• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Hare Maristeit logo

  • Over mij
    • Samenwerken
    • Contact & Disclaimer
    • Freelance
    • Over Mij
    • In de media
  • Food
  • DIY
  • Shopping
    • Productreviews
    • Shoplogs & Shoptips
    • Webshop
  • Persoonlijk
    • Achter de schermen
    • Entertainment
    • Gewichtige Zaken
    • Huis & Tuin
    • Kids & Stuff
    • Lezersfoto’s
    • PARTY!!!
    • Travel, Trips, Hotspots & Events

Quiche met Peren & Blauwe Kaas

Jul 21, 2016 · 13 Comments

quiche-blauwe-kaas-peer

Mocht je een nieuwe bezoeker zijn op mijn blog: ik heb een zwak voor combinaties van hartig en zoet en ben dol op gerechten met fruit.
Deze quiche met friszoete peren en pittige blauwe kaas was god-de-lijk en makkelijk te bereiden.
Hij is ook lekker om koud te serveren, voor mensen die geen fan zijn van warm fruit.

Deze hartige taart is handig om bijvoorbeeld alvast te maken voor aanvang van een feestje, dat scheelt je weer stress in de keuken.
En als je geen feestje hebt, kun je er met z’n tweetjes ‘s avonds warm van genieten en het de volgende dag koud als lunch eten op je werk bijvoorbeeld.

Ingrediënten voor 4-6 personen

quiche-peer-blauwe-kaas-ingredienten

  • 4-5 plakjes hartig bladerdeeg
  • 3 lente- of bosuitjes
  • 4 eieren
  • 1 blik Del Monte halve peren
  • 125 ml crème fraîche
  • 125 gr blauwe kaas
  • handje pijnboompitten
  • peper en zout

Hoe maak je het?

Ontdooi de vellen bladerdeeg en vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie of roomboter.
Verwarm de oven voor op 200 ℃.

Was de lente- of bosui en snijd deze in dunne ringetjes.
Snijd de blauwe kaas en peren in blokjes.

Klop de eieren los in een kom.
Voeg de crème fraîche toe aan de eieren en klop dit totdat er geen klontjes meer zijn.

Breng op smaak met peper en zout en voeg de blokjes blauwe kaas en in ringetjes gesneden uitjes aan toe.

quiche-peer-kaas-voorfoto

Plak de vellen bladerdeeg aan elkaar en bekleed hiermee de ovenschaal.
Giet de quichevulling erin en verdeel de ingrediënten gelijkmatig over de vorm.

Schuif de ovenschaal voor ongeveer 25 tot 35 minuten de oven in.
Als de quiche te snel gaat of te bruin wordt, draai de oven dan wat lager zodat de quiche van binnen goed kan stollen.

quiche-blauwe-kaas-peren

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi deze over de quiche zodra deze uit de oven komt.
De bovenkant is dan namelijk nog een beetje vochtig en zo blijven ze beter plakken.

Eet smakelijk!

quiche-peer-blauwe-kaas-close-up

 

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog?
Maak je er een foto van en zou je het leuk vinden als deze in een volgend artikel met lezersfoto’s verschijnt?
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto OP de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #haremaristeit

 

quiche-peer-blauwe-kaas

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren




Dit vind je vast ook leuk:

  • SAS (Schijt Aan Sonja) AndijviequicheSAS (Schijt Aan Sonja) Andijviequiche
  • Oreo Lavendel Cheesecake van Miljuschka Witzenhausen & Hare MaristeitOreo Lavendel Cheesecake van Miljuschka Witzenhausen & Hare Maristeit
  • Kaasfondue in BroodjesKaasfondue in Broodjes
  • Penne met geitenkaas en walnotenPenne met geitenkaas en walnoten

Bakken (Zoet & Hartig), Recepten, Succesnummers, Vega Del Monte, perenquiche met blauwe kaas, quiche met peren en blauwe kaas

Reader Interactions

Comments

  1. https://homemadepicturemania.wordpress.com/2016/07/18/whattowear/ says

    21/07/2016 at 6:27 am

    Mmmmmm

    Reply
  2. Nesrin says

    21/07/2016 at 8:44 am

    Eigenlijk ben ik geen fan van hartige taarten. But I will give this one a try. Het ziet er heerlijk uit. De combinatie peer en blauwe kaas lijkt mijn goddelijk.

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      21/07/2016 at 6:22 pm

      Het is superhandig voor luie keukenprinsessen: want je kunt er 2 dagen van eten. Soepje of broodje erbij: time saver!

      Reply
  3. Margriet says

    25/07/2016 at 5:00 pm

    Gemaakt!! Vet lekker, thanx voor het recept! En filodeeg gebruikt ipv bladerdeeg, ivm “uhm wat hebben we nog in huis” en ook dat was erg lekker.

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      25/07/2016 at 7:14 pm

      Haha, goed om te horen 🙂

      Reply
  4. Rory says

    26/07/2016 at 11:28 am

    Ja! Ik ga dit recept vanavond proberen te maken. Ik dacht dat ik het in een springvorm zou maken maar nu lees ik ovenschaal? Gaat dat beter dan in een springvorm?

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      26/07/2016 at 11:45 am

      Wat grappig: ik laat nét een reactie op jouw blog achter 🙂
      Eeeeeehm…. ik heb geen idee of een ovenschaal beter werkt dan een springvorm. In een springvorm kan een vulling meer rijzen, weet niet of deze ingrediënten meer kunnen rijzen. Do give it a try & let me know 😉

      Reply
      • Rory says

        26/07/2016 at 11:50 am

        Er bestaat geen toeval 😀 Dank voor de toelichting. Denk dat ik het inderdaad in de oldskool springvorm probeer.

        Reply
    • Maris Maria Renne says

      26/07/2016 at 11:46 am

      P.s. en als het niet mislukt, vergeet de fanfoto niet voor de rubriek lezersfoto’s 😉

      Reply
      • Rory says

        26/07/2016 at 11:51 am

        Fanfoto…check! Nu duimen dat deze keukenprinses dit goed kan 🙂

        Reply
        • Maris Maria Renne says

          26/07/2016 at 10:26 pm

          En? Was het lekker? Werd het een hogere quiche dan de mijne?

          Reply
          • Rory says

            27/07/2016 at 11:28 am

            Boehoe. Ik ben erachter gekomen dat quiches en Rory gewoon niet samengaan. Het is zo gek. Ik heb de quiche 25 minuten langer dan de 35 minuten die je aangaf in de oven moeten laten. En nog was hij niet helemaal gaar. De onderkant helemaal niet. Natuurlijk wel grotendeels opgegeten door manlief (het overgrote deel) en mij. Want kleine kleuter was niet gecharmeerd van de blauwe kaas (die wij juist heerlijk vinden in combinatie met de peer). Maar nadenkend over al onze quiche-ervaringen bleek dat we dit eigenlijk continu hebben. Geen idee of het aan de springvorm ligt, of juist aan de oven. Begrijp er niets van. Heb overigens wel een voor- en na foto, maar die zijn natuurlijk lang niet zo mooi als die van jou. Snik.

          • Maris Maria Renne says

            28/07/2016 at 1:17 am

            Bah! Ik denk dat het aan je oven ligt hoor ❤️

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Hare Maristeit


Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem.
Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series.
Gek op koken, koffie, rosé en comfort food.
Meer weten? Klik HIER!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Shop my style!

Lees hoe je mij kosteloos een beetje kunt supporten, wanneer je gaat shoppen bij Bol.com of Coolblue

Volg Hare Maristeit op Pinterest

Like Hare Maristeit op Facebook

Footer


“A party without cake, is just a meeting…” 🎂🎈
Hysterische week voor de boeg in 3… 2…. 1… 🔥
De superkleine kamer van mijn zoon praktisch én l De superkleine kamer van mijn zoon praktisch én leuk inrichten, leek de grootste uitdaging toen ik vorig jaar moest verhuizen.
Maar álles klopte en het werd de tofste kamer van het huis 😎
De lang geleden beloofde blogpost hierover, staat nu online ➡️ www.HareMaRisteit.nl 

#teenagebedroom #teenagebedroomdecor #interiorinspiration #meetmycolors #tienerkamer #happyhome
Zij heeft een aftelkalender gemaakt en ik heb vale Zij heeft een aftelkalender gemaakt en ik heb valeriaan aan het boodschappenlijstje toegevoegd 😅

#nog17nachtjesslapen #hysterieallovertheplace #lordhavemercyonmysoul #kidsbirthday #rainbow #flyingtiger #flyingtigercopenhagen #partyinvitations
Ik dacht dat ik er relatief makkelijk vanaf kwam, Ik dacht dat ik er relatief makkelijk vanaf kwam, met 1 dag pittige koorts + extreme spierpijn en 1 grieperig weekje uitzieken.
Maar daarna kwam de vermoeidheid en benauwdheid inclusief een serieuze brain fog.
Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat ik een paar weken geleden nog +10K stappen per dag door Londen zette, wanneer ik nu compleet buiten adem even naar de stad of mijn dochter naar school fiets.
Of dat ik uren door een museum liep en alle indrukken in me opnam, terwijl ik nu op sommige dagen niet langer dan een uur naar een scherm kan staren.
Ik weet dat dit tijdelijk is en ik heb om me heen mensen met heftiger symptomen zien worstelen, maar ik vind het op sommige dagen wel lastig om eraan toe te geven. 

Overigens gaat onkruid trekken en tuinieren me dan best wel goed af nu (net als de achterstallige verhuisdozen uitpakken en met de inhoud dealen), dus daar focus ik nu maar even op. 
Die shizzle moest immers ook nog gebeuren 🙃

#brainfog #moestuinieren #tuintjeinmijnhart
Altijd prijs 🥳 #happykids #kingsday2022 #konin Altijd prijs 🥳

#happykids #kingsday2022 #koningsdag #koningsdag2022 #kermis #funfair #funfairs
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Copyright © 2022 · HareMaristeit.nl

Privacyverklaring