Deze fantastische maaltijdsalade met spinazie, feta, basilicum en kersen, maak ik graag voor mezelf. Mijn kinderen maak ik er niet blij mee als ik hartige en zoete ingrediënten door elkaar hussel 😉 . Zelf word ik dus wild enthousiast van verrassende smaakexplosies en contrasten en deze spinaziesalade is dan ook echt een aanrader!
Spinazie salade met kersen en feta: Ingrediënten voor 4 personen
- 15 gr verse basilicum
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 tl honing
- 50 gr noten naar keuze (ik had een mix van pijnboompitten, walnoten en hazelnoten)
- 300 gr gewassen spinazie
- 200 gr Feta
- 400 gr kersen
- 1 rode peper
Bereidingswijze Spinaziesalade met feta en kersen
Rooster de nootjes/pijnboompitten en snijd de rode peper in kleine stukjes.
Rangschik de spinazie op borden en verkruimel hier de feta over.
Scheur de blaadjes basilicum en verdeel dit over de borden.
Verdeel tot de kersen, rode peper en nootjes.
Maak een dressing van honing en olijfolie en drizzle dit over de salades.
Wat versgemalen peper erover en tadaa: eet smakelijk!
Easy, no?!
Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn website? Maak er dan vooral een foto van, wellicht deel ik ‘m in een volgende blogpost met Fan Mail! Deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram.
PIN DIT:
4 reacties
Het ziet er zo heerlijk uit!
Ook zeer gezond 😉
Lekker hoor door je foto had ik d’r trek in! Geen feta & kersen in huis… maar maakte een variant spinazie , mesclunsla, frambozen, bosbes, taleggiokaas,pecannoten & banaan met frambozendressing ook lekker.Oh ja voor de rest van de familie had ik nog gerookte kip erbij gedaan.
Nu ik het terug lees denk ik euhhh lijkt niet op het recept??
Dat lijkt er helemaaaaaal niet op hahaha ? maar klinkt wel onwijs lekker!!
ooh heerlijk en ik hoef dit echt niet op tafel te zetten, want dan heb ik 3 mannen die niet eten whaha