Rainbow Veggie Burger

rainbow burger veggie
Mijn zoon beweerde dat vegaburgers stom zijn. Ik vertelde hem daarom van tevoren niet dat deze regenboogburger vega was. Hij smikkelde ‘m zonder mokken op en toen ik na afloop vroeg wat voor cijfer hij ‘m zou geven op een schaal van 1-10, gaf hij het een 9.

Mwuahahahahahaha!

Hij was dan ook superlekker trouwens! En ook nog eens in de kleuren van de regenboog, dus leuk voor bijvoorbeeld een Rainbow Theme Party.
Good to know: deze Veggie Rainbow Burger is ook VEGAN proof!

Ingrediënten voor 2 Vegan Proof Regenboogburgers

 • 2 harde broodjes
 • handje veldsla
 • 2 maïs-wortelburgers (AH huismerk)
 • handje geraspte wortel
 • plakjes tomaat
 • dungesneden rode ui
 • klein blikje tomatenpuree
 • Italiaanse kruiden

veggie rainbow burger


Hoe maak je een Veggie Rainbow Burger?

Grill de broodjes even kort in de oven, zodat deze lekker knapperig en mooier te snijden zijn.
Snijd de broodjes doormidden, besmeer beide helften met tomatenpuree en strooi er wat Italiaanse kruiden over.

Bak de burger met een scheutje olie in een paar minuten op matig vuur rondom gaar.
Bouw het broodje op volgens de kleuren van de regenboog: groen, geel, oranje, rood en paars.

 rainbow veggie burger

You like veggie burgers?
Bekijk dan ook deze Kidneybonenburger met tomatensalsa of bietenburger met geitenkaas en pijnboompitten!

You like rainbows?
Check dan deze Vega Rainbow Pizza!

rainbow veggie burger

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verover je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

[bctt tweet=”Rainbow Veggie Burger: alle kleuren van de regenboog op een vegaburger!” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

7 reacties

  1. Ik ben nooit echt een vleesliefhebber geweest (hoewel: een goede burger op z’n tijd…!), maar ben nu wel bewust aan het ‘flexen’. Ik pakte te snel en te makkelijk naar vlees (gehakt in spaghetti of in een wrap e.d.) en dat soort dingen wil ik anders gaan doen. En af en toe een vegan uitstapje 🙂 Ik ga niet roepen dat ik vegetariër wil worden, maar het is wel iets waar ik nu bewuster mee bezig ben en leuk (en lekker!) vind om mee te experimenteren. Ik las bij jou (en in de reacties op je post) dat dit bij meer mensen speelt, leuk om te lezen 🙂

 1. Ik hoop dat deze net zo lekker is als de bietenburger 😀 k heb hem iig ook in de vriezer liggen, binnenkort eens testen! Heb je een email waar ik een lezersfoto naar toe kan mailen?

  1. Heel anders, maar ook lekker en bijzonder! Bieten is toch een dingetje: je houdt d’r van, of niet 🙂
   Deze mais-wortelburger is neutraler en zullen meer mensen lekker vinden denk ik.
   Als je niet op social media zit mag je een lezersfoto mailen naar maris@haremaristeit.nl
   Ben benieuwd! Eet smakelijk alvast!

 2. Ik hou niet van bieten dus was er echt bang voor, maar gesmuld!! Haha heb de foto gemaild!

  Benieuwd naar deze burger binnenkort!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hi!
Ik ben Maris Maria Renne, geboren in 1979 en ik woon met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem. Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site. Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >>

Toiletportret

Webshop