Wortelsoep met chorizo en salie

wortelsoep met salie en chorizo

Wie is er net als ik ook altijd als een kind zo blij, wanneer supermarkten weer nieuwe magazines uitgeven? Naast de Allerhande van Albert Heijn, lees ik ook graag de ‘Boodschappen‘ van (o.a.) de DekaMarkt.
Deze supermarktketen is niet in alle provincies vertegenwoordigd en ik kende het ook niet voordat ik in Haarlem kwam wonen.
Mocht je het magazine ‘Boodschappen’ ook niet kennen of kunnen bemachtigen, dan kun je HIER online alle edities doorbladeren. You’re welcome.

Deze magazines blader ik graag door voor inspiratie om met seizoensgroenten te koken of om bijvoorbeeld iets speciaals te maken met Pasen of Kerst. Natuurlijk lees ik ook graag kookboeken en foodblogs, maar soms gaat er niets boven knippen en scheuren in tijdschriften.

Uit de eerste Boodschappen editie van 2017 scheurde ik het recept voor wortelsoep met chorizo en salie en natúúrlijk deel ik dit supergeslaagde soepje met jullie!

De soep is heerlijk zacht en romig (fluwelig!) van smaak, de knapperige salie en chorizo als topping geven het een heerlijke bite. Echt een geschikte maaltijd voor deze koude en grauwe januarimaand.

Ingrediënten voor 4 personen
Ca. 25 minuten bereidingstijd

 • 2 el olijfolie
 • 150 gr chorizo, in kleine blokjes
 • handje verse salieblaadjes of 1 tl gedroogde salie
 • 1 ui, gesnipperd
 • 500 gr wortel, geschrapt en in stukken
 • 600 ml groentebouillon
 • 125 ml crème fraîche

wortelsoep met salie en chorizo

 

Hoe maak je het?

Verhit de olie in een soeppan en bak de chorizo en salie op middelhoge stand knapperig.
Schep de chorizo en salie uit de pan op een bord.
Bak de ui circa 2 minuten in het bakvet.
Voeg de wortel en bouillon toe en laat 15 minuten pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer en roer de crème fraîche erdoor.
Serveer de soep in kommen en bestrooi met de chorizo en salie.

wortelsoep met salie en chorizo

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto. Als je geen openbaar profiel hebt, mag je jouw Instagramfoto ook in een privé berichtje naar mij sturen.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!

[bctt tweet=”Recept voor Wortelsoep met chorizo en salie” username=”MarisMariaRenne”]

 

Bekijk HIER alle supersoeprecepten van mijn blog.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

15 reacties

  1. Ik ben gek op (alle soorten) sambal, maar… toch zou ik dit soepje zonder sambal eten hoor! De smaak van de salie en chorizo is echt super i.c.m. de zachte soep. Sambal zou overheersen, zonde van de smaakexplosie. Misschien wil je wat extra peper toevoegen voor het eten als je het toch te flauw vindt 🙂

 1. Leuk soepje misschien wel leuk als dagsoep bij ons! Garnituur in t bord en aan tafel de soep in diep bord schenken ik gooi m in de groep!
  Van je restje verse salie kan je heerlijke boter maken voor op biefstuk of kipfilet.
  Roomboter zacht roeren gehakte salie met wat grof zeezout en wat citroensap mengen , rolletje van maken hard laten worden of invriezen , plakje d’r afsnijden en op je vlees laten weg smelten. ( gaat t al beter met je jongste aapje?)

  1. Oh, dat klinkt goed, dank je wel! Benieuwd of dit soepje door de commissie komt, keep me posted 🙂 Hoe lang heeft de Gado Gado op de kaart gestaan trouwens? Jammer dat het er niet meer van gekomen is om deze te komen proeven, maar Sarah en ik gaan een nieuwe date plannen voor een eetafspraak. Jongste aapje gaat goed! Ze loopt nog steeds raar, maar wel sneller en fitter. Controle wees niets uit, over 2 weken weer terug.

   1. Gado gado heeft d’r ruim twee maanden op gestaan? Maar was geen hardloper .maar soep wisselen wij wekelijks dus lijkt mij leuk en een megazwak voor chorizo?

 2. Lijkt me een lekker soepje! Ik maak zelf graag pompoensoep met gefrituurde salie en uitgebakken chorizo. En een flinke scheut Siracha, heerlijk!

 3. Oh dit klinkt goed! Ik gooi wel vaker wortels in de soep (bij pompoen of zoete aardappelsoep bijvoorbeeld), maar heb het eigenlijk nog nooit als hoofdbestanddeel gebruikt. Goed idee!

  1. Wortel is inderdaad een fijne toevoeging in andere soepen, geeft het een mooie kleur en zachte smaak. Pure wortelsoep is vrij ‘smaakloos’ en dat klinkt negatiever dan ik bedoel 😉 Het is een heerlijk zacht en romig soepje, maar het is vooral de combinatie van de krokante salie en chorizo, waardoor dit soepje te gek is. Zonder deze toppings was het een érg neutraal gerecht dat nog wat ‘mist’. Maar het is dus een erg lekkere basis om af te wisselen met crunchy/zoute/spicy toppings!

 4. Telepathie! Ik heb gisteren wortel/kokos-soep gemaakt, maar vlak voordat ik het ging maken viel mijn blik op het recept in het blad van mijn lokale (Vomar-)supermarkt. Het leek mij heerlijk! Dat wordt het dus de volgende keer (en dan hou ik goed de hashtags aan. Bij de Instagram-foto’s van de slagroomsoesjes heb ik het aangepast!)

 5. Klinkt goed! Ben wel weer toe aan een nieuwe soep. Dit krijg ik wel in bij de meisjes onder het mom van “groentesoep” maar dan natuurlijk zonder de groente , met dank aan de staafmixer ? Ik ga hm onthouden

 6. Klinkt goed! Nog nooit wortelsoep gemaakt of gegeten eigenlijk. Even nog bedenken hoe ik de chorizo ga vervangen, ik denk door turkeybacon.

  Zelf ook fan van boodschappen (en tjakka lees ik uit nostalgie). Ik haal het altijd bij de emte en plus. Volgens mij zijn die hetzelfde alleen de reclame op de eerste pagina’s zijn anders.

  1. Tjakka ken ik niet, maar het magazine Boodschappen wordt ook uitgegeven door Emté en Plus inderdaad. Maar die hebben we niet in Haarlem 😉 Ik denk dat turkey bacon ook lekker is bij deze soep hoor! Als je maar iets kiest wat lekker knapperig en krokant gebakken kan worden en een beetje zout is: superlekker i.c.m. de salie en de neutrale wortelsoep! Eet smakelijk alvast!

 7. Dit klinkt heerlijk zeg! Ik heb nog niet zo vaak wortelsoep gegeten, maar dit klinkt heel erg goed. Sowieso ben ik dol op salie, dus dat is al een groot pluspunt voor mij! En het lijkt me heerlijk dat je die knapperige, pittige chorizo toevoegt. Goeie combinatie! Malou x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret