De romige courgettesoep van mijn blog is al jaaaaaren een succesnummer bij mij thuis.
Hij is supersimpel om te maken en ik gebruik altijd de dubbele hoeveelheid van de ingrediënten uit het recept. Op die manier kan ik lekker veel eenpersoonsporties invriezen en er regelmatig mee lunchen.
Of ’s avonds snel ontdooien, wanneer ik geen zin heb om uitgebreid te koken.
Na al die jaren vond ik het wel leuk om eens met dit nooit mislukkende recept te variëren.
Even struinen op Pinterest, leerde me dat zowel appel, prei als een snuf kerrie een goede combi zijn met courgette. Zelf ben ik gek op de combinatie van feta met appel (dit is zooooo lekker met avocado!!!!), dus ik besloot om dit ook als topping aan de soep toe te voegen.
Ik ben superenthousiast over het resultaat: ik ga mijn geliefde courgettesoep vaker op deze manier bereiden en ik ben benieuwd of jullie het ook eens gaan proberen!
Wat mij betreft is het echt een heerlijk verwarmende soep voor deze gure en grauwe maanden.
Ingrediënten
- 1,5 liter groentebouillon
- 3 courgettes
- 1 prei
- 2 uien
- 2 grote tenen knoflook
- 1 groene appel
- 1 bakje roomkaas
- paar plakjes feta (verkruimelen als topping)
- snuf kerrie, peper en zout naar smaak
- scheutje zonnebloemolie
PIN DIT:
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui, rasp of hak de knoflook.
Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen.
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en ui.
Voeg de courgette en prei eraan toe met een snuf kerrie en blijf regelmatig omscheppen op middelhoog vuur.
Schenk de bouillon erbij en laat de soep zo’n 8 minuten zachtjes koken.
Voeg de roomkaas eraan toe en pureer de soep met een staafmixer of mik het in een hittebestendige blender.
Snijd de appel in kleine blokjes en laat dit even meeverwarmen in de gepureerde soep.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met gebrokkelde stukjes feta.