Op Facebook snuffel en blader ik graag in food-groepjes. Vooral in Indische groepjes, want hier lees ik veel interessante tips en tricks uit deze veelzijdige keuken waar iedereen dingen steeds anders doet, noemt en schrijft.
In de Facebookgroep Homemade (Thai/Indo) Food deelde Marjoleine Bosma het recept voor Gulai kangkung dan udang (curry van spinazie en garnalen) van haar (overleden) Oma.
Dit gerecht kende ik nog niet en het leek me superlekker. Ik heb het gemaakt en wij waren fan!
Het is een leuke afwisseling op de Indische rijsttafel, die (bij ons) al snel vol kan staan met alleen maar vleesgerechten of bijgerechten met eieren.
Met toestemming van Marjoleine mag ik dit recept met jullie delen.
Ingrediënten
- 500 gr. verse spinazie
- 200 gr. garnalen, vers of bevroren
- 1 ui, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 tl Kunjit
- 1/2 tl Trassie
- 1 tl Sereh
- 1 tl Djahé
- snufjes zout & suiker
- olie naar keuze om in te bakken
- 1 kopje santen (ik gebruikte een scheut kokosmelk)
Hoe maak je het?
In de blender (of met staafmixer/keukenmachine) de ui, knoflook en specerijen fijn maken.
Fruit dit met een scheutje olie aan in een wok of hapjespan.
Voeg hier de spinazie aan toe en laat dit al omscheppend slinken.
Voeg het kopje santen (of scheutje kokosmelk) eraan toe en breng aan de kook.
Op het moment dat het begint te koken, voeg je de garnalen eraan toe.
Schep op laag vuur (voortdurend scheppend) nog 5 minuten door.
Proef en voeg naar smaak nog zout en eventueel wat suiker toe.
Selamat makan / Eet smakelijk!
You like? Bekijk dan alle Indische recepten van mijn blog!
Verzoekjes voor Indische recepten die ik eens moet gaan maken en delen? Laat het weten in een reactie!
[bctt tweet=”Recept voor Indische Gulai kangkung dan udang (Curry van Spinazie en Garnalen)” username=”MarisMariaRenne”]
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verover je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
3 reacties
Dit gerecht ziet er zo heerlijk uit dat ik het recept bewaar 😉
Hmm garnalen en spinazie like & love it! Het ziet er weer lekker uit.
Dit ziet er erg lekker uit! Mijn vriend is gek op gamba’s dus dit moet ik zeker eens proberen.