• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Hare Maristeit logo

  • Over mij
    • Adverteren
    • Contact & Disclaimer
    • FAQ
    • Over Mij
    • In de media
  • Food
  • DIY
  • Shopping
    • Productreviews
    • Shoplogs & Shoptips
    • Webshop
  • Persoonlijk
    • Achter de schermen
    • Blogpraat
    • Challenges & Tags
    • Entertainment
    • Gewichtige Zaken
    • Huis & Tuin
    • Kids & Stuff
    • Lezersfoto’s
    • PARTY!!!
    • Scheiden
    • STOM!
    • Travel, Trips, Hotspots & Events

Quiche met Peren & Blauwe Kaas

Jul 21, 2016 · 13 Comments

quiche-blauwe-kaas-peer

Mocht je een nieuwe bezoeker zijn op mijn blog: ik heb een zwak voor combinaties van hartig en zoet en ben dol op gerechten met fruit.
Deze quiche met friszoete peren en pittige blauwe kaas was god-de-lijk en makkelijk te bereiden.
Hij is ook lekker om koud te serveren, voor mensen die geen fan zijn van warm fruit.

Deze hartige taart is handig om bijvoorbeeld alvast te maken voor aanvang van een feestje, dat scheelt je weer stress in de keuken.
En als je geen feestje hebt, kun je er met z’n tweetjes ‘s avonds warm van genieten en het de volgende dag koud als lunch eten op je werk bijvoorbeeld.

Ingrediënten voor 4-6 personen

quiche-peer-blauwe-kaas-ingredienten

  • 4-5 plakjes hartig bladerdeeg
  • 3 lente- of bosuitjes
  • 4 eieren
  • 1 blik Del Monte halve peren
  • 125 ml crème fraîche
  • 125 gr blauwe kaas
  • handje pijnboompitten
  • peper en zout

Hoe maak je het?

Ontdooi de vellen bladerdeeg en vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie of roomboter.
Verwarm de oven voor op 200 ℃.

Was de lente- of bosui en snijd deze in dunne ringetjes.
Snijd de blauwe kaas en peren in blokjes.

Klop de eieren los in een kom.
Voeg de crème fraîche toe aan de eieren en klop dit totdat er geen klontjes meer zijn.

Breng op smaak met peper en zout en voeg de blokjes blauwe kaas en in ringetjes gesneden uitjes aan toe.

quiche-peer-kaas-voorfoto

Plak de vellen bladerdeeg aan elkaar en bekleed hiermee de ovenschaal.
Giet de quichevulling erin en verdeel de ingrediënten gelijkmatig over de vorm.

Schuif de ovenschaal voor ongeveer 25 tot 35 minuten de oven in.
Als de quiche te snel gaat of te bruin wordt, draai de oven dan wat lager zodat de quiche van binnen goed kan stollen.

quiche-blauwe-kaas-peren

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi deze over de quiche zodra deze uit de oven komt.
De bovenkant is dan namelijk nog een beetje vochtig en zo blijven ze beter plakken.

Eet smakelijk!

quiche-peer-blauwe-kaas-close-up

 

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog?
Maak je er een foto van en zou je het leuk vinden als deze in een volgend artikel met lezersfoto’s verschijnt?
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto OP de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #haremaristeit

 

quiche-peer-blauwe-kaas

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren




Dit vind je vast ook leuk:

  • SAS (Schijt Aan Sonja) AndijviequicheSAS (Schijt Aan Sonja) Andijviequiche
  • Oreo Lavendel Cheesecake van Miljuschka Witzenhausen & Hare MaristeitOreo Lavendel Cheesecake van Miljuschka Witzenhausen & Hare Maristeit
  • Kaasfondue in BroodjesKaasfondue in Broodjes
  • Penne met geitenkaas en walnotenPenne met geitenkaas en walnoten

Bakken (Zoet & Hartig), Recepten, Succesnummers, Vega Del Monte, perenquiche met blauwe kaas, quiche met peren en blauwe kaas

Reader Interactions

Comments

  1. https://homemadepicturemania.wordpress.com/2016/07/18/whattowear/ says

    21/07/2016 at 6:27 am

    Mmmmmm

    Reply
  2. Nesrin says

    21/07/2016 at 8:44 am

    Eigenlijk ben ik geen fan van hartige taarten. But I will give this one a try. Het ziet er heerlijk uit. De combinatie peer en blauwe kaas lijkt mijn goddelijk.

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      21/07/2016 at 6:22 pm

      Het is superhandig voor luie keukenprinsessen: want je kunt er 2 dagen van eten. Soepje of broodje erbij: time saver!

      Reply
  3. Margriet says

    25/07/2016 at 5:00 pm

    Gemaakt!! Vet lekker, thanx voor het recept! En filodeeg gebruikt ipv bladerdeeg, ivm “uhm wat hebben we nog in huis” en ook dat was erg lekker.

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      25/07/2016 at 7:14 pm

      Haha, goed om te horen 🙂

      Reply
  4. Rory says

    26/07/2016 at 11:28 am

    Ja! Ik ga dit recept vanavond proberen te maken. Ik dacht dat ik het in een springvorm zou maken maar nu lees ik ovenschaal? Gaat dat beter dan in een springvorm?

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      26/07/2016 at 11:45 am

      Wat grappig: ik laat nét een reactie op jouw blog achter 🙂
      Eeeeeehm…. ik heb geen idee of een ovenschaal beter werkt dan een springvorm. In een springvorm kan een vulling meer rijzen, weet niet of deze ingrediënten meer kunnen rijzen. Do give it a try & let me know 😉

      Reply
      • Rory says

        26/07/2016 at 11:50 am

        Er bestaat geen toeval 😀 Dank voor de toelichting. Denk dat ik het inderdaad in de oldskool springvorm probeer.

        Reply
    • Maris Maria Renne says

      26/07/2016 at 11:46 am

      P.s. en als het niet mislukt, vergeet de fanfoto niet voor de rubriek lezersfoto’s 😉

      Reply
      • Rory says

        26/07/2016 at 11:51 am

        Fanfoto…check! Nu duimen dat deze keukenprinses dit goed kan 🙂

        Reply
        • Maris Maria Renne says

          26/07/2016 at 10:26 pm

          En? Was het lekker? Werd het een hogere quiche dan de mijne?

          Reply
          • Rory says

            27/07/2016 at 11:28 am

            Boehoe. Ik ben erachter gekomen dat quiches en Rory gewoon niet samengaan. Het is zo gek. Ik heb de quiche 25 minuten langer dan de 35 minuten die je aangaf in de oven moeten laten. En nog was hij niet helemaal gaar. De onderkant helemaal niet. Natuurlijk wel grotendeels opgegeten door manlief (het overgrote deel) en mij. Want kleine kleuter was niet gecharmeerd van de blauwe kaas (die wij juist heerlijk vinden in combinatie met de peer). Maar nadenkend over al onze quiche-ervaringen bleek dat we dit eigenlijk continu hebben. Geen idee of het aan de springvorm ligt, of juist aan de oven. Begrijp er niets van. Heb overigens wel een voor- en na foto, maar die zijn natuurlijk lang niet zo mooi als die van jou. Snik.

          • Maris Maria Renne says

            28/07/2016 at 1:17 am

            Bah! Ik denk dat het aan je oven ligt hoor ❤️

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Hare Maristeit


Hare Maristeit is het kleurrijke, diverse en persoonlijke blog van Maris Maria Renne uit Haarlem.
Gepensioneerd webwinkelier, hardcore shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series.
Dol op koffie, rosé, veggie burgers en Mexicaans eten.
Meer weten? Klik HIER!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Thanks 4 UR support!

Lees hoe je mij kosteloos een beetje kunt supporten tijdens de coronacrisis, wanneer je gaat shoppen op Bol.com

Volg Hare Maristeit op Pinterest

Like Hare Maristeit op Facebook

Footer


De kleuter wenst voor haar nieuwe kamer veel regen De kleuter wenst voor haar nieuwe kamer veel regenbogen en goud en ik heb al helemaal in mijn hoofd hoe ik het ga schilderen, behangen en stylen. Dit schilderij krijgt een mooie plek op een behang met gouden stippen 🌈 

De gouden lijst is van @ikeanederland en het doek is een ‘Schilderen op nummer’ project dat ik vorige maand kocht van het nieuwe merk @pcasso.paintings 🎨 

De directe link om dit doek te shoppen vind je op www.haremaristeit.nl/webshop ❤️

GOOD TO KNOW:
Het doek is geschikt voor beginners en heel snel in te kleuren.
Veel kleuren hebben echter een 2e (of 3e) laag nodig en dit is wel een precisiewerkje, omdat er veel zelfde kleurtonen zijn.
Ik kon het alleen overdag met goed daglicht afwerken. Het inkleuren is dus in een paar avondjes en met een goede lamp zo gepiept, maar voor een mooi eindresultaat moet je wel wat meer tijd uittrekken 😬

Wat ik trouwens ook top vond: ik meldde aan @pcasso.paintings dat de meegeleverde kleur verf voor de lucht niet voldoende was en ze stuurden me deze na! Goede service 👌
Ook leuk: je krijgt bij dit doek 3 ergonomische penselen en deze werken veel fijner dan de standaard penselen die er meestal meegeleverd worden.

#schilderenopnummer #heelhollandschildertopnummer #paintingbynumbers #pbn #diy #lockdownhobby
Later als jullie groot zijn, vertel ik jullie nóg Later als jullie groot zijn, vertel ik jullie nóg eens hoe lief, dapper, flexibel en gezellig jullie waren tijdens de lockdowns van 2020 en 2021 ❤️

#lockdownkids #helden
Verhuisdozen, rommel, gestresst rondscharrelende k Verhuisdozen, rommel, gestresst rondscharrelende kat, lockdown, home schooling, klussen, verhuizen: Namasté 😘

#ywaBREATH #yogawithNORAH #showup #commit #yoga
Waterverf gift set onder de 🎄 was een groot suc Waterverf gift set onder de 🎄 was een groot succes. Ze was er heel blij mee (en ik ook 😬).
A day well spent ❤️

#diy #watercolorpainting #kidscrafts #kawaii #flyingtiger #hohoho
Nee nee, blijf lekker liggen: ik pak wel een stoel Nee nee, blijf lekker liggen: ik pak wel een stoel 😑 

#hohoho #merrychristmas #redcatsofinstagram #instacat #catsagram #badjakmiauw
UPDATE huisgedoe ❤️ Deze foto maakte ik +1 ma UPDATE huisgedoe ❤️

Deze foto maakte ik +1 maand geleden, toen ik met mijn bestie @happyveggiefamily officieel mijn nieuwe huis ging bezichtigen. 
We liepen door de tuin toen ik tegen haar zei dat het ‘goed voelde’ en ze wees me erop dat we onder een regenboog 🌈 stonden. 
Tja: ik ben een sucker voor symbolen 😜

Het goede nieuws is dus dat we permanent gaan verhuizen naar een leuke woning (slechts DRIE straten verwijderd van ons huidige huis...!), maar het jammere nieuws is.... ik heb nog steeds geen idee wanneer, het zal ‘ergens half of eind januari 2021’ zijn.

Ik zou nu iets kunnen toelichten over de tergend langzame gang van zaken of het getreiter, maar de sh!t duurt nu al 9 maanden en ik houd het voor nu even bij een virtuele oogrol 👀 

Vragen over ons nieuwe huis beantwoord ik in de comments. 
Komende tijd wil ik wat foto’s delen van het huis en natuurlijk mijn plannen voor de aankleding en inrichting. 
Ook kan ik voor die posts wel wat inspiratie en tips gebruiken, want alles online regelen & bestellen tijdens een lockdown is best een uitdaging 😬

Last but not least, wil ik Peter, Aad, Demi, Maurits en vooral Arthur van @brandmr.nl bedanken voor hun fantastische juridische hulp, steun en adviezen de afgelopen maanden 💐
Je recht halen bij een Asociale Woningcorporatie is geen gemakkelijke opgave en zonder jullie was dit nooit gelukt 🙏🏻
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2021 · HareMaristeit.nl

Privacyverklaring