Deze soep is één van de favoriete gerechten bij ons thuis. We eten dit vrij regelmatig, meestal met een salade of een broodje erbij. Oorspronkelijk is het een recept van Jamie Oliver.
Ik heb er zelf roomkaas aan toegevoegd en wat meer rode peper, daardoor is de soep wat pittiger en ook romiger.
Ingrediënten voor 3-4 personen
• 2 rode uien, gepeld en grof gehakt
• 3 teentjes knoflook, gepeld en grof gehakt of geperst
• 4 rode paprika’s zonder zaadjes, grof gehakt
• 1 verse rode Spaanse peper, gehalveerd zonder zaadjes, grof gehakt
• 4 eetlepels olijfolie
• 2 blokjes groentebouillon, opgelost in een liter gekookt water
• Klein bosje verse basilicum, alleen de blaadjes
• 1 pakje Boursin of andere kruidige roomkaas
Zo maak je het!
Ui, knoflook, peper en paprika met olijfolie in grote pan op matig vuur 20 minuten bakken en 3 tot 4 minuten roeren.
Bouillonblokjes oplossen in 1 liter kokend water en bij de groenten schenken.
Aan de kook brengen, vuur lager draaien en 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
Pureer vervolgens met de blender en voeg basilicum, roomkaas, peper en zout toe en garneer met wat extra blaadjes basilicum.
Deze soep is KOUD ook erg lekker! Ik maak het meestal tegelijk met een ander succesnummer, namelijk: de SAS (Schijt Aan Sonja) Andijviequiche.
Hier kunnen wij met z’n drietjes heerlijk twee dagen van eten, makkelijk én lekker!
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
[bctt tweet=”Recept voor Paprikasoep van Jamie Oliver, maar dan iets romiger en pittiger! YUMMY!”]
Bewaren
6 reacties
Een tip! Snipperbonensoep. Hier in de winter vaak gegeten en een recept van m’n oma.
Het is een soep die je eigenlijk maakt van alle restjes vlees en/of groente met +/- 400 gram groene bonen of kousenband en +/- 1 1/2 liter bouillon (of zelf bouillon trekken)
Maak 1 1/2 liter bouillon, snipper de groene bonen (kousenband) en doe hier alle vlees en/of groeten bij in. Even laten trekken en het is klaar. Heel simpel, en alle restjes zijn op.
Je kunt hier ook bv gebakken spekjes in doen, gesnipperde rode pepertjes, een gefruit uitje, stukjes aardappel of rijst.
Klinkt goed, bedankt!
Lijkt me lekker! Ik maakte laatst de luie versie (even keukenkastje aan het opruimen ) tomatenpuree oppakken met beetje olie uitje en knoflook. Pot met gegrilde paprika en tomatenblokjes water bouillonblokje staafmixer erdoor crème fraiche beetje kruiden en klaar ?
Ga even je andere soep recepten bekijken want ben net met een boodschappenlijst bezig. Ik hou ontzettend van soep en met een beetje geluk wil mijn zoon (2.5 jaar) die altijd wil koken maar vervolgens niets eet soep nog wel eens proberen. Ik zeg win – win ?
Toen mijn zoon klein was en veel dingen niet lekker vond, was soep met een rietje een groot succes ? ik maakte toen heeeeeeel veel verschillende soepjes en hij slurpte het tot de laatste druppel op ?
Jouw luie versie van Paprikasoep klinkt ook lekker!
Gisteren gemaakt. Smaakte heerlijk! Dank voor het recept 🙂
Groet Lucie
Wat leuk om te horen, dank je wel!!!