Tortillawraps met Kip, Mangochutney & IJsbergsla

wraps mango kip

Wij eten bijna iedere week wel een Mexicaans gerecht, ik vind het echt heerlijk! Ik ben dan ook altijd op zoek naar nieuwe Mexicaanse recepten en leuke variaties met ingrediënten.

In de juli editie van Allerhande vond ik een leuk recept voor tortillawraps met kip en mangochutney, dat ik een klein beetje heb aangepast. Ze vielen erg in de smaak bij ons thuis en ik ga ze zeker vaker maken!

Ze zijn ook lekker om koud te eten, dus perfect om mee te nemen naar een picknick.

Ingrediënten voor 4 personen

wraps mango kip vulling
– 4 kipschnitzels
– half bakje munt (15 gr, alleen de blaadjes)
– 200 gr ijsbergsla
– 1 rode en 1 gele paprika
– 2 el yoghurt-sladressing (ik heb dit zelf gemaakt van yoghurt en honing)
– 8 tortillawraps
– 4 el zoete mangochutney
– klein blikje crunchy maiskorrels

Bereiding

Stap 1.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipschnitzels op middelhoog vuur in 5 minuten goudbruin. Keer halverwege.
Stap 2.
Snijd ondertussen de paprika en munt fijn en mix dit met de ijsbergsla.
Stap 3.
Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in kleine reepjes. Bestrijk de wraps met de mangochutney, maar laat 2 cm bij de randen vrij. Verdeel de kipreepjes, maiskorrels en de sla over de wraps en besprenkel met de yoghurtdressing. Rol de wraps stevig op en snijd ze schuin doormidden.

TIP: Leg de vulling zoveel mogelijk aan één kant, in plaats van over de gehele wrap. Daardoor kun je de wrap makkelijker rollen en valt de inhoud er niet zo snel uit!

 wraps met mango en kip

[bctt tweet=”Tortillawraps met kip en mangochutney: perfect picknick food!” username=”MarisMariaRenne”]

 

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit

 

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

3 reacties

  1. Oeeeh dit klinkt echt heerlijk! Ik maak ook regelmatig wraps met krokante kipschnitzels maar dan vaak met sweet chili saus en sla enz. Maar met mango klinkt ook erg goed 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret