Deze Italiaanse vega pestoburger is al jaren favoriet bij ons thuis en al sinds 2014 een veelgelezen recept van mijn blog.
Toen ik besloot te minderen met vlees eten (inmiddels eet ik het helemaal niet meer), begon ik te experimenteren met (zelfgemaakte) vegaburgers. Ik heb volop lekkers geproefd en gemaakt, alleen had ik nog geen fijne vervanger gevonden voor rundvlees. Maar die heb ik nu eindelijk ook ontdekt!
De gehaktschijf van Vegafit vind ik (tot nu toe) qua smaak en textuur het meest overeenkomen met rundvleesburgers. Een prima vervanger dus voor mensen die een dag vlees willen laten staan, maar wel zin hebben in een flinke burger. Ook leuk op je BBQ-feestje deze zomer 🙂
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 lekkere broodjes (ciabatta smaakt/oogt Italiaanser dan de broodjes die ik heb gebruikt)
- 4 el pesto
- 4 el mayonaise
- 1/4 komkommer
- 4 el zure room
- 1 klein teentje knoflook (of 1 tl knoflookpoeder)
- versgemalen peper
- 4 gehaktschijven van Vegafit
- 2 tomaten
- grote hand rucola
Hoe maak je het?
Bak de broodjes af.
Meng een eetlepel pesto met de mayonaise.
Rasp de komkommer en laat deze in een vergiet uitlekken.
Dep de geraspte komkommer droog en meng dit met de zure room, knoflook en een snuf versgemalen peper.
Snijd de tomaten in plakjes.
Bak de burgers in een pan op matig vuur gaar.
Snijd de broodjes doormidden en besmeer de helften met de pestomayonaise.
Beleg de onderste helften met rucola en tomaat.
Leg hier de burgers op en schep er een flinke dot van het komkommer-zure roommengsel op.
Meestal serveer ik de komkommerroom apart, zodat iedereen zelf kan bepalen hoeveel er op zijn burger zit.
Lekker met frietjes en een rauwkostsalade: eet smakelijk!
En geef er ook (extra) servetjes bij, want dit broodje is niet knoei-proof 😉
PIN DIT:
Maak je een DIY of recept van mijn site? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit in je foto op Instagram. Misschien zie je ‘m dan binnenkort terug in een artikel met lezersfoto’s 🙂 .
Bewaren
13 reacties
Hmmm, klinkt erg lekker, die ga ik bewaren!
Je moet het echt een keertje in de zomer op een BBQ-feestje maken/serveren. NOG lekkerder 🙂
Het klinkt ook inderdaad als een heel zomers recept. Maar nooit verkeerd om de zon al een beetje in huis te halen. 🙂
Dit lijkt me erg lekker! Die Big Mac van jou wil ik ook nog eens proberen. Benieuwd of hij echt naar die van de MC smaakt 🙂
Wij vinden ‘m écht lijken op de burger van Oom McDonald 🙂
Ik heb ‘m nu al meerdere keren gemaakt en ik vind het alleen wel handiger om het broodje in 2-en te snijden (i.p.v. in 3 delen).
Oeh, ben gek op Italiaanse keuken, maar denk dan meteen aan pasta haha
Ben ook gek op hamburgers, dus dit moeten we zeker een keertje maken. Bedankt voor het recept!
Wij zijn ook gek op burgers en proberen regelmatig iets nieuws uit. In het archief vind je ook een leuk recept voor een Mexicaanse burger in een pitabroodje. Ook superlekker! Terwijl je bij een Mexicaanse keuken toch al snel aan taco’s en tortilla’s denkt 😉
Oh dit klinkt goed en super leuk voor in de zomer met een BBQ inderdaad! 🙂
Ja, echt doen! Lekker serveren met een Italiaanse salade en spiesjes met tomaatjes-mozzarella-basilicum: YUM! Nu al zoveel zin in de zomer 🙂
Klink lekker, ga ik onthouden voor als we weer eens een snackavondje hebben!
Enneh … is een ITALIAANSE BOL dan niet het allerbeste broodje?? 😉
Inderdaad ook superlekker! Ik vind ciabatta lekker, maar die was uitverkocht toen ik dit ging maken ?
Heerlijk! Ik heb dit recept net op tijd ontdekt, nu is het nog mooi weer voor een barbecue :). Ik ga dit zeker eens proberen. Kun je in elke supermarkt de vega burgers kopen?
De gehaktschijf van Vegafit verkopen ze bij de meeste AH-filialen en je kunt ze online bestellen 🙂