Getest: Kwekkeboom Ovenhapjes

Kwekkeboom Oven bitterballen kaashapjes
Advertisement
Wij hebben heel bewust geen frituurpan en ook geen magnetron in huis. Ik weet van mezelf namelijk dat er hierdoor het gevaar insluipt, dat ik dan vaker naar makkelijke en niet voedzame kant en klaar maaltijden zou grijpen.

Aan de magnetron moeten we binnenkort misschien dan toch gaan geloven, voor de nog te bereiden flesvoedingen van ons dochtertje die in mei verwacht wordt. Maar nog steeds wil ik geen frituurpan in huis, ook al kun je kiezen voor gezondere oliën in plaats van frituurvet: de geur blijft zo lang in huis hangen en in de winter ga ik heus niet buiten staan om te frituren.

Natuurlijk vind ik gefrituurde snacks wel onwijs lekker! Zo eens in de maand halen we een vette hap bij de snackbar en als we in de stad een vrijmibootje hebben met vrienden, bestellen we ook steevast een grote schaal met gemengde bittergarnituur.  Als ik met mijn Muppet ergens ga lunchen, speurt hij ook altijd meteen de menukaart af, met de hoop dat er een broodje kroket op staat.
Ik was dan ook erg blij verrast toen Kwekkeboom een lijn van acht verschillende snacks uitbracht, die je in de oven kunt bereiden!
Wij hebben voor jullie de Kwekkeboom Oven Rundvlees Croquetten, Bitterballen en Kaashapjes getest. Vooral naar de bitterballen was ik erg benieuwd, want ik heb eerder wel eens ovensnacks geprobeerd, maar die vond ik toch een beetje tegenvallen. Gefrituurde hapjes hebben nou eenmaal meer die zogenaamde ‘crispy’ bite, dan hapjes uit de oven….

 

Hoe te bereiden

Kwekkeboom Oven uit de vriezer

Voor het meest krokante resultaat is het belangrijk dat de oven zo heet mogelijk is. Verwarm deze dan ook goed voor (225-250° C).
De hapjes kunnen direct vanuit de vriezer in de oven. Leg bakpapier op het ovenrooster of de bakplaat en verdeel daar de hapjes over. Het resultaat is afhankelijk van het merk en soort oven dat je hebt. Op de website van Kwekkeboom kun je zien op welke temperatuur en tijd je jouw oven het beste kunt instellen. Klik HIER voor de instructies.
Staat je oven er niet tussen, volg dan het algemene bereidingsadvies in de tabel. Wanneer de hapjes in de oven klaar zijn, laat ze dan nog even 2 minuten buiten de oven staan, voor een optimaal krokant resultaat!

 

Het Testpanel

Kwekkeboom Oven Testpanel

Ons testpanel bestond uit drie personen:

 Eén man van 33 jaar, liefhebber van goulashkroketten, satékroketten en bitterballen.
 Eén vrouw van 35 jaar, hoogzwanger en momenteel kieskeurig en pietluttig met eten. Vindt eten tegenwoordig al snel te vet, smakeloos of klef. Trok vóór de zwangerschap wel eens graag een kaassouflé of goulashkroketje uit de muur.
 Eén jongetje van 9 jaar. Groot fan van broodjes kroket en vraagt in ieder etablissement of er ook bittergarnituur op de kaart staat. Dit panellid werd van tevoren niet verteld dat bittergarnituur en kroketten normaal gesproken gefrituurd worden, en dat deze hapjes in de oven waren bereid.

Bij het zien van de hapjes waren we alledrie verrast, ze zagen er namelijk niet alleen mooi gekleurd en krokant uit, ze roken ook heerlijk (zonder vettige lucht in de keuken, hoera!).

kwekkeboom Oven Kroketten

We begonnen aan de broodjes kroket (met mosterd: zoooo lekker!) en er werd door alledrie de panelleden geen verschil met een gefrituurde kroket geproefd. Quote van de man: ‘Als dit een kroket uit de muur was geweest, had ik het ook geloofd’.
Hierbij wel de voetnoot, dat rundvlees kroketten niet zijn favoriete kroketten zijn en dat hij hoopt dat Kwekkeboom nog een goulash variant gaat uitbrengen.
Het jongste panellid was te druk met kauwen om zijn mening te geven, maar aan de dikke duim en blije pretbek te zien, is deze ovensnack helemaal goedgekeurd.

Naar de bitterballen was ik het meest benieuwd, omdat ik eerder andere ovensnacks heb geprobeerd en de bitterballen dan vond tegenvallen. Ze waren meestal zacht, slap en klef.
We waren alledrie wederom ontzettend verrast, want deze bitterballen waren écht knapperig en smaakten zoals een bitterbal hoort te smaken!

Kwekkeboom Oven kaashapjes binnenkant

Overigens waren we nog het meest verrast door de kaashapjes. Deze waren superkrokant en hadden een heerlijk romige cheddar kaasvulling. Heerlijk om met chilisaus te serveren!

 

Waar te koop?

Kwekkeboom Oven Snacks

In bijna iedere supermarkt zijn de Kwekkeboom Oven Croquetten, Bitterballen en Kaashapjes verkrijgbaar in het diepvriesschap, te herkennen aan de paarse stazak. Afhankelijk van de grootte van de supermarkt zijn ook de andere hapjes van Kwekkeboom Oven verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld gemixte hapjes of kiphapjes gevuld met kerrie of saté.

Hebben jullie de Kwekkeboom Oven producten al geprobeerd en wat vonden jullie ervan? En zo nee: welke snacks lijken jullie het lekkerst?

 

Tip!

bitterballen cupcakes veraf bitterballen cupcakes close up

Op zoek naar een leuk recept met bitterballen waarvoor je geen frituurpan nodig hebt? Afgelopen zomer maakte ik deze ‘Bitterballen Cupcakes met toefjes van mosterd crème‘ voor een avondje WK-voetbal kijken met vrienden.
Nee, nou niet meteen denken ‘ieuwl, dat mens is gek’ echt: het is superlekker, makkelijk te bereiden en origineel om te serveren!

Hare Maristeit

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

19 reacties

 1. leuke review, zal ze eens testen. Wij hebben ook geen friteuse maar eerder omdat friet thuis nooit zo lekker is als bij de friettent. Uit de oven vind ij de friet mwah en kroketten ‘ach het vult’. Uit de actifry komen kleine frikandellen best lekker en friet gaat ook best goed. Maar nu gaan we kwekkeboom eens proberen!

  1. Klopt, dat vond ik ook van andere merken, dus wij waren echt verrast dat deze snacks wél knapperig waren!
   Het is wel belangrijk dat je echt goed de instructies leest (Hoe lang en warm voor jouw soort oven).
   Qua ovenfrites zitten er ook zoveel verschillen in kwaliteit! Volgens mij kwamen de AH huismerk ovenfrites het best uit de test bij ons na vele merken te hebben geprobeerd.

 2. Ja! Mijn vriendje is dol op de kroketjes! Wij hebben ook geen frituurpan, zelf ben ik vegetariër, dus als ik snack is het van de vegetarische slager, een lekker bitterballetje gebakken in de olie in een pan, maar Bart vindt de ovenkroketten écht heerlijk!! Overige producten heeft ‘ie nog niet geprobeerd. Onze friet komt ook altijd uit de oven, even wennen, maar uiteindelijk net zo lekker!

 3. *deze zwangere MOET-NU-METEEN een broodje kroket!!
  Zometeen maar naar de Appie dan.
  Ben erg benieuwd! Lust sinds ik zwanger ben niets meer uit het vet… Dit zou dé ideale oplossing zijn!!!

 4. Ik ken de kroketten en ze zijn heerlijk!!! Ben erg benieuwd naar de kaassnacks, deze hebben we nog niet geprobeerd. Wij vinden de oven frikandellen van mora trouwens ook erg lekker, zeker een aanrader!

 5. Wij hebben jaren geleden ook de frituurpan de deur uitgegooid. Dat ding was zo smerig en je huis stinkt er helemaal naar. Daarnaast vond ik het veel te veel gedoe om te frituren. Ik ben dus heel blij dat er nu ook lekkere oven varianten zijn. Hmmm ik heb nu echt trek in een broodje kroket.

  1. Ja, het gaat zo stinken! Vroegâh (toen ik nog studeerde) heb ik wel een tijdje een frituurpan gehad en toen gebruikte ik ‘m ook veel te vaak. Stond ik dan in de winter op het balkon te koukleumen in de stank, bah!
   En door al die reacties krijg ik nu ook weer zin in een broodje kroket 🙂

 6. Ziet er geerlijk uit, jammie! Ik denk dat ik het ga proberen voor de volgende verjaardag in huis. 1 keer de oven volgooien is minder werk (en stank gok ik) dan een maar keer het frituurmandje vullen! Ben benieuwd! 🙂

 7. Ik ben ook heel verrast! Wij gebruiken de frituurpan niet en gooien soms frietjes en andere snackjes in de oven wat geen succes is wat betreft de snackjes.

  Dit wil ik daarom zeker proberen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret