• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Hare Maristeit logo

  • Over mij
    • Adverteren
    • Contact & Disclaimer
    • FAQ
    • Over Mij
    • In de media
  • Food
  • DIY
  • Shopping
    • Productreviews
    • Shoplogs & Shoptips
    • Webshop
  • Persoonlijk
    • Achter de schermen
    • Blogpraat
    • Challenges & Tags
    • Entertainment
    • Gewichtige Zaken
    • Huis & Tuin
    • Kids & Stuff
    • Lezersfoto’s
    • PARTY!!!
    • Scheiden
    • STOM!
    • Travel, Trips, Hotspots & Events

Tosti met Spinazie, Portobello & Tijmboter

Oct 19, 2017 · 2 Comments

Tosti met Spinazie, Portobello & Tijmboter

Hand in de lucht als je ook dol bent op tosti’s!

Veel mensen denken meteen aan een tosti met ham en kaas of kaas en ananas, maar er zijn heeeeeeeeeel veeeeeeel verschillende soorten hartige en zoete tosti’s.
En ze zijn niet alleen te bestellen in trendy hipster resto’s, maar ook gewoon eenvoudig zelf thuis te maken. Ja: ook als je (net als ik) géén tosti-ijzer of paninimaker in huis hebt.

Tosti’s zijn fijn om mee te lunchen of als avondeten met een lekker soepje erbij. Maar ik heb nu een waan-zin-ni-ge tosti gemaakt, die een op zichzelf staande maaltijd is 🙂

BRON: Ik maakte deze tosti, geïnspireerd door een (ander) tostirecept uit het boek ‘Tosti & Toast‘ waarvan ik binnenkort nog een review deel. Maar dit boek wil je hebben, als je net als ik ook gek bent op tosti’s en lekkere broodjes 🙂

Ingrediënten

  • 250 gr portobello’s
  • grote hand verse spinazie
  • 1 kleine ui
  • 1/2 el tijm
  • 2 el olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 4 sneden lekker/goed brood
  • 100 gr Italiaanse kaas

Voor de tijmboter:

  • 1/2 el tijm
  • 1/2 teen knoflook (geperst)
  • 2 el boter (of plantaardige margarine) op kamertemperatuur

Tosti met Spinazie, Portobello & Tijmboter

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200℃ (gasstand 6).

Snijd de uien en portobello in plakken of kleine stukjes en verdeel dit over een bakplaat.
Bestrooi met de tijm en besprenkel met de olijfolie.
Breng op smaak met zout en zwarte peper en bak 20 minuten in de oven.

Tosti met Spinazie, Portobello & Tijmboter


Meng intussen de boter (of margarine) met de tijm en uitgeperste knoflook.
Besmeer één kant van de sneden brood met de tijmboter en leg ze op het werkvlak, met de beboterde kanten naar onder.

Bak de spinazie in een scheut olijfolie tot dit geslonken is en laat goed uitlekken.
Verdeel de spinazie en het portobello-uienmengsel over de twee sneden brood.
Garneer met de kaas en eventueel nog een snuf verse peper.

Let de andere sneden brood erop en bestrijk de buitenkanten met de tijmboter.
Verhit een koekenpan op matig vuur en bak de tosti’s in de pan 2 tot 3 minuten aan elke kant.
Het brood moet mooi goudbruin en krokant zijn en de kaas moet gesmolten zijn.

Tosti met Spinazie, Portobello & Tijmboter

 

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram?
Tag mij ( @hare_maristeit) in je foto of gebruik de HASHTAG #HareMaristeit in je onderschrift.

Wie weet zie je jouw creatie terug in een volgend artikel met lezersfoto’s ?

 

Tosti met Spinazie, Portobello & Tijmboter Click To Tweet

Bewaren

Bewaren




Dit vind je vast ook leuk:

  • Home Made Mexicaanse VegaburgerHome Made Mexicaanse Vegaburger
  • Goedkope Studentenmaaltijd: Pasta met ChampignonsausGoedkope Studentenmaaltijd: Pasta met Champignonsaus
  • Indische Sandwich met Pindakaas & Sambal BadjakIndische Sandwich met Pindakaas & Sambal Badjak
  • Broodje Spinazie, Mozzarella, Avocado & Sambal BadjakBroodje Spinazie, Mozzarella, Avocado & Sambal Badjak

Ontbijt & Lunch, Recepten, Vega Tosti & Toast

Reader Interactions

Comments

  1. chuck1012 says

    19/10/2017 at 7:51 pm

    Mmmmm ?

    Reply
  2. Mevrouw Marloes says

    22/10/2017 at 2:46 pm

    Heel lekker! Nooit zelf bedacht dat portobello ook lekker is op een tosti!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Hare Maristeit


Hare Maristeit is het kleurrijke, diverse en persoonlijke blog van Maris Maria Renne uit Haarlem.
Gepensioneerd webwinkelier, hardcore shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd, gek op flamingo’s + unicorns en pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti. Kijkt ook veel films en series.
Dol op koffie, rosé, veggie burgers en Mexicaans eten.
Meer weten? Klik HIER!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Volg Hare Maristeit op Pinterest

Like Hare Maristeit op Facebook

Footer


Instagram post 2199406453307215983_210782433 “When you look back on 2019, don’t think of it as a year of pain, but a year of growth.” Words by @candacereels van @femalecollective ❤️
1 van de meest inspirerende personen & accounts die ik in 2019 ben gaan volgen 🙏🏻 Hebben jullie ook toffe en positiveve IG-accounts ontdekt dit jaar? 
Tip ze hieronder in een reactie ❤️
Instagram post 2198939546187821787_210782433 Ik was uitgenodigd om gisteren @disneyonice te bezoeken (de show + backstage). De korte samenvatting: ik kreeg een make-up tutorial van Belle, gleed op het ijs in de koets van Rapunzel en trok een vlinderpakje aan uit Olaf’s beroemde zomerliedje.

Een uitgebreider verslag van de Media Middag en de show, lees je nu op mijn blog: link in bio ❤️ P.S. 1: de show is nog t/m 15 december te bezoeken in @rotterdam.ahoy en van 21 t/m 29 december in @jaarbeurs Utrecht 
P.S.2: Rechtsonder in beeld, mijn in roze fluffy tule gehulde kleuter, wiens sleep ik de hele dag heb gedragen op roltrappen en bij toiletbezoekjes ❤️ #haremaristeit #disneyonice #disney #disneymagic
Instagram post 2197451038491287038_210782433 Ik ga dit jaar de Kerstdagen héél relaxt thuis doorbrengen. 
Eén dag met mijn kinderen en één dag met een vriendin. 
Op beide dagen staat er niets anders op het program dan: makkelijke en lekkere hapjes i.c.m. kerstfilms en spelletjes. 
That's it. 
Ik heb NEE gezegd tegen drukte, hysterie, restaurants, sociale verplichtingen, lange afstanden afleggen of gezamenlijk te bereiden vijf gangen met culinaire hoogstandjes. 
De dresscode voor Xmas @ Casa di Maris is: joggingbroek & Ugly Xmas Sweater. 
Luf it ❤️ Ik hoop dat jullie ook de Kerstdagen op eigen wijze en naar eigen behoefte mogen inrichten 🎄

#haremaristeit #xmas #christmastree #pinkchristmas #hohoho
Instagram post 2196455058987873973_210782433 HO HO HO + Winactie! 🥳

Ik maakte deze supertoffe ‘Party Cake met Kerstverlichting’ met de @droetkerbakken_nl Basismix voor Biscuittaart 🎄
Op mijn blog (link in bio) deel ik vandaag de How To 🎂

Laat voor 25 december in een reactie weten wat voor Kerst op de Taart variatie jij met de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart zou willen maken en maak kans op 1 van de 10 @bakkennl Taart Receptenboeken 🥳

Extra leuk als je de taart ook echt gaat maken 😋
Ik ben benieuwd naar jullie ideeën! De winnaars krijgen vóór 3 januari 2020 een privé bericht van mij ❤️ #ad #winactie #kerstopdetaart #haremaristeit #cake #droetker #partycake
Instagram post 2195757468856323152_210782433 Leuk idee voor het kerstdiner op de basisschool volgende week: kerstboompjes van komkommer 🥒🎄
How to vind je via zoekfunctie op mijn blog: link in bio ❤️ -
-
#haremaristeit #kerstmis #kidsfood #recept #christmastree #christmasfood #hohoho #cucumber #komkommer #funnyfood
Instagram post 2195134094526151488_210782433 Ik maakte deze cuties samen met mijn kleuter ❤️
De How To van deze Carrot Cupcakes met sneeuwpoppen van marshmallows, lees je vandaag op mijn blog: link in bio ❤️ #haremaristeit #cupcakes #snowman #carrotcake #recept #hohoho #jolly #kidsfood
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2019 · HareMaristeit.nl

Privacyverklaring

Koekje d'r bij? Met (digitale) koekjes werkt deze site beter!Ok