• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Hare Maristeit logo

  • Over mij
    • Samenwerken
    • Contact & Disclaimer
    • Freelance
    • Over Mij
    • In de media
  • Food
  • DIY
  • Shopping
    • Productreviews
    • Shoplogs & Shoptips
    • Webshop
  • Persoonlijk
    • Achter de schermen
    • Entertainment
    • Gewichtige Zaken
    • Huis & Tuin
    • Kids & Stuff
    • Lezersfoto’s
    • PARTY!!!
    • Travel, Trips, Hotspots & Events

Zelf maken: slagroom van kokosmelk (Vegan Proof)

Oct 4, 2018 · 6 Comments

slagroom van kokosmelk

Ik was weer eens Pinterest-illusie rijker, nadat ik wat plaatjes voorbij had zien komen van ogenschijnlijk makkelijk zelf te maken kokosslagroom.
Geen idee wat ik fout deed, maar na eindeloos mixen, had ik nog steeds geen stijf opgeklopte room.
Inmiddels ben ik erachter wat ik fout heb gedaan en is het me wél gelukt!
En uiteraard deel ik deze tips met jullie 🙂

Tips & Tricks voor het zelf maken van Kokosslagroom

Wat heb je nodig?

  • Een blik volle kokosmelk (400 ml)
  • optioneel: een zakje klopfix en zoetstof naar keuze/smaak (bijvoorbeeld ahornsiroop of poedersuiker)

Goed om te weten: deze room krijg je niet opgeklopt met LIGHT kokosmelk.
Je hebt echt de vetten van de volle variant nodig om dit resultaat te krijgen!

slagroom van kokosmelk

Zet het blik kokosmelk minimaal de avond voor gebruik in de koelkast.
Op deze manier scheiden de kokosmelk en de kokosroom zich van elkaar.

Schep de kokoscrème uit het blik en doe dit in een kom.
De overgebleven waterige kokosmelk, kun je bewaren en gebruiken voor bijvoorbeeld een smoothie of curry.
Klop de crème tot een zo luchtig mogelijke mogelijke room.
Je kunt de kokosslagroom in een afgesloten potje of luchtdicht bakje nog maximaal drie dagen bewaren in de koelkast.

BRON: deze gouden tips vond ik in het boek Puur Zoet waarvan ik binnenkort een review zal delen!

slagroom van kokosmelk

Bij mij werd het resultaat net wat mooier en steviger, door er klopfix aan toe te voegen.
De ingrediënten van klopfix zijn overigens ook vegan proof.

Zelf ben ik gek op de smaak van kokos en vond ik het niet nodig om er nog suiker of siroop aan toe te voegen. Zeker niet wanneer je het met iets zoets eet, zoals de appeltaart op mijn foto’s.

Wel lijkt het me leuk om er nog eens een heel andere smaaksensatie aan te geven, door er bijvoorbeeld een eetlepel geraspte kokos, cacaopoeder, kaneel of iets spicy doorheen te mixen!

slagroom van kokosmelk

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog?
Deel er dan een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne


Deel je jouw foto op Instagram?
Tag mij ( @hare_maristeit) in je foto of gebruik de HASHTAG #HareMaristeit 
in je onderschrift.

Wie weet zie je jouw creatie terug in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂




Dit vind je vast ook leuk:

  • Getest: vegan No Beef Bapao + Tips voor Bapao opwarmen zonder magnetronGetest: vegan No Beef Bapao + Tips voor Bapao opwarmen zonder magnetron
  • Home Made Mexicaanse VegaburgerHome Made Mexicaanse Vegaburger
  • Supertoffe serie op Netflix: Happy!Supertoffe serie op Netflix: Happy!
  • Skinny Carrot Cake (sort of…)Skinny Carrot Cake (sort of…)

Bakken (Zoet & Hartig), Recepten, Vegan Proof kokosslagroom, slagroom maken van kokosmelk, vegan slagroom

Reader Interactions

Comments

  1. Anita says

    04/10/2018 at 2:23 pm

    Het is ook leuk om de opgeklopte room als wolkje op de pompoensoep te doen.
    Ik kom je een bak pompoensoep brengen van de week( vega!)dus zet je room maar alvast in de koelkast Anita

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      04/10/2018 at 2:42 pm

      Oooh, wat lief en lekker, dank je wel!!!! NU al zin in haha 🙂

      Reply
      • Anne says

        06/10/2018 at 10:32 am

        Hoe tof als je lezers hebt die je eten komen brengen! Nieuw doel voor mijn blog ?

        Reply
  2. chucky1012 says

    04/10/2018 at 6:07 pm

    Dit kende ik niet.
    Het ziet er heerlijk uit 😉

    Reply
  3. yvonne says

    06/10/2018 at 3:48 pm

    Oo klinkt goed zeg! Ik heb nog even geen doel om slagroom voor te maken maar wil het eigenlijk gewoon proberen om te weten hoe het smaakt.

    Reply
  4. Pauline says

    15/10/2018 at 12:16 pm

    Nog niet eerder van gehoord, maar ik ga het zeker proberen!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Hare Maristeit


Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem.
Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series.
Gek op koken, koffie, rosé en comfort food.
Meer weten? Klik HIER!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Shop my style!

Lees hoe je mij kosteloos een beetje kunt supporten, wanneer je gaat shoppen bij Bol.com of Coolblue

Volg Hare Maristeit op Pinterest

Like Hare Maristeit op Facebook

Footer


Welke moeder luistert er al weken naar @rutgervink Welke moeder luistert er al weken naar @rutgervink op repeat?
Heel fijne & positieve liedjes, ik zing vrolijk mee ❤️🌈
Lindegracht 10 🥰 #muizenhuis #girlsroom #girls Lindegracht 10 🥰

#muizenhuis #girlsroom #girlsroomdecor #girlsroominspo #diy
They see me growin’ They hatin’ #moestuingelu They see me growin’
They hatin’

#moestuingeluk 🥕#moestuin #moestuinieren #moestuintje #veggies #crazyplantlady
Onze 1e stranddag van 2022 ☀️ Onze 1e stranddag van 2022 ☀️
Harlem girl ❤️ #haarlem Harlem girl ❤️

#haarlem
Glansrijk geslaagd met 3 achten, 2 zevens en 2 zes Glansrijk geslaagd met 3 achten, 2 zevens en 2 zessen op zijn diploma 🎓
Ben zo trots 🥹 

#examenuitslag #proudmommy
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Copyright © 2022 · HareMaristeit.nl

Privacyverklaring