Pandan Poffertjes

Dit leuke dessert is eigenlijk een beetje een ode aan mijn zowel Nederlandse als Indische roots.
Iets oer-Hollandscher dan poffertjes, kan ik bijna niet bedenken. En bij de smaak en de geur van Pandan, denk ik altijd terug aan de heerlijke Indische gebakjes van mijn Oma, waar ik als kind zo intens van genoot. De geur van Pandan doet een beetje denken aan vanille en warme noten.

Indische Pandan & Nederlandse Poffertjes

Mijn kinderen hebben deze knalgroene poffertjes in recordtijd naar binnen gewerkt: een groot succes bij mij thuis dus! Ik vind het echt heel erg leuk om de Nederlandse & Indische keuken te mixen en mijn eigen kinderen dit als herinnering voor later mee te geven.

Bekijk voor meer inspiratie van laagdrempelige Fusion Cooking (kuch…) mijn recepten voor de Vegetarische Gado Gado Burger en mijn Hollandse Andijviestamppot met Kaas & Pittige Indische Balletjes.

Ingrediënten voor 4-6 personen
(grote porties Pandan Poffertjes)

 • 100 gram rijstebloem
 • 250 ml kokosmelk
 • klein kneepje Pandan Extract (flesjes zijn te koop bij de Toko)
 • 2 eieren
 • 50 gram geraspte kokos
 • 30 gram suiker
 • snufje zout

VOOR DE GARNERING:

 • 1 mango
 • 3 eetlepels palmsuiker
 • 200 ml water
 • klein beetje geraspte kokos

OVERIG: een handmixer (of garde), een elektrische poffertjespan en een doseerfles om het poffertjesbeslag makkelijk te verdelen.
Met een elektrische poffertjespan, wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en worden alle poffertjes even gaar en mooi gekleurd.

TIP!
Als je méér kokosmelk gebruikt, zijn de poffertjes lekker smeuïg van binnen!

Bereiding van de Pandan Poffertjes

Mix alle ingrediënten door elkaar in een beslagkom en schenk het beslag in een doseerfles.
Je kunt het poffertjesbeslag mengen met een garde, maar ik vind het zelf fijner om kort, snel en extra luchtig op te kloppen met een handmixer.

Verdeel het beslag met de doseerfles in de opgewarmde poffertjespan en draai de poffertjes om zodra je ziet dat de binnenkant begint te stollen.
Ik wip de poffertjes trouwens om met chopsticks: gaat sneller dan met een vork en hiermee krijg ik geen krassen in mijn poffertjespan.

Snijd de mango in kleine blokjes en maak een stroop (Gula Djawa) van ONGEVEER 3 eetlepels palmsuiker en 200 ml water.
Laat de palmsuiker helemaal oplossen en roer goed door. Kook de Gula Djawa op laag vuur en laat ongeveer 30 min afkoelen.
Het moet een beetje stroperig zijn, maar omdat de poffertjes op mijn foto’s warm waren en het dus smolt, ziet het er ietwat waterig uit 🙂

Verdeel de poffertjes over de borden samen met de in blokjes gesneden mango.
Drizzle er de Gula Djawa over en maak het af met nog een klein beetje geraspte kokos. Selamat Makan!

PIN DIT:

Maak je een DIY of recept van mijn blog? Deel er dan een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit) in je foto op Instagram. Wie weet zie je ‘m terug in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret