Afgelopen weekend deelde ik DEZE foto van onze gevulde poffertjespan op Instagram en vroeg ik aan mijn volgers wat zij aten die avond.
Eén van hen reageerde met: ‘pastasalade met kip en rode pesto’ en ik was meteen gefascineerd. Ik heb namelijk een zwak voor zowel pasta als gerookte kip en ook voor rode pesto.
Ken je dat, dat je iets in je hoofd hebt en aan bijna niets anders meer kunt denken? Dat had ik met dit gerecht (waarvan deze lieve volger gelukkig meteen de ingrediënten met mij wilde delen) dus ik heb het meteen deze week nog op tafel getoverd.
Overigens heb ik zo’n enorme hoeveelheid gemaakt, dat we er twee avonden met z’n drietjes van hebben gesmuld en ik ook nog één keer ’s middags. Dit is ook echt te gek om in een lunchbox mee naar je werk te nemen!
Hieronder staan alleen de ingrediënten opgesomd (en hoeveel ik heb gebruikt voor onze mega hoeveelheid), excuses voor dit Oma Duck recept.
Voor de hoeveelheden, verhoudingen en het aantal porties, moet je zelf bepalen wat je lekker vindt. Maar geloof me: de combinatie van al deze ingrediënten is ver-ruk-ke-lijk! Dit wil je een keer maken 🙂
*Klik HIER als je niet weet wat een Oma Duck recept is.
Ingrediënten
- Tricolore Fussili (ik heb een heel pak gebruikt)
- Olie naar keuze (ik heb truffelolie gebruikt)
- Gerookte kip, in blokjes gesneden (hier had ik achteraf gezien een dubbele hoeveelheid van willen hebben, 1 stuk was te weinig voor deze enorme schaal)
- rucola sla
- geroosterde pijnboompitten[bctt tweet=”Recept voor pastasalade met gerookte kip en rode pesto. Succesnummer op ieder feestje!”]
- klein potje rode pesto (ongeveer 4 el)
- rode zoete paprika (ik heb er twee in kleine stukjes gesneden)
- zwarte olijfjes
- 1 fijngesneden rode ui
- bosuitje (ik heb er 3 fijngesneden)
- optioneel: zwarte sesamzaadjes, zonnebloempitten of andere zaden en geraspte kaas. Ik heb zelf pompoenpitten geroosterd en eraan toegevoegd.
Bereid de fussili volgens de verpakking, laat een beetje afkoelen, meng met wat olie, vervolgens met de rode pesto en alle overige fijngesneden ingrediënten.
Smullen maar!
Ga je deze pastasalade ook maken? Deel er dan een foto van op mijn Facebookpagina, tweet ‘m naar @MarisMariaRenne of deel je foto op Instagram met de hashtag #haremaristeit
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂
Wil je eens per 2-3 weken (of nog minder vaak) een update ontvangen met de laatste artikelen, behind the scenes foto’s en exclusieve winacties die niet op mijn blog verschijnen?
Vul dan hieronder je e-mailadres in + klik op SUBSCRIBE:
Bewaren
4 reacties
Dit recept bewaar ik.
Zal het zeker een keer maken.
Sounds good en ziet er ook heel vrolijk uit! Reminds me dat ik echt snel weer eens pasta wil eten!
Mijn meest gemaakte en gelukte recept haha, heb een boel maar niet veel zijn zo lekker en geliefd (en lukken keer op keer..ook niet geheel onbelangrijk 😉 ) Nogmaals dank dat je hem nagemaakt hebt en dat het zo goed bevallen is!
Sh*t sorry, ik lees dit nu pas!? Hij was heerlijk en we hebben het vaker gemaakt! Thanks voor de tip 🙂