• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Hare Maristeit logo

  • Over mij
    • Samenwerken
    • Contact & Disclaimer
    • Freelance
    • Over Mij
    • In de media
  • Food
  • DIY
  • Shopping
    • Productreviews
    • Shoplogs & Shoptips
    • Webshop
  • Persoonlijk
    • Achter de schermen
    • Entertainment
    • Gewichtige Zaken
    • Huis & Tuin
    • Kids & Stuff
    • Lezersfoto’s
    • PARTY!!!
    • Travel, Trips, Hotspots & Events

Gulai kangkung dan udang (Curry van Spinazie en Garnalen)

Jan 31, 2017 · 3 Comments

Gulai kangkung dan udang (Kerrie van Spinazie en Garnalen)

Op Facebook snuffel en blader ik graag in food-groepjes. Vooral in Indische groepjes, want hier lees ik veel interessante tips en tricks uit deze veelzijdige keuken waar iedereen dingen steeds anders doet, noemt en schrijft.

In de Facebookgroep Homemade (Thai/Indo) Food deelde Marjoleine Bosma het recept voor Gulai kangkung dan udang (curry van spinazie en garnalen) van haar (overleden) Oma.
Dit gerecht kende ik nog niet en het leek me superlekker. Ik heb het gemaakt en wij waren fan!

Het is een leuke afwisseling op de Indische rijsttafel, die (bij ons) al snel vol kan staan met alleen maar vleesgerechten of bijgerechten met eieren.
Met toestemming van Marjoleine mag ik dit recept met jullie delen.

Ingrediënten

  • 500 gr. verse spinazie
  • 200 gr. garnalen, vers of bevroren
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 tl Kunjit
  • 1/2 tl Trassie
  • 1 tl Sereh
  • 1 tl Djahé
  • snufjes zout & suiker
  • olie naar keuze om in te bakken
  • 1 kopje santen (ik gebruikte een scheut kokosmelk)

Gulai kangkung dan udang (Kerrie van Spinazie en Garnalen)

Hoe maak je het?

In de blender (of met staafmixer/keukenmachine) de ui, knoflook en specerijen fijn maken.
Fruit dit met een scheutje olie aan in een wok of hapjespan.
Voeg hier de spinazie aan toe en laat dit al omscheppend slinken.

Voeg het kopje santen (of scheutje kokosmelk) eraan toe en breng aan de kook.
Op het moment dat het begint te koken, voeg je de garnalen eraan toe.

Schep op laag vuur (voortdurend scheppend) nog 5 minuten door.
Proef en voeg naar smaak nog zout en eventueel wat suiker toe.

Selamat makan / Eet smakelijk!

indisch eten

You like? Bekijk dan alle Indische recepten van mijn blog!
Verzoekjes voor Indische recepten die ik eens moet gaan maken en delen? Laat het weten in een reactie!

Recept voor Indische Gulai kangkung dan udang (Curry van Spinazie en Garnalen) Click To Tweet

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verover je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren




Dit vind je vast ook leuk:

  • Home Made Mexicaanse VegaburgerHome Made Mexicaanse Vegaburger
  • Supergroene Salade met Kip, Komkommer & KiwiSupergroene Salade met Kip, Komkommer & Kiwi
  • Frappe van Aardbei, Rabarber en MuntFrappe van Aardbei, Rabarber en Munt
  • Mexicaans EenpansgerechtMexicaans Eenpansgerecht

Indisch, Recepten Gulai kangkung dan udang, Gulai kanKerrie van Spinazie en Garnalen, Indisch koken, indische curry

Reader Interactions

Comments

  1. chucky1012 says

    31/01/2017 at 12:15 pm

    Dit gerecht ziet er zo heerlijk uit dat ik het recept bewaar 😉

    Reply
  2. Nesrin says

    31/01/2017 at 9:10 pm

    Hmm garnalen en spinazie like & love it! Het ziet er weer lekker uit.

    Reply
  3. Daisy Dingen says

    01/02/2017 at 2:47 am

    Dit ziet er erg lekker uit! Mijn vriend is gek op gamba’s dus dit moet ik zeker eens proberen.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Hare Maristeit


Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem.
Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series.
Gek op koken, koffie, rosé en comfort food.
Meer weten? Klik HIER!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Shop my style!

Lees hoe je mij kosteloos een beetje kunt supporten, wanneer je gaat shoppen bij Bol.com of Coolblue

Volg Hare Maristeit op Pinterest

Like Hare Maristeit op Facebook

Footer


“A party without cake, is just a meeting…” 🎂🎈
Hysterische week voor de boeg in 3… 2…. 1… 🔥
De superkleine kamer van mijn zoon praktisch én l De superkleine kamer van mijn zoon praktisch én leuk inrichten, leek de grootste uitdaging toen ik vorig jaar moest verhuizen.
Maar álles klopte en het werd de tofste kamer van het huis 😎
De lang geleden beloofde blogpost hierover, staat nu online ➡️ www.HareMaRisteit.nl 

#teenagebedroom #teenagebedroomdecor #interiorinspiration #meetmycolors #tienerkamer #happyhome
Zij heeft een aftelkalender gemaakt en ik heb vale Zij heeft een aftelkalender gemaakt en ik heb valeriaan aan het boodschappenlijstje toegevoegd 😅

#nog17nachtjesslapen #hysterieallovertheplace #lordhavemercyonmysoul #kidsbirthday #rainbow #flyingtiger #flyingtigercopenhagen #partyinvitations
Ik dacht dat ik er relatief makkelijk vanaf kwam, Ik dacht dat ik er relatief makkelijk vanaf kwam, met 1 dag pittige koorts + extreme spierpijn en 1 grieperig weekje uitzieken.
Maar daarna kwam de vermoeidheid en benauwdheid inclusief een serieuze brain fog.
Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat ik een paar weken geleden nog +10K stappen per dag door Londen zette, wanneer ik nu compleet buiten adem even naar de stad of mijn dochter naar school fiets.
Of dat ik uren door een museum liep en alle indrukken in me opnam, terwijl ik nu op sommige dagen niet langer dan een uur naar een scherm kan staren.
Ik weet dat dit tijdelijk is en ik heb om me heen mensen met heftiger symptomen zien worstelen, maar ik vind het op sommige dagen wel lastig om eraan toe te geven. 

Overigens gaat onkruid trekken en tuinieren me dan best wel goed af nu (net als de achterstallige verhuisdozen uitpakken en met de inhoud dealen), dus daar focus ik nu maar even op. 
Die shizzle moest immers ook nog gebeuren 🙃

#brainfog #moestuinieren #tuintjeinmijnhart
Altijd prijs 🥳 #happykids #kingsday2022 #konin Altijd prijs 🥳

#happykids #kingsday2022 #koningsdag #koningsdag2022 #kermis #funfair #funfairs
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Copyright © 2022 · HareMaristeit.nl

Privacyverklaring