Ik ben niet echt een visliefhebber, maar garnalen (en gamba’s) vind ik ver-ruk-ke-lijk!
Ik heb ook vrijwel altijd een zak diepvriesgarnalen in huis. Dit kan een makkelijk-te-maken-en-snel-klaar-gerecht echt een upgrade geven, vind ik.
Toen ik vorig jaar een recept vond voor een salade van Mexicaanse garnalen met nacho’s, was ik helemaal weg van de in tacokruiden gebakken garnalen. Dit is echt een geweldige combi!
Dat garnalen ook superlekker zijn in combinatie met fruit, ontdekte ik toen ik een tropische salade met garnalen en mango maakte. Ge-ni-aal!
Kortom, ik had een missie: nóg meer recepten vinden met garnalen en fruit.
Op Del Monte’s website SayYesToTheBest.nl vond ik DIT recept voor een ananas-komkommersalade, met een knipoog naar Azië.
Ik heb het een beetje anders gedaan dan het origineel. Zo heb ik geen wijn gebruikt voor de sojadressing, maar gewoon een schaaltje sojasaus erbij geserveerd. Zo kunnen je tafelgasten zelf kiezen of ze in de saus willen dippen, of niet.
En omdat ik geen koriander eet, heb ik dit vervangen met peterselie. En tsja, de tacokruiden geven een Mexicaanse knipoog aan dit van oorsprong Aziatische bijgerecht 😉
Superlekker om te serveren op een BBQ-feestje!
Spicy Side Salad: Ananas met komkommer en garnalen
Bijgerecht of voorgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 komkommer
- 1 blik Del Monte ananasschijven of ananasstukjes
- 1 rode peper
- sojasaus
- 200 gr Hollandse garnalen of diepvriesgarnalen
- handje peterselie
- Optioneel: tacokruiden
Hoe maak je het?
Bak de garnalen in een scheutje zonneboemolie met de tacokruiden.
Laat even uitlekken in een vergiet of dep droog met wat keukenpapier.
Snijd de komkommer in kleine dunne reepjes of blokjes en de ananasschijven in kleine blokjes.
Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in ieniemienie kleine stukjes.
Strooi er een handje fijngehakte verse peterselie over en eet smakelijk!
Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog?
Maak je er een foto van en zou je het leuk vinden als deze in een volgend artikel met lezersfoto’s verschijnt?
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit
[bctt tweet=”Spicy Side Salad van ananas, komkommer en garnalen” username=”MarisMariaRenne”]
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
5 reacties
Dat klinkt heerlijk 😉
Dat ziet er lekker uit zeg! En zo fijn eenvoudig ook.
Ik houd niet van moeilijk doen ?
Dit is echt wat voor ijn gezin. Ze zijn gek op garnalen.
Je ‘moet’ ze echt eens bakken in tacokruiden! Vind ik echt een passende smaakmaker 🙂