Fruitige Spinazie Smoothie

fruitige spinazie smoothieOm weer wat aan te sterken na de bevalling, probeer ik nu zoveel mogelijk ijzers binnen te krijgen.
Ik drink liters roosvicee, besmeer mijn bammetjes rijkelijk met appelstroop en heb deze week al twee keer mijn favo broodje spinazie #2 gemaakt.
Ook maak ik nu dagelijks weer sapjes met de blender, waar ik een flinke hand spinazie in gooi.
Ik mix dit altijd het liefst met seizoensfruit en gelukkig is het nu mijn favoriete seizoen, want er zijn weer aardbeien (jeej)!

Naast aardbeien heb ik in deze smoothie ook één banaan gestopt. Dit maakt het lekker romig, ik vind dikkere smoothies lekkerder dan waterige sapjes.

Om deze zoete, fruitige groene smoothie te maken heb je nodig:

– 1 banaan
– 125 gram aardbeien
– flinke hand spinazie
– scheutje (kokos)water

Stop alles even in de blender en… enjoy!

Hebben jullie favo ingrediënten die lekker smaken in zelfgemaakte spinaziesapjes?
DO share!

fruitige spinazie smoothie ingredienten

 

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

6 reacties

  1. Lekker!! de combi van ijzer met vitamine C bevordert de opname van ijzer , supergezond dus.
    Ik combineer spinazie vaak in een sapje met (groene) appel, bleekselderij, komkommer, citroen en een stukje gember.
    De smaak is wel even wennen maar inmiddels favoriet!

  2. Misschien wel handig om een beetje af te wisselen. Elke dag spinazie is misschien niet zo heel goed (weet ik niet zeker hoor, denk ik maar). Ik maak zelf elke dag groene smoothies om mee te nemen naar m’n werk. Andijvie met banaan en sinaasappel is ook lekker of andijvie met banaan en appel. Boerenkool kan ook maar helaas is dat seizoen nu voorbij. Als je het combineert met bevroren banaan is je smoothie altijd romig!

  3. Mijn tip: nectarine in een smoothie! O, zo lekker! Mijn vaste basis is ieder dag een halve banaan en dat vul ik aan met 2 andere soorten vers fruit: vandaag een paar aardbeien en blauwe bessen. ’s Winters gebruikte ik ook wel eens van die doosjes fruit van AH uit de diepvries. Dan heb je gewoon altijd wat in huis. En verder is vaste prik banaan, avocado en spinazie met een scheutje honing erin. O, en ik mix alles met een klein beetje melk of kokoswater (of kokosmelk).

    Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret