Pacman Taart

pacman-taart

Tijdens het opruimen van mijn oneindige archief, vond ik deze blogpost (uit 2015!!!) van de geweldige Pacman taart, die ik dat jaar voor de verjaardag van mijn zoon had gemaakt. Mijn website ging online in 2012 en ik heb sindsdien zo ontzettend veel blogposts gepubliceerd, soms vergeet ik gewoon oprecht wat voor leuks ik allemaal heb gemaakt.

Pacman is natuurlijk hartstikke tijdloos en anno 2024 zullen er vast nog steeds ouders zijn die een jarige Job of Jet willen verrassen met een Pacman taart. Daarom leek het me wel leuk om het artikel van dit eenvoudig te realiseren en feestelijke baksel uit de vergetelhoek op te poetsen en opnieuw te publiceren.

Pacman Birthday Cake

Pacman is denk ik wel mijn allerfavorietste game ooit. Soms speel ik het jaren niet, maar als ik er opeens weer zin in heb, kan ik het zó dagenlang zoveel mogelijk spelen. Heerlijk! Stiekem denk ik ook wel eens aan een tattoo van het rode of roze spookje op mijn pols, wie weet 😉 .

Bekijk ook mijn Pacman Spookje Piñata Lampion voor Sintmaarten of Halloween >> >>

Mijn destijds fanatiek gamende zoon, vroeg voor zijn verjaardag in 2015 of ik een Pacman taart wilde maken voor zijn verjaardag. Ik was zo blij dat hij niet om iets ingewikkelders had gevraagd! Deze taart is namelijk echt super dummy proof om te maken, ook voor niet gevorderde keukenhelden.

Pacman Verjaardagstaart: wat heb je nodig en hoe maak je het?

 • 1 pak taartbiscuit
 • mix voor botercrème
 • gele rolfondant, of witte rolfondant + gele voedingskleurstof
 • tube met zwarte icing (om het oogje te tekenen)
 • aardbeienjam om de taart te vullen (laat vooral de jarige zelf een lekker smaakje kiezen!)
taartdecoratie

Snijd de fondant in blokjes.
Maak met een mesje kleine inkepingen en druppel hier de gele kleurstof in:

fondant-kleuren

Dit is echt een rotklus en het geeft ontzettend af op je handen. Geel is ook een vervelende kleur om te gebruiken vind ik. Je moet vrij veel kleurstof gebruiken om een mooie en heldere gele knalkleur te krijgen.

biscuit snijden

Bak de taartbiscuit volgens de omschrijving op de verpakking en laat volledig afkoelen.
Snijd deze vervolgens in drie lagen met een taartsnijder/taartdeler.
TIP: Voordat ik dit doe, smeer ik altijd een duidelijk streepje botercrème aan één zijkant.
Daardoor weet ik hoe de lagen na het vullen en besmeren weer terug op elkaar gestapeld moeten worden. Zo verliest de taart zijn vorm niet!

taart room

Besmeer één laag met de botercrème. Het is handig om dit met een spuitzak aan te brengen en daarna eventueel (waar nodig) uit te smeren.

taart vullen

Besmeer één laag met een vulling naar keuze. Mijn zoon koos dus voor aardbeienjam.
Ik heb rondom een laag botercrème gespoten, zodat de jam er niet uit kan druipen. Dit is namelijk onhandig bij het bekleden met marsepein of fondant. Het teveel aan botercrème (ik was een beetje uitgeschoten…) smeer je weer weg of gebruik je voor de buitenkant.

taart afsmeren

Stapel de lagen op elkaar en metsel oneffenheden of scheurtjes dicht met botercrème.
Smeer vervolgens de gehele taart rondom en bovenop af met de botercrème totdat het helemaal glad is.

pacman-taart-snijden

Snijd een punt uit de taart voor Pacman’s mond en besmeer deze inkeping ook weer met de botercrème.

pacman-taart-bekleden

Haal de fondant uit de koelkast, maak er een bal van en rol het uit tot een grote lap die helemaal over de taart past.

pacman-cake-fondant

Strijk de fondant met beleid en geduld rondom glad. Ook als je een betere kwaliteit fondant gebruikt, is het lastig om de binnenkant van Pacman’s mond netjes te doen. Je kunt ook van tevoren al zijn mond bekleden, daarna de bovenkant bedekken en dan de aansluitingen netjes laten overlopen.

Niet tevreden?
Prop wat serpentine of een cadeautje in zijn mond en niemand die het ziet. Zorg er bij het maken van de foto’s voor dat je de binnenkant van zijn mond niet ziet en niemand die het ooit (nog) zal weten.

pacman-taart-close-up

Wanneer Pacman volledig bedekt is, snijd je het overtollige fondant weg met een mesje en strijk je eventuele scheurtjes en oneffenheden weg. Met de icing stift tekende ik Pacman’s oogje en tadaa: klaar!

Tip! Gebruik op Pinterest de zoekterm ‘Pacman Cake’ of ‘Pacman Cupcakes’. Hier vind je veel leuke voorbeelden om nog groter uit te pakken!

pacman-taart-mika

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn website? Maak er dan vooral een foto van, wellicht deel ik ‘m in een volgende blogpost met Fan Mail! Deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

15 reacties

 1. Wat is hij leuk geworden Maris!! En ondanks dat je rotfondant had, vind ik dat je hem echt goed hebt weten te bekleden. Plakkerige fondant is geen pretje 😉 Gefeliciteerd met Mika!

 2. Hij is leuk! En wat een gave verrassing voor je mooie grote zoon. Niet leuk voor jou, maar heerlijk herkenbaar dat je ook blogt dat het niet helemaal perfect ging. En wat een mazzel dat er een supermarkt open was.

  1. Dank je wel! Ja, op de foto lijkt het best strak 😉
   Nee hoor, ik ga mijn creatie met matige producten op een geïmproviseerde feestdag niet afkraken, ben erg blij met het resultaat! Er zaten behoorlijk wat scheuren en deuken in, die ik moest laten zitten om het niet nog erger te maken. Maar daar zie je op de foto’s niets van, dus: it never happened!

  1. Dank je wel, dank je wel 🙂
   Het idee kwam van Mika! Hij had zelf bedacht dat het wel ‘makkelijk’ zou zijn om een Pacman te maken en hij had me helemaal uitgelegd hoe ik het zou moeten maken. Was erg leuk om te doen alsof ik dat niet zou kunnen hehe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret