De Mexicaanse keuken is favoriet bij ons thuis en de meest recente Allerhande (augustus 2015) staat vol met Mexicaanse recepten waar ik er al een aantal van heb gemaakt.
Onlangs deelde ik bijvoorbeeld al de verrukkelijke tortillawraps met kip en mango. Die heb ik trouwens al twee keer gemaakt inmiddels, want wát was dat lekker….
Deze Mexicaanse salade was ook een succesnummertje hier in huis en gelukkig had ik teveel ingrediënten in huis gehaald, zodat ik het de dag erna nog eens als lunch kon eten.
Ik heb het recept ietsepietsie aangepast trouwens. In het oorspronkelijke recept wordt romainesla geadviseerd, maar ik ben echt een voorstander van ijsbergsla met Mexicaanse gerechten.
Ook heb ik tacokruiden gebruikt om de garnalen in te bakken en heb ik er fijngesneden munt overeen gestrooid, omdat ik geen koriander eet.
Ingrediënten voor 2 personen
- Zak ijsbergsla
- Blikje crispy maïskorrels
- Bakje cherrytomaatjes
- 200 gram garnalen
- tacokruiden
- 150 gram tortillachips (naturel)
- fijngesneden blaadjes munt
- Optioneel: maak een dressing van 2 el sinaasappelsap, 2 el citroensap en 1 el arachideolie.
Bereiding
Bak de garnalen in olie en bestrooi ze met de tacokruiden. Halveer de tomaatjes. Doe de nacho’s in een plastic zakje en breek ze daarin met je handen tot kleine stukjes.
Verdeel de sla over twee borden en voeg hier de tomaatjes, garnalen, gebroken nacho’s en maïskorrels aan toe en bestrooi met de fijngesneden muntblaadjes.
Eet smakelijk!!!!
Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verdien je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!
[bctt tweet=”Recept voor zomerse Mexicaanse salade met garnalen, maïs en nacho’s!”]
Bewaren
2 reacties
Hmm..wat een heerlijk zomers gerecht!!
Wat ziet dit gerecht er heerlijk uit!
Ook lekker als men gaat barbequen 😉