Stamppot met tuinbonen, geitenkaas en walnoten

stamppot geitenkaas tuinbonen
Toen ik Seth vertelde dat ik een stamppot wilde maken van tuinbonen, geitenkaas en walnoten, zei hij: ‘YUK, tuinbonen?!?!!’
Die reactie op tuinbonen hoor ik vaker. Eerlijk gezegd vind ik ze los ook niet erg lekker en ik koop ze ook nooit. Toch zijn ze in deze stamppot niet zo bitter als je misschien zou verwachten, dus ik zou zeggen: don’t hate it till you’ve tried it!

Ik heb deze stamppot jaren geleden eens gegeten (het recept komt uit de Allerhande trouwens) en ik was echt flabbergasted, zo lekker vond ik ‘m!

’s Middags al kaarsjes aansteken en ’s avonds lekker stamppot eten, zijn twee van mijn favoriete dingen van de koude seizoenen.
Ik vind het altijd leuk om nieuwe stamppotjes uit te proberen, dus als jullie nog leuke tips en suggesties hebben voor winterse stamppotten: DO share! Wie weet probeer ik jouw tip binnenkort uit 🙂

Ingrediënten voor 4 personen

– 1 kg kruimige aardappels
– 450 gram tuinbonen (diepvries)
– 6 eetlepels olijfolie
– 1 zakje verse tijm
– 100 gram walnoten
– 250 gram zachte geitenkaas
– 1 eetlepel vloeibare honing

 

Bereiding

Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.
Kook in een andere pan de tuinboontjes in 5 minuten beetgaar.
Giet de tuinbonen af, schep ze om met 2 eetlepels olie en houd ze afgedekt warm.
Ris de tijm van de takjes, hak de walnoten grof en verbrokkel de geitenkaas.
Giet de aardappels af en stamp ze met de rest van de olie tot een grove puree.
Schep de honing, tuinbonen en de helft van de tijm en geitenkaas erdoor.
Verwarm de stamppot nog even op een laag vuurtje.
Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Meng driekwart van de walnoten erdoor en verdeel de stamppot over vier diepe borden.
Strooi hier de rest van de geitenkaas, walnoten en tijm over.
Ik heb er ook nog wat extra honing over gedrizzled en een extra snufje peper.

NOTES: ik moest van Seth toevoegen dat hij bij deze stamppot een bijpassende jus miste. Ik vond dit zelf wel meevallen (ik heb tussendoor nog een extra scheutje honing gedrizzled), maar mogelijk wil je wel jus erbij serveren als je deze stamppot gaat maken!
Ook heb ik inmiddels een aantal enthousiaste lezersfoto’s ontvangen van deze stamppot mét gebakken spekjes: ook lekker!

Eet smakelijk!
En als jij ook niet van tuinbonen houdt, laat me dan in een comment weten of je het aandurft om deze stamppot te maken 🙂

Ik had deze stamppot voor twee personen gemaakt en had daarna wat geitenkaas en honing over. Dit heb ik gebruikt voor een heerlijke salade van avocado, appel, geitenkaas en walnoten. Ook echt een aanrader!

stamppot tuinbonen geitenkaas

[bctt tweet=”Vegetarisch recept voor een verrassende stamppot met tuinbonen, geitenkaas, walnoten en honing.”]

Heb je een DIY of een recept van mijn blog gemaakt? Post er dan een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit!
Je kunt ‘m ook tweeten naar @MarisMariaRenne of delen op Instagram. Gebruik daar dan de hashtag #HareMaristeit of tag mij ( @hare_maristeit ) in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto dan in een volgend artikel met lezersfoto’s
🙂

Wil je eens per ongeveer 3 weken een update ontvangen met de laatste artikelen, behind the scenes foto’s en exclusieve winacties die niet op mijn blog verschijnen?
Vul dan hieronder je e-mailadres in + klik op SUBSCRIBE:

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

7 reacties

  1. Nou..zelfs zo vroeg in de ochtend heb ik door jouw foto trek in deze stamppot. Eet heel vaak een cracker geitenkaas, walnoten en honing. Zo mega lekker!! Nog nooit tuinbonen op…dus ik ga dit zeker uitproberen. Fan van Allerhande recepten.

  2. Tijm, walnoten, honing, geitenkaas … topcombinatie. Maar ik vind tuinbonen ook niet lekker (zeker niet uit de diepvries, alleen verse, dubbelgedopte, kunnen nog wel een beetje). Dus ik denk dat ik deze even oversla 😉

  3. Gisteren de salade met geitenkaas, walnoten enz…. gemaakt. Heerlijk! Maar een foto vergeten te maken 🙁
    Omdat ik nog geitenkaas en noten over heb maak ik vanavond de stamppot. Hoop alleen dat ze wel tuinbonen bij de lidl hebben….. zou het ook lekker zijn met andere boontjes (sperciebonen?)

      1. Wat ik dacht… geen tuinbonen bij de lidl 🙁 Omdat manlief uiteindelijk toch thuis was met het eten en niet zo dol is op geitenkaas heb ik maar gewone prak met sperciebonen en een balletje gehakt gemaakt 😉 Ik wil het nog wel een keer maken, maar dan wel met tuinbonen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret