Banaan, chocolade en kokos zijn drie van mijn favoriete smaken. Voor ijsjes, milkshakes, pudding, you name it: tussen deze drie smaken kan ik vaak niet kiezen. Gooi ze bij elkaar en ik maak een vreugdedansje.
Mijn hart maakte dan ook een sprongetje van blijdschap toen ik in het ontbijtboek ‘Superstarters‘ een heerlijk recept zag staan, voor een havermout ontbijtje met al deze ingrediënten.
Ik zei het al in eerdere posts: dit boek dat ik nu aan het reviewen ben, heeft ervoor gezorgd dat er een wereld voor me opengaat!
Vandaag deel ik het originele recept uit het boek met jullie en mijn eigen variatietips. Ik heb er namelijk wat aan gesleuteld om het vegan proof te maken.
Ingrediënten
- 55 gram havermout, geweld in 250 ml kokosmelk (in het originele recept wordt 2 el yoghurt met 1 tl gemberpoeder gebruikt)
- 1 banaan, in plakjes
- vruchtvlees van 1/4 verse kokosnoot, in kleine stukjes
- 1 el gepeld hennepzaad
- 2 blokjes pure chocolade, in stukjes
Variatietips!
Je kunt de havermout al ’s nachts laten wellen in de kokoksmelk (in de koelkast), maar ik heb het ’s ochtends vers en warm bereid.
Ook heb ik geen hele kokosnoot gekocht, maar gewoon een bakje kant en klaar gesneden blokjes uit het koelvak bij de Appie, sshtt…!
Op de foto’s zie je ook dat het hennepzaad ontbreekt. En ik heb rauwe pure cacaonibs toegevoegd, in plaats van pure chocolade.
Hm, eigenlijk heb ik me dus helemaal niet aan het recept gehouden… Maar ik heb me er wel door laten inspireren en dat telt ook, vind ik.
Zie ook: Vegan ontbijtje met havermout, sinaasappel & lychee.
Wat is jullie favoriete ontbijt? En hoe bereiden jullie havermout het liefst?
Do share!
Maak je een DIY of recept van mijn blog? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Bewaren
Bewaren
Bewaren
4 reacties
Dat ziet er heerlijk uit!
Ik had het boek had ik in mijn handen gehad op het boekenfestijn en heb de mooie foto’s bekeken.
Xoxo
Lekker ! Ik eet t ook vaak zo alleen mer gedroogde blokjes kokos die zijn super lekker stevig en smeuïg te gelijk( van de markt )
Klinkt goed 🙂
Ik moet zeggen dat ik vooral gek ben op dingen met een kokossmaak, dus kokos-milkshake, ijs, koffie (siroop) e.d.
Havermout bereid in kokosmelk is echt weer zo’n mega-ontdekking! Die blokjes kokos vind ik lekker als extra toevoeging in een gerecht, maar puur als snack vind ik het dan weer ‘saai’ of zo.
Ik ben meestal niet zo van de kokosmelk maar dit ziet er wel heel lekker uit.