Vanavond aten wij Kokossoep met basmatirijst en kip. Het was een supersimpel gerecht om te bereiden en snel klaar (20 – 25 minuten).
Ik moet er wel bij zeggen dat ik meer bouillon heb toegevoegd, dan in het recept (van HelloFresh) stond aangegeven. Waarschijnlijk heb ik het vuur niet zacht genoeg gezet en was het daarom eerder drooggekookt. Het smaakte er niet minder lekker om gelukkig!
Ingrediënten voor 2-3 personen
-200 gr kipfilet
– 1 peen
– 250 gr champignons
– een halve gember (2,5 cm)
– halve rode peper
– 3 lente uitjes
– 200 ml kokosmelk
– 1 citroengras
– 170 gr basmatirijst
– 2 blaadjes basilicum
– 600 ml kippenbouillon
– 1 el zonnebloemolie
– peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
1. Kook water voor de bouillon en bereid deze door het benodigde aantal bouillonblokjes op te lossen in kokend water.
2. Snijd de kipfilet in blokjes. Was de peen grondig en snijd deze in dunne plakken. Ik heb deze vervolgens ook weer in vieren gesneden, zodat dit voor mijn zoontje makkelijker te eten was.
Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.
Schil de gember en snijd of rasp fijn. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn.
Verwijder de onderste centimeter van de lenteui en snijd in fijne ringen.
3. Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan en bak de kipfilet, gember en rode peper 4 minuten op middelmatig vuur.
Voeg de peen, bouillon en kokosmelk toe en breng zachtjes aan de kook.
Kneus het citroengras en voeg dit samen met de basmatirijst toe aan de wok of soeppan.
Laat, afgedekt, 12 minuten zachtjes koken.
Bestrooi met peper en zout.
Voeg halverwege de champignons en het grootste deel van de lente ui toe.
4. Haal het citroengras uit de soep en verdeel de soep over de kommen.
Scheur de basilicumblaadjes klein en verdeel deze met de overige lenteui over de soepkommen.
Bestrooi met peper en zout.
Over Citroengras
De stengels van citroengras hebben een frisse citroenachtige en licht gemberachtige smaak.
Citroengras wordt niet rauw gegeten, maar deze wordt meestal meegekookt of gestoofd.
Kneus het citroengras op meerdere plekken zodat deze zoveel mogelijk smaak aan de soep geeft.
Foto: naturespride.nl
Benodigdheden & voedingswaarden
Je hebt slechts 1 wok of soeppan met deksel nodig: lekker makkelijk!
Dit gerecht bevat per portie circa 712 kcal, 34 gr eiwit, 76 gr koolhydraten, 29 gr vet (16 gr verzadigd, 16 gr onverzadigd) en 6 gr. vezels.
Deze gevulde kokossoep heeft een pittige en tegelijkertijd frisse smaak door de combinatie van rode peper en citroengras.
[bctt tweet=”Recept voor kokossoep met basmatirijst en kip, van HelloFresh!”]
Is Kokossoep niet jouw ding? No worries!
Bekijk HIER alle supersoeprecepten van mijn blog!
Maak je een DIY of recept van mijn blog? Deel er dan een foto van op mijn Facebookpagina, tweet het naar @MarisMariaRenne of deel je foto op Instagram met de HASHTAG #HareMaristeit
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂
Wil je eens per (ongeveer) 3 weken een update ontvangen met de laatste artikelen, behind the scenes foto’s en exclusieve winacties die niet op mijn blog verschijnen?
Vul dan hieronder je e-mailadres in + klik op SUBSCRIBE:
Bewaren