Gado Gado Burger

Gado Gado is mijn favoriete Indische gerecht en (vega-)burgers zijn mijn all time favourite guilty pleasure.
Waarom heb ik die twee nooit eerder gecombineerd!?

Geen idee waarom niet.
Maar ik kwam op dit sublieme idee, toen ik onlangs weer mijn nieuwe favoriete Snelle Gado Gado Salade maakte.
Ik had ingrediënten over en bedacht toen: ‘Hee, dit kan toch óók op een broodje en met een burger!?!’

Onthoud dit, voor wanneer de BBQ weer aangestoken wordt 🙂 

Ingrediënten voor 2 Gado Gado Burgers

  • 2 lekkere broodjes
  • 2 burgers naar keuze (ik koos voor de ‘Champignon-Paprikaburger‘ van Vivera)
  • grote hand knapperige sla of spitskool (in reepjes)
  • grote hand peen Julienne
  • grote hand taugé of Alfalfa
  • kwart komkommer (in plakjes)
  • 1 ei (hardgekookt)
  • gebakken uitjes

VOOR DE PINDASAUS:

  • 2 el pindakaas (met nootjes)
  • scheutje kokosmelk
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 el ketjap manis

Hoe maak je het?

Kook het ei, bak de burgers volgens de bereidingswijze op de verpakking en snijd de broodjes doormidden.
Meng de peentjes met taugé (of Alfalfa).

Verhit de zonnebloemolie in een pannetje, fruit hier de gehakte of uitgeperste knoflook in en voeg er dan de pindakaas, sambal oelek, ketjap manis en kokosmelk aan toe.
Blijf roeren tot je een romige pindasaus hebt.
Te dun? Voeg dan nog wat pindakaas toe.
Te dik? Schenk er dan nog wat kokosmelk bij.
Laat het niet aan de kook brengen, maar roer rustig op laag vuur tot het de gewenste substantie heeft.

Besmeer de doorgesneden broodjes met een beetje pindasaus, zodat het beleg er niet afglijdt.
Begin met een laagje sla (of spitskool) en leg hier de plakjes komkommer op.
Bouw je broodje verder op met de burgers en het mengsel van peen en taugé.
Snijd het ei in plakjes en rangschik dit op het bergje rauwkost.

Garneer met pindasaus en gebakken uitjes.
Aduh.
Selamat Makan!

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

6 reacties

  1. Wat een goed idee!
    Wat wellicht ook lekker is als variatie:
    Plak tempeh kruiden met ketjap en wat rode pepers, bakken in wat olie en dit gebruiken als burger.

    1. Heel goed idee!!! Ik moet alleen eerlijk bekennen dat het mij vrijwel nooit lukt om in ketjap gemarineerde tempeh mooi te bakken 🙁 Smaakt wel goed, maar ziet er niet heel smakelijk uit 🙁

      1. Wat minder gezond enzo: tempeh plak frituren in flinke laag olie. Kun je daarna in zelfde olie kroepoek, emping, casave crackers bakken ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hare Maristeit


Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop