Ontbijtsmoothie met havermout & fruit

ontbijtsmoothie
Ik had een tijdje een havermoutfase en nu ben ik er een beetje klaar mee. Havermout is natuurlijk wel hartstikke gezond, maar om iedere dag een ‘papje’ naar binnen te werken, gaat me toch op den duur een beetje tegenstaan.
Daarom heb ik een leuke variant gevonden, namelijk: door het te verwerken in een smoothie!

How To:
Stop een half bakje aardbeien, 2 bananen en 350 ml Griekse yoghurt in de blender en pureer alles tot een smoothie.
Hierna schenk ik 1 glaasje in voor mijn Muppet, die ‘geen stukjes’ in zijn drinken wil.
Vervolgens voeg ik 2 schepjes havermout toe en zet ik de blender weer aan, om 1 glaasje voor mijn lief in te schenken. Hij houdt wel van een ‘ontbijtdrink’.
Daarna voeg ik aan het laatste restje nog 2 schepjes havermout toe en laat ik de blender alles goed mixen. Je hebt dan een stevige substantie die je nauwelijks door een rietje kunt drinken, maar beter met een lepel kunt eten. Dit laatste beetje is dan voor mij, en ik vind het HEERLIJK!

Weten jullie nog leuke havermoutrecepten voor in de blender?

Meer inspiratie? Volg Hare Maristeit op Twitter, Facebook, Pinterest, Instagram of Bloglovin.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

4 reacties

  1. Goed idee! Mijn havermout periode duurt al best lang, maar kan me voorstellen dat het mij op een gegeven moment ook gaat vervelen.

  2. Ik kook de havermout vantevoren en dat bewaar ik in de koelkast. Vervolgens gebruik dezelfde gekookte havermout in mijn smoothies (voor als ik geen banaan heb om het dikker te maken). Gekookte havermout in smoothies geeft meer structuur dan ongekookte havermout. Zo kun je het ook varieren 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret