Salade van rucola, met avocado, Hüttenkäse, ei en walnoten

Salade van rucola, met avocado, Hüttenkäse, ei en walnoten

Het thema van Allerhande’s Maart 2017 editie is ‘Alles in een kom‘.
Ik ben fan van eten uit een kommetje (check ook mijn ‘Magische Maaltijdkom‘), want het eet zo lekker makkelijk als je onderuit gezakt op de bank hangt.

Eén van de recepten uit de nieuwste Allerhande was een ontbijtkom met Hüttenkäse, avocado, ei en jonge bladsla.
Nou ben ik zelf weer niet zo’n fan van een salade als ontbijt, dus at ik het als lunch. En met rucola in plaats van jonge bladsla. Ook liet ik de srirachasaus achterwege en voegde ik er zelf walnoten en bieslook aan toe.

Maar verder lijkt het wel op het kommetje uit de Allerhande hoor 😉

Ingrediënten voor 2 kommen

  • 2 grote scharreleieren
  • 1 eetrijpe avocado
  • 200 gr Hüttenkäse
  • flinke hand rucola
  • handje walnoten
  • fijngehakte bieslook

Hoe maak je het?

1. Kook de eieren in 7 minuten halfzacht en laat schrikken.
Pel de eieren en halveer overlangs.

Lees HIER trouwens hoe je het perfecte ei kookt en waar je zoal op moet letten om nooit meer te falen!

2. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes.

3. Verdeel de sla over twee kommen en schep een flinke lepel Hüttenkase in ieder kommetje.
Rangschik hier de plakjes avocado en eieren op.
Strooi er fijngehakte bieslook, walnoten en een snufje versgemalen peper over.

Vinden jullie een salade als ontbijt wél lekker, of eten jullie dit ook liever als lunch of ’s avonds?
Let me know 🙂

Salade van rucola, met avocado, Hüttenkäse, ei en walnoten

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits en een applausje in een volgend artikel met lezersfoto’s!

 

[bctt tweet=”Salade van rucola met avocado, ei, Hüttenkäse en walnoten!” username=”MarisMariaRenne”]

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

4 reacties

  1. Deze heb ik van t weekend gemaakt (wel volledig recept gevolgd) als avondeten want nee voor t ontbijt eet ik geen sla maar OMG wat is dit lekker!!! :):)

  2. Oe, die kan ik morgen wel eens gaan maken, ik heb alles in huis. Als lunch dan welteverstaan, salade als ontbijt gaat er hier niet in, dan worden mn bammetjes of bakje yoghurt met fruit en granola jaloers 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop