Vegan Havermout met Kokos, Banaan & Chocolade

havermout-banaan-kokos-cacao
Banaan, chocolade en kokos
zijn drie van mijn favoriete smaken. Voor ijsjes, milkshakes, pudding, you name it: tussen deze drie smaken kan ik vaak niet kiezen. Gooi ze bij elkaar en ik maak een vreugdedansje.

Mijn hart maakte dan ook een sprongetje van blijdschap toen ik in het ontbijtboek ‘Superstarters‘ een heerlijk recept zag staan, voor een havermout ontbijtje met al deze ingrediënten.

Ik zei het al in eerdere posts: dit boek dat ik nu aan het reviewen ben, heeft ervoor gezorgd dat er een wereld voor me opengaat!
Vandaag deel ik het originele recept uit het boek met jullie en mijn eigen variatietips. Ik heb er namelijk wat aan gesleuteld om het vegan proof te maken.

Ingrediënten

  • 55 gram havermout, geweld in 250 ml kokosmelk (in het originele recept wordt 2 el yoghurt met 1 tl gemberpoeder gebruikt)
  • 1 banaan, in plakjes
  • vruchtvlees van 1/4 verse kokosnoot, in kleine stukjes
  • 1 el gepeld hennepzaad
  • 2 blokjes pure chocolade, in stukjes

havermout-banaan-cacao-kokos

Variatietips!

Je kunt de havermout al ’s nachts laten wellen in de kokoksmelk (in de koelkast), maar ik heb het ’s ochtends vers en warm bereid.

havermout-cacao-kokos-banaan

Ook heb ik geen hele kokosnoot gekocht, maar gewoon een bakje kant en klaar gesneden blokjes uit het koelvak bij de Appie, sshtt…!
Op de foto’s zie je ook dat het hennepzaad ontbreekt. En ik heb rauwe pure cacaonibs toegevoegd, in plaats van pure chocolade.

Hm, eigenlijk heb ik me dus helemaal niet aan het recept gehouden… Maar ik heb me er wel door laten inspireren en dat telt ook, vind ik.

Zie ook: Vegan ontbijtje met havermout, sinaasappel & lychee.

Wat is jullie favoriete ontbijt? En hoe bereiden jullie havermout het liefst?
Do share!

Maak je een DIY of recept van mijn blog? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

4 reacties

  1. Lekker ! Ik eet t ook vaak zo alleen mer gedroogde blokjes kokos die zijn super lekker stevig en smeuïg te gelijk( van de markt )

    1. Klinkt goed 🙂
      Ik moet zeggen dat ik vooral gek ben op dingen met een kokossmaak, dus kokos-milkshake, ijs, koffie (siroop) e.d.
      Havermout bereid in kokosmelk is echt weer zo’n mega-ontdekking! Die blokjes kokos vind ik lekker als extra toevoeging in een gerecht, maar puur als snack vind ik het dan weer ‘saai’ of zo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop