• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Hare Maristeit logo

  • Over mij
    • Adverteren
    • Contact & Disclaimer
    • FAQ
    • Over Mij
    • In de media
  • Food
  • DIY
  • Shopping
    • Productreviews
    • Shoplogs & Shoptips
    • Webshop
  • Persoonlijk
    • Achter de schermen
    • Blogpraat
    • Challenges & Tags
    • Entertainment
    • Gewichtige Zaken
    • Huis & Tuin
    • Kids & Stuff
    • Lezersfoto’s
    • PARTY!!!
    • Scheiden
    • STOM!
    • Travel, Trips, Hotspots & Events

Vegaburger van Kidneybonen met Tomatensalsa

Feb 11, 2017 · 3 Comments

vegaburger van kidneybonen

Momenteel ben ik in de ban van zelf vegaburgers maken. Volgens mijn BFF Sarah (die al ruim 20 jaar vegetariër is) móest ik echt de zwarte bonenburger volgens het recept van Ikbenirisniet.nl eens proberen, want (I quote): ‘die is ge-ni-aal!’.

Dus maakte ik een boodschappenlijstje en stuurde Seth op pad.
Toen gebeurde er dit:

 

Wat achtergrondinformatie: onze buurtsuper heeft NOOIT wat ik écht nodig heb. Ik kom regelmatig chagrijnig terug met een geïmproviseerd ingrediënt voor een recept.
Ze waren een tijdje gesloten vanwege een brand en onlangs weer heropend, vandaar mijn eyeroll in bovenstaande chat.
Ik moest namelijk tijdelijk naar een andere buurtsuper waar nóg minder verkrijgbaar was.

Zodoende maakte ik dus kidneybonenburgers volgens het recept voor zwarte bonenburgers van Iris en ze waren superlekker! Maar ik ga ze dus zeker nog eens maken van zwarte bonen. Wordt vervolgd.

Zelf vegaburgers maken: GOOD TO KNOW + TIPS VOORAF!

Als je nog nooit veggie burgers hebt gemaakt, moet je er een beetje rekening mee houden dat ze nooit écht superstevig worden. Het heeft geen vleesstructuur, het is meer een ‘stevige puree’.

Het helpt als je de vegaburgers ten minste een uur laat opstijven in de koelkast, dan worden ze steviger. Nog beter: maak ze ‘s ochtends alvast, of een avond van tevoren!

vegaburger van kidneybonen

Je kunt zelfgemaakte vegaburgers die te vochtig of slapjes zijn ook verstevigen door wat havermout toe te voegen. Ik gebruikte voor deze burgers Brinta Oergranen en nee: dit is geen reclamepraatje.
Deze granen zijn namelijk wat grover van structuur en ideaal om je slappe burger een upgrade en fijnere structuur te geven.

Ingrediënten voor 4 bonenburgers

  • 1 avocado
  • 4 broodjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 255 gram kidneybonen (uit blik, uitlekgewicht)
  • zout & peper
  • 5 el paneermeel + een beetje extra

Ingrediënten voor de tomatensalsa-topping:

  • 2 rijpe tomaten
  • 1 lenteui
  • 1/2 kleine jalepeño
  • 1 takje verse peterselie
  • citroensap
  • knoflookpoeder (of 1/4 vers knoflookteentje)
  • zout & peper

Hoe maak je deze Vegan Proof Vegaburgers van Kidneybonen?!

  1. Snij de ui en knoflook fijn. Bak ze even aan in een koekenpan, voeg de paprikapoeder en komijn eraan toe en bak nog een paar minuten.
  2. Laat de bonen uitlekken in een vergiet en spoel om.
  3. Gooi in een foodprocessor of andere keukenmachine de bonen en het uimengsel en pureer kort. Het mengsel moet een beetje grof van structuur blijven.
    Heb je geen keukenmachine? Je kan het ook prakken met een vork als je een beetje geduld hebt. Ook kun je een staafmixer gebruiken en wat havermout of Brinta oergranen toevoegen voor de stevigheid/structuur (als het mengsel té puree-achtig wordt).
  4. Meng het paneermeel door het bonenmengsel. Verdeel het bonenmengsel in 4 gelijke delen en maak er burgers van.
    Tip van Iris: doe dit door er één dikke staaf van te maken en het dan te verdelen in 4 delen. Dan weet je zeker dat elke burger even groot wordt en dat je niet iets overhoudt. Verdeel een beetje paneermeel aan de buitenkant van de burgers.
  5. Maak de tomatensalsa: snijd de tomaten in blokjes, de lente-ui in dunne ringetjes, hak de jalepeño en peterselie fijn. Mix dit door elkaar in een kommetje en voeg er naar smaak citroensap, knoflook, zout en peper aan toe.
  6. Verhit in een koekenpan een beetje olie en bak de bonenburgers ongeveer 5 minuten aan elke kant.

vegaburger van kidneybonen

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Zelf maken: vegan proof vegaburger van kidneybonen! Click To Tweet

P.s. bekijk HIER alle Bad Ass burgers van mijn blog en HIER al mijn vegetarische recepten!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren




Dit vind je vast ook leuk:

  • Spinaziesalade met Bietjes & GeitenkaasSpinaziesalade met Bietjes & Geitenkaas
  • Kleurrijke Salade met Kidneybonen, Maïs, Paprika en BanaanKleurrijke Salade met Kidneybonen, Maïs, Paprika en Banaan
  • Gado Gado + Perfecte PindasausGado Gado + Perfecte Pindasaus
  • Skinny & Spicy Spinaziesoep met MuntSkinny & Spicy Spinaziesoep met Munt

Burgers, Recepten, Vega, Vegan Proof burger van bonen, kidneybonen, vegaburger, vegan burger, vegan proof, veggie burger, zelf vegaburgers maken

Reader Interactions

Comments

  1. chucky1012 says

    11/02/2017 at 7:15 am

    Het ziet er super lekker uit 😉

    Reply
  2. Iris says

    11/02/2017 at 10:26 am

    Jaaa zo fotogeniek geworden ook! En voor mij ook goed om te weten dat het met kidneybonen ook lekker is, ga ik snel eens proberen 😀

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      11/02/2017 at 10:36 am

      Ik heb nu een obsessie met zwarte bonen, dat snap je ? Wordt vervolgd.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Hare Maristeit


Hare Maristeit is het kleurrijke, diverse en persoonlijke blog van Maris Maria Renne uit Haarlem.
Gepensioneerd webwinkelier, hardcore shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series.
Dol op koffie, rosé, veggie burgers en Mexicaans eten.
Meer weten? Klik HIER!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Thanks 4 UR support!

Lees hoe je mij kosteloos een beetje kunt supporten tijdens de coronacrisis, wanneer je gaat shoppen op Bol.com

Volg Hare Maristeit op Pinterest

Like Hare Maristeit op Facebook

Footer


Doek nr 6 alweer! Ik had werkelijk niet gedacht da Doek nr 6 alweer! Ik had werkelijk niet gedacht dat ik Schilderen op nummer zó leuk zou vinden.
Het is superverslavend en rustgevend om te doen: lekker niet nadenken, alleen corresponderende nummertjes zoeken, muziekje aan en een ongezellige felle lamp erbij 💡

Dit doek kocht ik in oktober via Ali Express, vanwege de mooie kleuren. Ik zag toen helemaal voor me hoe ik deze in mijn nieuwe woonkamer zou ophangen, ook al wist ik toen nog niet wáár ik zou gaan wonen.
Nou heb ik +3 maanden moeten wachten op de bezorging (thank you Oom Ali 🥶), ben ik inmiddels verhuisd en denk ik dat ik ‘m op de gang ga ophangen.

Ik krijg veel vragen over de kwaliteit van Ali’s schilderpakketten. Tot nu toe ben ik gematigd tevreden 😬

✅ Het doek heb ik niet gestreken en is nu ik halverwege ben al kreukvrij. 

✅ De verf dekt goed, een aantal kleuren hebben een 2e laagje nodig, sommigen maar 1. Bij andere pakketten moest ik soms 3 lagen doen (en dit vind ik irritant)

❌ De kleuren verf zijn veel feller dan de neutralere pastel-en-aardetinten op de voorbeeldfoto. 

❌ Op het doek is de afbeelding al licht ingekleurd (geprint) en dit vind ik persoonlijk jammer. De magie van schilderen op nummer zit ‘m wat mij betreft juist in een wit canvas voor je ogen tot leven zien komen met een zelf aangebrachte kleurenexplosie. 
Als het al een beetje ingekleurd is, voelt het alsof je iemand anders zijn kleurplaat afmaakt 😑

✅ De prijs van $7,- is natuurlijk fijn,
moet je er alleen wel 3 maanden op wachten 😆

❤️Deel jouw foto’s van deze lockdownhobby met #heelhollandschildertopnummer voor meer inspiratie en tips!
Volgens Indonesische traditie is het de gewoonte o Volgens Indonesische traditie is het de gewoonte om op de 40e sterfdag een ‘Selamatan’ (offermaal) te houden.

Deze traditie wordt nog door veel Indische families in ere gehouden en vind ik belangrijk om ook door te geven aan mijn eigen kinderen. 
De gedachte achter de selamatan is dat de ziel op deze dag definitief afscheid neemt van de nabestaanden.

Gezien de coronamaatregelen, konden wij dit vandaag niet met de hele familie samen doen en gaven mijn zoon en ik er op onze eigen manier een persoonlijke invulling aan.
We maakten en aten samen nasi goreng en ik deelde herinneringen met hem.
Hoe bijzonder is het dat ik 41 jaar een Opa heb mogen hebben?!

Selamat jalan Opa (Opoe) ❤️
Summer vibes #underconstruction 🦩 ☀️ 🌱 Summer vibes #underconstruction 🦩 ☀️ 🌱
Detail in mijn nieuwe woonkamer: vind het effect v Detail in mijn nieuwe woonkamer: vind het effect van deze ‘zwevende’ plank (SKOGSTA van @ikeanederland ) zo leuk 🥰

De muur / deze hoek is nog niet af: to be continued 🐌 

#happynewhome #workinprogress
I ❤️ my new retro kitchen 🥰 I ❤️ my new retro kitchen 🥰
Minimalistisch en subtiel: ik hou d’r van ❤️ Minimalistisch en subtiel: ik hou d’r van ❤️

#stoerensoberwonen #meetmycolors #kwantuminhuis #coloryourlife #happynewhome #happyhome
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2021 · HareMaristeit.nl

Privacyverklaring