Kookboektip: Puur Zoet

puur zoet

Kookboeken doen het altijd goed als kerstcadeau en vandaag tip ik één van mijn favoriete titels.
Het bakboek ‘PUUR ZOET‘ is dit jaar uitgekomen en mag niet ontbreken in de collectie van kookfanaten of koekenbakkers!
Zeker niet als de ontvanger van dit cadeau het voornemen heeft om ná de feestdagen weer wat gezonder te gaan eten (don’t we all…?)  🙂 

In PUUR ZOET legt Mariette (van het foodblog Zoetrecepten.nl) de basis uit voor gezonder bakken.
Dit boek helpt je op weg om het gebruik van toegevoegde suikers, vet en room te minimaliseren en daar een pure vervanger voor te vinden.

puur zoet

In het boek staan 80 recepten voor de lekkerste ontbijtjes, voedzame tussendoortjes, toffe taarten en zoete toetjes.
De meeste recepten zijn glutenvrij, lactosevrij of vegan proof.
Om je nog verder op weg te helpen staat het boek vol baktips en informatie om ingrediënten te vervangen zodat ze aansluiten op jouw voedingspatroon of wensen.

Zo wordt suiker vaak deels vervangen door ahornsiroop, vruchtenpuree, appel- of dadelstroop of zoetstoffen. Jam wordt gemaakt van fruitpuree, verdikt met chiazaad.
In plaats van boter wordt olie of kokosvet gebruikt en vaak deels vervangen door appelmoes of Griekse yoghurt. Van volle kokosmelk wordt slagroom gemaakt.

kokosslagroom

Kokosslagroom had ik al eens eerder geprobeerd te maken, maar was niet een heel groot succes. Met de tips uit Mariette’s boek is het me wél gelukt (tadaa: foto hierboven!) en het was echt superlekker!

Ik probeer zelf regelmatig (en niet altijd met succes, kuch…) het één of het ander te vervangen in een gerecht om het wat gezonder of verantwoorder te maken. Uit dit boek heb ik echt wat handige tips gehaald (qua vervangers en hoeveelheden enz.) waar ik op eigen houtje mee verder kan experimenteren.

Het boek is absoluut geen dieetboek, maar pleit wel voor ‘verantwoord zondigen’. Of beter genoemd: Gezondigen 🙂
puur zoet

Ik vind de recepten ook toegankelijk voor niet gevorderde keukenprinsessen: lekker laagdrempelig en uitnodigend. Je hebt er geen ingewikkelde ingrediënten voor nodig en het nodigt écht uit om meteen de keuken in te willen duiken.

Last but not least: de foto’s zijn prachtig! Nou ben ik natuurlijk een sucker voor frisse of smakelijke foto’s met zoete kleurtjes, maar ik weet zeker dat de stijl van de fotografie velen van jullie ook zullen aanspreken.

Kortom: zoek je nog een tof en uniek kookboek om cadeau te geven of vragen deze Kerst, dan is dit bakboek een absolute aanrader!

puur zoet

Titel: Puur Zoet
Auteur: Mariette van Tuyl
Aantal pagina’s: 192
Uitgeverij: Forte Culinair
Prijs: €24,99

Wil je meer kookboek reviews lezen? Klik HIER!
Check ook de webshop van Hare Maristeit voor meer van mijn favoriete titels.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret