Spinaziesalade met Feta, Basilicum & Kersen

spinaziesalade met feta basilicum kersen


Deze fantastische maaltijdsalade met spinazie, feta, basilicum en kersen, maak ik graag voor mezelf. Mijn kinderen maak ik er niet blij mee als ik hartige en zoete ingrediënten door elkaar hussel 😉 . Zelf word ik dus wild enthousiast van verrassende smaakexplosies en contrasten en deze spinaziesalade is dan ook echt een aanrader!

Spinazie salade met kersen en feta: Ingrediënten voor 4 personen

 • 15 gr verse basilicum
 • 1 el olijfolie extra vierge
 • 1 tl honing
 • 50 gr noten naar keuze (ik had een mix van pijnboompitten, walnoten en hazelnoten)
 • 300 gr gewassen spinazie
 • 200 gr Feta
 • 400 gr kersen
 • 1 rode peper
spinaziesalade met feta basilicum kersen

Bereidingswijze Spinaziesalade met feta en kersen

Rooster de nootjes/pijnboompitten en snijd de rode peper in kleine stukjes.
Rangschik de spinazie op borden en verkruimel hier de feta over.

Scheur de blaadjes basilicum en verdeel dit over de borden.
Verdeel tot de kersen, rode peper en nootjes.

Maak een dressing van honing en olijfolie en drizzle dit over de salades.
Wat versgemalen peper erover en tadaa: eet smakelijk!
Easy, no?!

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn website? Maak er dan vooral een foto van, wellicht deel ik ‘m in een volgende blogpost met Fan Mail! Deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram.

PIN DIT:

spinaziesalade met feta basilicum kersen

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

4 reacties

 1. Lekker hoor door je foto had ik d’r trek in! Geen feta & kersen in huis… maar maakte een variant spinazie , mesclunsla, frambozen, bosbes, taleggiokaas,pecannoten & banaan met frambozendressing ook lekker.Oh ja voor de rest van de familie had ik nog gerookte kip erbij gedaan.
  Nu ik het terug lees denk ik euhhh lijkt niet op het recept??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret