Zin in iets lekkers en versgebakken uit de oven, maar moet het wel een tikkeltje verantwoord zijn?
In het Voedselzandloper Kookboek vond ik dit snel te bereiden recept voor zoete en suikervrije kokoskoekjes, waarvoor ik alles al in huis had.
Je hebt er namelijk niet veel voor nodig. Mogelijk heb jij ook alles in je voorraadkast staan en kun je meteen aan de slag!
Dit heb je nodig voor 8 suikervrije kokoskoekjes
- 2 eiwitten
- 75 gr geraspte kokos
- 1,5 tl stevia
- drupje citroen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Klop de eiwitten samen met de stevia en een drupje citroen stijf in een schone kom.
Zorg ervoor dat de kom vetvrij is, anders raken de eiwitten niet opgeklopt.
Het eiwit is stijf genoeg als je de kom op zijn kop kunt houden en het eiwitmengsel er niet uit glijdt.
Spatel de geraspte kokos door het eiwitmengsel.
Verdeel met een lepel 8 gelijke hoopjes beslag op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de kokoskoekjes in ongeveer 15 minuten gaar.
Ze zijn klaar als de bovenkant goudbruin kleurt.
Mijn koekjes zijn helaas niet zo mooi goudbruin gekleurd als op de voorbeeldfoto’s uit het kookboek. De kokoskoekjes hebben er langer dan 15 minuten in gezeten en toen ze enigszins begonnen te verkleuren, durfde ik ze er niet nog langer in te laten zitten.
Ze smaakten er overigens niet minder lekker door: de buitenkant is lekker krokant en de binnenkant is heerlijk ‘chewy’!
[bctt tweet=”Suikervrije Kokoskoekjes uit het Voedselzandloper Kookboek” username=”MarisMariaRenne”]
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s ?
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit of tag mij ( @hare_maristeit ) in je foto!
Bewaren
Bewaren
Bewaren
15 reacties
Die zelfgebakken koekjes zien er zo lekker uit!
Je hebt maar weinig ingredienten nodig voor dit recept 😉
Ondanks je oven zien ze er heerlijk uit! Ik zag een soortgelijk clean recept voor kokoskoekjes in een boek laatst en toen dacht ik al: dit is zo makkelijk, dit moet ik maken haha!
Hmmm…. volgens mij heb ik net niet genoeg kokos maar ik ga dit zeker een keer maken, thnx!
Beetje als meringue, maar dan met kokos en zonder suiker. Klinkt heeeeeerlijk. Ik ga me binnenkort wagen aan het maken van scones, ben echt benieuwd of dat me lukt. 🙂
Keep me posted! Bij mij is dat een keer gruwelijk mislukt 🙁
Helaas erg droog geworden bij mij, denk te lang in de oven laten zitten… Jammer!
Oh wat jammer! Ga je het nog eens proberen?
Ze zitten nu in de oven, ik ben benieuwd! Ze vielen nogal uit elkaar toen ik er “balletjes” van wilde maken. Hopelijk blijven ze een beetje bij elkaar.
Ben benieuwd!
Ik denk dat ik het eiwit te kort heb gemixt of dat er teveel kokos in zit. Hij valt inderdaad bij mij uit elkaar en smaakt vrij droog.
Ik heb de eiwitten langer geklopt (zon 5 min) en iets minder kokos erin gedaan. Maar toch is dit het niet voor mij of ik doe toch iets fout?
Ik heb er ook een banaan bijgedaan, de 2e keer, bleef wel beter aan elkaar plakken maar de smaakcombi is het ook niet haha.
Hi Robin,
ik weet niet wat je verkeerd hebt gedaan! Bij mij smaakten ze prima, alleen door defecte oven waren ze niet zo goudbruin als zou moeten. Maar ze vielen in ieder geval niet uit elkaar dus ik denk inderdaad dat je niet lang genoeg hebt gemixt of dat de producten waarmee je hebt gewerkt misschien niet helemaal vers meer waren?
Creatief bedacht om het met banaan bij elkaar te houden, maar dat lijkt mij inderdaad ook niet lekker 😉
Welke stevia gebruik jij? Ik heb lang geleden iets geprobeerd met stevia, maar werd er misselijk van! Heb nu steviala besteld maar nog niet gebruikt. Ze zien er lekker uit!
Je moet even op Nesrin’s blog kijken ( http://www.DailyCupOfBlaBlaBla.com ) zij heeft veel recepten met Steviala gemaakt!
heeey kan je het ook zonder stevia doen? ps het lijkt me erg leuk!
Vast wel 🙂 Laat me weten hoe het smaakte?