
Dit leuke dessert is eigenlijk een beetje een ode aan mijn zowel Nederlandse als Indische roots.
Iets oer-Hollandscher dan poffertjes, kan ik bijna niet bedenken. En bij de smaak en de geur van Pandan, denk ik altijd terug aan de heerlijke Indische gebakjes van mijn Oma, waar ik als kind zo intens van genoot. De geur van Pandan doet een beetje denken aan vanille en warme noten.
Indische Pandan & Nederlandse Poffertjes
Mijn kinderen hebben deze knalgroene poffertjes in recordtijd naar binnen gewerkt: een groot succes bij mij thuis dus! Ik vind het echt heel erg leuk om de Nederlandse & Indische keuken te mixen en mijn eigen kinderen dit als herinnering voor later mee te geven.
Bekijk voor meer inspiratie van laagdrempelige Fusion Cooking (ahum, kuch…) mijn recepten voor de Vegetarische Gado Gado Burger en mijn Hollandse Andijviestamppot met Kaas & Pittige Indische Balletjes.

Ingrediënten voor 4-6 personen
(grote porties Pandan Poffertjes)
- 100 gram rijstebloem
- 250 ml kokosmelk
- klein kneepje Pandan Extract (flesjes zijn te koop bij de Toko)
- 2 eieren
- 50 gram geraspte kokos
- 30 gram suiker
- snufje zout
VOOR DE GARNERING:
- 1 mango
- 3 eetlepels palmsuiker
- 200 ml water
- klein beetje geraspte kokos
OVERIG: een handmixer (of garde), een poffertjespan en een doseerfles om het poffertjesbeslag makkelijk te verdelen. Met een elektrische poffertjespan, wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en worden alle poffertjes even gaar en mooi gekleurd.
TIP!
Als je méér kokosmelk gebruikt, zijn de poffertjes lekker smeuïg van binnen!
Bereiding van de Pandan Poffertjes
Mix alle ingrediënten door elkaar in een beslagkom en schenk het beslag in een doseerfles. Je kunt het poffertjesbeslag mengen met een garde, maar ik vind het zelf fijner om kort, snel en extra luchtig op te kloppen met een handmixer.
Verdeel het beslag met de doseerfles in de opgewarmde poffertjespan en draai de poffertjes om zodra je ziet dat de binnenkant begint te stollen. Ik wip de poffertjes trouwens om met chopsticks: gaat sneller dan met een vork en hiermee krijg ik geen krassen in mijn poffertjespan.
Snijd de mango in kleine blokjes en maak een stroop (Gula Djawa) van ONGEVEER 3 eetlepels palmsuiker en 200 ml water.
Laat de palmsuiker helemaal oplossen en roer goed door. Kook de Gula Djawa op laag vuur en laat ongeveer 30 min afkoelen.
Het moet een beetje stroperig zijn, maar omdat de poffertjes op mijn foto’s warm waren en het dus smolt, ziet het er ietwat waterig uit 🙂
Verdeel de poffertjes over de borden samen met de in blokjes gesneden mango.
Drizzle er de Gula Djawa over en maak het af met nog een klein beetje geraspte kokos. Selamat Makan!
PIN DIT:

Maak je een DIY of recept van mijn blog? Deel er dan een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit) in je foto op Instagram. Wie weet zie je ‘m terug in een volgend artikel met Fan Mail!
2 reacties
Zo lekker en wat staat het tof bij je behang! Waan je toch echt in tropische sferen!
Ja leuk hè? Je zou bijna denken dat ik het behang heb uitgezocht voor alle recepten die ik nog wil gaan delen haha 😉