Kidsproof & Veggie Rainbow Pizza’s

regenboogpizza beleggen stap 4

Pizza’s zijn bij ons thuis een populaire maaltijd. Liever niet die kant en klare  uit het vriesvak, hoewel deze ook lekker en makkelijk zijn op z’n tijd. En ja: ook deze luie moeder laat wel eens een pizza thuis bezorgen, want dat scheelt weer afwas.

Het allerlekkerst vind ik toch wel home made pizza’s, al dan niet met zelfgemaakt pizzadeeg of kant en klare bodems.

Al toen mijn zoon nog een peuter was, heb ik hem aangestoken met het ‘zelf pizza maken virus’.
Ik heb dan ook vrijwel altijd kant en klare pizzabodems, blikjes tomatenpuree en fruit in de voorraadkast staan. En (verschillende soorten) kaas heb ik eigenlijk ook altijd wel in de koelkast liggen.

Wanneer ik van andere maaltijden of vrijdagmiddagborrels restjes groenten, noten, kaasjes of fruit over heb, tover ik binnen no time een originele pizza met leftovers op tafel.

Wanneer je kinderen zelf hun eigen pizza laat beleggen, voorkom je ook gejengel aan tafel.
‘Oh… iiiiuewlllll dat lust ik niettttttt want dat is groen/oranje/heeft pitjes/een raar korstje/is nat/droog/heeft een gekke vorm’

Herkenbaar, denk ik?
Want we kennen allemaal de bewering: ‘Eten moet vooral GEZELLIG zijn’, maar de gemiddelde ouder weet denk ik dondersgoed hoe een zorgvuldig samengestelde en met liefde bereide maaltijd pietluttig, ondankbaar en met een pruillip ontleed kan worden.

En dat is allesbehalve gezellig.
Bekijk HIER een foto van mijn destijds zesjarige zoon die jammert boven een bord pasta.

Home made pizza’s waren in de moeilijke eetfases van de peuter-en kleutertijd van mijn zoon dan ook echt een geweldige uitkomst. Zo kreeg hij in die rottige fases tóch nog wat groenten en fruit binnen (waar het mij natuurlijk om te doen was) en lachte ik stiekem in mijn vuistje, omdat hij ongemerkt tóch broccoli at.

Je wilt niet weten hoe vaak ik een eyeroll heb gemaakt, toen mijn zoon nog klein was. Hij lustte geen fruit uit het vuistje of plakken kaas op brood. Maar fruit (en kaas) op een pizza of in een tosti, dat ging erin als zoete koek pizza. Zucht…

Mocht jij nu in zo’n situatie zitten, neem dan van deze inmiddels een klein beetje doorgewinterde ouder aan: This too shall pass.

Later lach je hierom, als je zonder strijd of pruillipjes met je tienjarige kind een mooie regenboogpizza maakt.
En verheug je ook alvast op het vooruitzicht om nooit meer pasta in de vorm van tekenfilmfiguurtjes te hoeven kopen!
Echt: ALLES is maar een fase.

Ik laat je vandaag zien hoe wij deze Rainbow Pizza’s maakten én geef wat handige tips (met een knipoog) voor kokkerellen met kids.

Wat heb je nodig om Rainbow Pizza’s te maken?

regenboogpizza ingredienten

  • Pizzabodems (of maak zelf pizzadeeg)
  • Del Monte Tomatenpuree
  • Geraspte kaas
  • Rode ui
  • Groene paprika
  • Perzik (vers of uit blik)
  • Ananas (vers of uit blik)
  • Cherrytomaten

Optioneel: Italiaanse kruiden en/of basilicum maken het af.

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor, volgens de beschrijving van de pizzabodems (of het recept van je deeg).

regenboog pizza stap 1

Besmeer de bodems met tomatenpuree en snijd alle groenten en fruit in kleine stukjes.

regenboogpizza zelf maken

Bestrooi rijkelijk met geraspte kaas en eventueel met Italiaanse kruiden.

regenboogpizza beleggen stap 2

Wanneer je een vierkante of rechthoekige pizza maakt, kun je rechte stroken van de regenboogkleuren maken.
Als je een ronde pizza belegt, begin je vanuit het midden met:

1) de paars gekleurde rode ui
2) groene
paprika
3) gele
ananas
4) oranje
perzik
5) rode
cherrytomaatjes.

regenboogpizza beleggen stap 3

Volg de beschrijving van je pizzabodems voor de richtlijnen van de baktijd. Onze pizza’s waren in ongeveer 10-12 minuten klaar.
Dit is ook een fijne bijkomstigheid wanneer je gaat koken met kids: het is lekker snel klaar!

Kinderen vinden het namelijk niet fijn als ze een uur moeten wachten tot iets wat zij zelf hebben gemaakt klaar is.
Ik ook niet trouwens 😉

KOKEN MET KIDS TIP #1

Je kind doet het mogelijk anders, niet zoals ‘het hoort’ of zoals jij het in je hoofd hebt.
Negeer dit (laat het losssss, laat het gáán) en laat hem/haar lekker zijn/haar gang gaan.

regenboogpizza uit de oven

KOKEN MET KIDS TIP #2

Als jouw kind het anders heeft gedaan/niet heeft gedaan zoals jij, is de kans groot dat zijn/haar pizza ook anders uit de oven komt dan hij/zij had gehoopt.

Wees lief en eet van elkaars pizza. Glimlach hierbij.
Wees een pedagogisch correcte ouder en zeg dat je zijn/haar pizza VEEL lekkerder vindt dan die van jou.
Jouw pizza is stom. Maar als je wilt, mag je een stukje van mijn pizza (met extra fruit + groenten: zie je wat ik hier doe?!).

Zeg: ‘Kijk, een vogel!’ en als hij/zij zich omdraait, moffel je zijn/haar aangebrande stukken pizza weg.

rainbow pizza

 rainbow pizza slices

Say YES to fruit + WINACTIE!

Het idee voor deze regenboogpizza’s, kreeg ik door een Instagramfoto op het Europese account van Del Monte.

Dit is een leuke en inspirerende feed om te volgen, als je wel eens om inspiratie verlegen bent en kidsproof recepten zoekt.
Laat je ook inspireren door Del Monte’s website: SayYesToTheBest.nl

Hier vind je naast recepten voor fruitige ontbijtjes, lunches, diners en snacks ook handige kookvideo’s.
Tot en met december 2016 kun je ook meedoen aan een winactie waarbij je iedere maand kans maakt op een Sodastream Source t.w.v. €129,95

rainbow pizza del monte

regenboog pizzapunt

Bekijk hier alle recepten met fruit op mijn blog!

Zijn jullie kids ook gek op home made pizza’s?
En wat voor toppings zijn bij jullie thuis favoriet?

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verdien je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

[bctt tweet=”Kidsproof DIY Home Made Rainbow Pizza’s met groenten en fruit!” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

5 reacties

    1. Later lachen we om deze gebruiksaanwijzingen 🙂
      Mijn zoon at al op jonge leeftijd blauwe kaas, mosterd, sambal enz. Vindt ‘ie nog steeds lekker. Maar van gewone knakworstjes of plakjes kaas moe(s)t ‘ie kokhalzen. Versnipperd in een gerecht gaat het wel, maar als hij het ZIET dan… brace yourself.
      En ei! Dat is al een eeuwige beproeving van mijn geduld. Benieuwd of dit ooit nog bijdraait.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop