (ik koos voor de ‘Champignon-Paprikaburger‘ van Vivera)
  • grote hand knapperige sla of spitskool (in reepjes)
  • grote hand peen Julienne
  • grote hand taugé of Alfalfa
  • kwart komkommer (in plakjes)
  • 1 ei (hardgekookt)
  • gebakken uitjes

VOOR DE PINDASAUS:

  • 2 el pindakaas (met nootjes)
  • scheutje kokosmelk
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 el ketjap manis

Hoe maak je het?

Kook het ei, bak de burgers volgens de bereidingswijze op de verpakking en snijd de broodjes doormidden.
Meng de peentjes met taugé (of Alfalfa).

Verhit de zonnebloemolie in een pannetje, fruit hier de gehakte of uitgeperste knoflook in en voeg er dan de pindakaas, sambal oelek, ketjap manis en kokosmelk aan toe.
Blijf roeren tot je een romige pindasaus hebt.
Te dun? Voeg dan nog wat pindakaas toe.
Te dik? Schenk er dan nog wat kokosmelk bij.
Laat het niet aan de kook brengen, maar roer rustig op laag vuur tot het de gewenste substantie heeft.

Besmeer de doorgesneden broodjes met een beetje pindasaus, zodat het beleg er niet afglijdt.
Begin met een laagje sla (of spitskool) en leg hier de plakjes komkommer op.
Bouw je broodje verder op met de burgers en het mengsel van peen en taugé.
Snijd het ei in plakjes en rangschik dit op het bergje rauwkost.

Garneer met pindasaus en gebakken uitjes.
Aduh.
Selamat Makan!

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!




Dit vind je vast ook leuk:

  • Vega Tex Mex BonenburgerVega Tex Mex Bonenburger
  • Zelf Sambal Maken (Tips & Tricks!)Zelf Sambal Maken (Tips & Tricks!)
  • Telor Boemboe Bali (Balinees Ei)Telor Boemboe Bali (Balinees Ei)
  • Hawaï Kipburger met Ananas & JalapeñopepersHawaï Kipburger met Ananas & Jalapeñopepers

Burgers, Indisch, Recepten, Vega

Reader Interactions

Comments

  1. Yvonne says

    21/02/2019 at 6:00 am

    Wat een goed idee zeg! Ga ik eens proberen.

    Reply
  2. Daphne says

    21/02/2019 at 8:44 am

    Wat een goed idee!
    Wat wellicht ook lekker is als variatie:
    Plak tempeh kruiden met ketjap en wat rode pepers, bakken in wat olie en dit gebruiken als burger.

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      21/02/2019 at 12:26 pm

      Heel goed idee!!! Ik moet alleen eerlijk bekennen dat het mij vrijwel nooit lukt om in ketjap gemarineerde tempeh mooi te bakken 🙁 Smaakt wel goed, maar ziet er niet heel smakelijk uit 🙁

      Reply
      • Daphne says

        21/02/2019 at 12:55 pm

        Wat minder gezond enzo: tempeh plak frituren in flinke laag olie. Kun je daarna in zelfde olie kroepoek, emping, casave crackers bakken 😀

        Reply
        • Maris Maria Renne says

          25/02/2019 at 3:06 pm

          Oh ja: frituren 🙂 Ik ga dit binnenkort eens proberen met deze burger, wordt vervolgd!

          Reply
  3. Inge | Monsieur Mango says

    03/04/2019 at 12:50 pm

    Ohmigaddo, dit ziet er heerlijk uit! 😀 Wat een goed idee!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Hare Maristeit


Hare Maristeit is het kleurrijke, diverse en persoonlijke blog van Maris Maria Renne uit Haarlem.
Gepensioneerd webwinkelier, hardcore shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series.
Dol op koffie, rosé, veggie burgers en Mexicaans eten.
Meer weten? Klik HIER!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Thanks 4 UR support!

Lees hoe je mij kosteloos een beetje kunt supporten tijdens de coronacrisis, wanneer je gaat shoppen op Bol.com

Volg Hare Maristeit op Pinterest

Like Hare Maristeit op Facebook

Footer


Nog even wennen (en vanmiddag nieuwe kleurpotloden Nog even wennen (en vanmiddag nieuwe kleurpotloden en stiften scoren), maar wát een supertof verjaardagscadeau kreeg ik van mijn zoon 😍
Hij maakte een winkelafspraak bij @pipooshobby en kocht daar dit boek met ‘Extreme Kleurpuzzels voor volwassenen’ voor mij ❤️🙏🏻

Gister kreeg ik zoveel leuke reacties & DM’s van 80’s kinderen over de Troeliewoelies en dat de My Little Ponies van nu zoveel lelijker, stommer en hysterischer zijn dan die van de 1e generatie 😆
Ik schreef er in 2018 een betoog over met filmpjes van de tekenfilms, van toen en nu. Deze blogpost heb ik even opgepoetst en vandaag opnieuw gepubliceerd op de homepage van www.HareMaRisteit.nl

Happy reading & trips down memory lane en ik wens jullie een zonnige zaterdag 😘
💡QUIZ-vraagje: wie van jullie 80’s kinderen w 💡QUIZ-vraagje: wie van jullie 80’s kinderen weet hoe dat beestje/speelgoed rechtsboven op de foto heet...?

Thanks voor alle felicitaties en leuke berichtjes gister: ik heb een heel fijne en relaxte verjaardag gehad ❤️

Vandaag zette ik deze fijne vibe voort met een #vrijmibo samen met m’n posse 🤟
#Vega bitterballen & kaasstengels uit de oven en Frozen Kwartet 😊

#80s #retrotoy #retrotoys
42 🤟 Photo Credits @glowzyig ❤️ 42 🤟

Photo Credits @glowzyig ❤️
Niet normaal, hoeveel berichten & vragen ik heb ge Niet normaal, hoeveel berichten & vragen ik heb gekregen op mijn Stories van de betegelde vensterbank die ik gisteren heb gevoegd 😍

Een blogpost met voor-en-na foto’s + tips & tricks staat op de planning: ik moet eerst nog de motivatie vinden om de verwarming van een laatste laag radiatorlak te voorzien 🤪

#diy #meetmycolors #interior #budgethome #budgethomedecor #mosaic #mozaiek
Vandaag tegels gesneden en op de vensterbank gelij Vandaag tegels gesneden en op de vensterbank gelijmd + pizza 🍕 & wijn🍷 geconsumeerd met de lieve @sylvia_buyten van @voilawalhalla 🥰

Dit weekend voegen: WHO’S excited?!?

#diy #interior #mosaic #mozaiek #meetmycolors #klusseninhuis #interior #interiorinspiration
I ❤️ haar zelfportret 🥰 #selflove #selfie I ❤️ haar zelfportret 🥰

#selflove #selfie #seeyourself #girlswithglasses #youarebeautiful #mygirl
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2021 · HareMaristeit.nl

Privacyverklaring