Ik was weer eens Pinterest-illusie rijker, nadat ik wat plaatjes voorbij had zien komen van ogenschijnlijk makkelijk zelf te maken kokosslagroom.
Geen idee wat ik fout deed, maar na eindeloos mixen, had ik nog steeds geen stijf opgeklopte room.
Inmiddels ben ik erachter wat ik fout heb gedaan en is het me wél gelukt!
En uiteraard deel ik deze tips met jullie 🙂
Tips & Tricks voor het zelf maken van Kokosslagroom
Wat heb je nodig?
- Een blik volle kokosmelk (400 ml)
- optioneel: een zakje klopfix en zoetstof naar keuze/smaak (bijvoorbeeld ahornsiroop of poedersuiker)
Goed om te weten: deze room krijg je niet opgeklopt met LIGHT kokosmelk.
Je hebt echt de vetten van de volle variant nodig om dit resultaat te krijgen!
Zet het blik kokosmelk minimaal de avond voor gebruik in de koelkast.
Op deze manier scheiden de kokosmelk en de kokosroom zich van elkaar.
Schep de kokoscrème uit het blik en doe dit in een kom.
De overgebleven waterige kokosmelk, kun je bewaren en gebruiken voor bijvoorbeeld een smoothie of curry.
Klop de crème tot een zo luchtig mogelijke mogelijke room.
Je kunt de kokosslagroom in een afgesloten potje of luchtdicht bakje nog maximaal drie dagen bewaren in de koelkast.
BRON: deze gouden tips vond ik in het boek Puur Zoet waarvan ik binnenkort een review zal delen!
Bij mij werd het resultaat net wat mooier en steviger, door er klopfix aan toe te voegen.
De ingrediënten van klopfix zijn overigens ook vegan proof.
Zelf ben ik gek op de smaak van kokos en vond ik het niet nodig om er nog suiker of siroop aan toe te voegen. Zeker niet wanneer je het met iets zoets eet, zoals de appeltaart op mijn foto’s.
Wel lijkt het me leuk om er nog eens een heel andere smaaksensatie aan te geven, door er bijvoorbeeld een eetlepel geraspte kokos, cacaopoeder, kaneel of iets spicy doorheen te mixen!
6 reacties
Het is ook leuk om de opgeklopte room als wolkje op de pompoensoep te doen.
Ik kom je een bak pompoensoep brengen van de week( vega!)dus zet je room maar alvast in de koelkast Anita
Oooh, wat lief en lekker, dank je wel!!!! NU al zin in haha 🙂
Hoe tof als je lezers hebt die je eten komen brengen! Nieuw doel voor mijn blog ?
Dit kende ik niet.
Het ziet er heerlijk uit 😉
Oo klinkt goed zeg! Ik heb nog even geen doel om slagroom voor te maken maar wil het eigenlijk gewoon proberen om te weten hoe het smaakt.
Nog niet eerder van gehoord, maar ik ga het zeker proberen!